Peste 38.000 de candidaţi dau miercuri examen de titularizare

de Carla Dinu     HotNews.ro
Miercuri, 13 iulie 2011, 9:13 Actualitate | Esenţial


Peste 38.000 de candidati s-au inscris la concursul de titularizare care are loc miercuri, incepand cu ora 10:00, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) citat de Agerpres.

Potrivit Ministerului, 38.064 de candidati, dintre care 4.237 sunt absolventi din promotia 2011, vor da examenul de titularizare miercuri.

Numarul posturilor pentru concursul de miercuri a fost publicat in 6 iunie de Ministerul Educatiei. Astfel, 4.471 de posturi didactice sau catedre vacante sunt titularizabile, iar 42.731 de posturi didactice, catedre vacante sau rezervate sunt netitularizabile.

Pentru ocuparea acestora s-au inscris 38.064 candidati, iar cele mai cautate discipline sunt educatoare, institutori sau invatatori, limba si literatura romana, limba si literatura engleza, educatie fizica si sport, matematica, psihopedagogie speciala, istorie, geografie, limba si literatura franceza, religie ortodoxa, biologie.

Ocuparea posturilor didactice se face pe baza de concurs cu probe scrise, cu subiecte elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in conformitate cu programele specifice pentru concurs la specialitatea postului didactic.

Proba scrisa cuprinde subiecte mixte din specialitate si din metodica predarii specialitatii respective. Pentru proba scrisa, MECTS elaboreaza minimum trei variante de subiecte, din care se alege prin tragere la sorti numarul variantei pentru proba scrisa si al variantei de rezerva.

Securizarea lucrarilor, in vederea evaluarii acestora, se face prin cod de bare asociat fiecarui candidat.

Conform Metodologiei, candidatii vor fi prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la ora 8,00 si cel mai tarziu la ora 9,00, inainte de comunicarea subiectelor.

Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce nu poate fi depasit. Rezultatele concursului se vor afisa la sediul unitatii sau institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, in data de 18 iulie. Contestatiile se depun din momentul afisarii rezultatului pana in data de 19 iulie, ora 17,00, conform programului afisat la sediul centrelor de concurs.

Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati are ca termen data de 21 iulie 2011.

Prima etapa de repartizare - repartizarea in sedinta publica, la nivel de centru de concurs sau unitate de invatamant, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7,00 (sapte), pe posturile didactice sau catedrele vacante titularizabile se realizeaza in zilele de 22 si 25 iulie.

Pentru a doua etapa de repartizare - repartizarea la nivel national, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7,00 (sapte), pe posturile didactice sau catedrele ramase vacante titularizabile dupa prima etapa, in zilele de 27 si 28 iulie candidatii interesati depun optiuni la centrele de concurs unde s-au inscris.

In data de 29 iulie se realizeaza repartizarea computerizata la nivel national, in baza optiunilor depuse de candidati.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

749 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by