Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat intr-un interviu la RFI ca evaluarea Olandei, care pune la indoiala statul de drept din Romania si dupa publicarea raportului MCV, este "inacceptabila". Miercuri, dupa publicarea raportului Comisiei Europene, ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Ben Knapen, a spus ca "statul de drept inca nu a atins nivelul dorit nici in Bulgaria, nici in Romania. Se pare ca sunt facuti pasi mici inainte, cu dificultate si ca sunt necesare mai multe rezultate concrete".

Catalin PredoiuFoto: HotNews.ro

"Vom continua sa aratam realitatea", a afirmat Catalin Predoiu pentru RFI. "Noi am discutat cu domnul Ben Knapen la Bucuresti, a plecat extrem de incantat de la Ministerul Justitiei. Merg, probabil, daca se confirma programul, in Olanda, in septembrie. Vom continua sa aratam realitatea. Suntem pe un drum foarte bun. Ni s-a cerut un raport bun, il avem, este pe masa", a adaugat ministrul Justitiei.

Ministrul olandez pentru Afaceri Europene, Ben Knapen, a afirmat miercuri, dupa publicarea raportului MCV privind reforma justitiei si combaterea coruptiei, ca "statul de drept inca nu a atins nivelul dorit nici in Bulgaria, nici in Romania". "Se pare ca sunt facuti pasi mici inainte, cu dificultate si ca sunt necesare mai multe rezultate concrete", a spus Knapen.

Catalin Predoiu a declarat ca o astfel de pozitie este "inacceptabila".

Olanda este unul dintre cei mai mari adversari ai aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, oficialii acestei tari criticand adesea Romania, in ultima perioada.

Citeste cotinuarea pe www.rfi.ro.