Presedintele Traian Basescu a discutat joi, la Palatul Victoria, timp de o ora, cu premierul Emil Boc, inaintea sedintei pe care seful Guvernului o va avea cu ministrii privind fondurile europene, anunta Mediafax.

  • UPDATE Potrivit unor surse guvernamentale, in cadrul intalnirii, s-a discutat despre vanzarea unor pachete minoritare la Transgaz, Transelectrica si Romgaz, despre privatizarea combinatului Oltchim, despre relatia statului cu Rompetrol si despre stadiul absorbtiei fondurilor europene. Nu au fost purtate discutii despre o eventuala remaniere guvernamentala.
  • In cadrul discutiilor a fost atinsa si problema infiintarii unui minister al fondurilor europene.
  • UPDATE 2 La sedinta pe tema fondurilor europene programata la ora 15.00 au venit ministrii Traian Igas, Valerian Vreme, Elena Udrea,  Daniel Funeriu si Kelemen Hunor. Din partea altor ministere, au venit secretarii de stat.

Stadiul absorbtiei fondurilor UE va fi analizat joi, intr-o reuniune programata sa fie organizata la Palatul Victoria, iar monitorizarea procesului de atragere a banilor europeni va continua pe perioada verii, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Absorbtia fondurilor europene este un obiectiv aflat permanent sub observatia Guvernului, chiar maine (joi-n.r.) vom avea inca o sedinta pe absorbtia fondurilor europene, astfel incat pe perioada verii nimeni sa nu ia piciorul de pe pedala acceleratiei", a spus Boc.

Reuniunea comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare va incepe la ora 15.00, la sediul Guvernului.

Presedintele Traian Basescu le-a cerut ministrilor, in iunie, sa se gandeasca daca mai pot face parte din Guvern dupa prima jumatate a anului, in cazul in care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbtiei fondurilor UE si al investitiilor in domeniile pe care le gestioneaza.

El a aratat ca modul in care sunt realizate investitiile finantate inclusiv din fonduri UE ar trebui sa reprezinte principalul reper pentru ministri in a considera daca mai pot face parte dintr-un guvern.