Doi dintre proxenetii arestati recent in dosarul retelei de prostitutie masculina de ale carei servicii a beneficiat si directorul OTV Doru Iuga vorbeau in vara lui 2010 despre o presupusa comanda primita de la consilierul unui fost senator, Mimis Petre, care le-ar fi cerut "un bebelus", potrivit stenogramelor din dosar, difuzate de Mediafax.

In referatul cu propunere de arestare preventiva a directorului de la postul OTV, Doru Iuga, si a altor sase proxeneti si clienti, anchetatorii au notat o discutie din vara anului 2010 dintre proxenetii Costel Turcan, zis "Scooby" sau "Scubi" si Viorel Manolache, zis "Aviatoarea", in care acesta din urma ii precizeaza celuilalt ca ar avea "o comanda" pentru un baiat, denumit "un bebelus", primita din partea unui "senator".

Interceptarea discutiei dintre Manolache si Turcan din 18 august 2010, orele 13:28 asa cum a fost notata in documentul citat:

"Scooby (S): Bogda proste!

Manolache Viorel (MV): Ce faci, tanti?

S: Bine, draga. M-ai facut sa te-astept.

...

S: Am un activ si un pasiv cu mine.

MV: Draguta, da. In principiu, poti sa vii pa la mine cu amandoi. N-ai nicio chestie...

S: Acuma?

MV Acum sau un pic mai incolo, peste-o ora, doua...

S: Acum vin cu ei.

MV: Asa. Problema e ca...

S: Undeva la Gara de Nord sant.

MV: Asculta-ma un pic!

S: Da.

MV: Problema e ca...Si vorbesc serios cu tine acuma. Am nevoie de un bebelus care sa faca ... pentru deseara, ca vine un ...un om.

S: Cine vine?

MV: Vine cineva care plateste bine.

S: Plateste bine?

MV: Da.

S: Ce e? German, strain?

MV: Nu. Nu e strain. E roman.

S: Ok.

MV: Dar chestia e ca am nevoie de unu care sa fie dragut. Adica, undeva la 17, 18, 19 ani...

S: 19 ani e dragut?

MV: Da. Este. Si sa faca de toate.

S: Da. Am.

MV: Da?

S: Am. Da.

MV: O sa ramana...

S: Cati bani imi da?

MV: O sa ramana aici... Pai, asta negociaza cu el direct. Si-n functie de ce face si nah...

S: Ok.Ok. Da.

MV: Nu pot sa-i bag io mana-n portofel omului. Nu?

S: Da. Si primesc si eu de-o cafea buna, nu?

MV: Primesti de la pusti!

S: Deci, fac parte cu pustiu'. Da.

MV: Da. Deci asta discuti cu pustiu'.

S: Da.

...

MV: tipu', tipu'e senator, stii? Si nah...

S: Ah! Da. Il stiu. Gata! Stiu.

MV: Stii cine, ma?!

S: Da. Stiu. Gata... despre cine e vorba. Da. e ok. E... daca-i senator, il stiu. Am si numaru' lui de telefon. Tu...Lasa ca e bine. Iei legatura cu el, daca tu ai vorbit cu el, e ok.

MV: Pai, am vorbit cu el mai devreme. El oricum vine la mine in seara asta.

S: ah! E ok daca vine la tine in aceasta seara. Da.

MV: Da. Vine la mine. Mi-a spus sa gasesc pe cineva si nah...

S: Ah! Ok. Bine c-ai apelat la mine si...

MV: Ihi.

S: Stii ca de la mama e orice ... gusturi bune.

MV: Da. Ia zi: deci e unu jumate. Cand poti sa vii cu libidiii?

S: Pai, si acuma vin.

...

MV: Ia-ti...ia-ti bebelusii! Pe mine ma intereseaza sa nu uiti pasivu'.

S: Acum.

MV: Adica, ma rog, si activu'.

S: Da, da. Da, da, da, da.

...".

In documentul citat se arata ca Petre Mimis, denumit "Senatoarea" in randul proxenetilor, "intretine acte sexuale de orice natura cu persoane de acelasi sex, platind pentru acestea diferite sume de bani sau alte foloase".

"Astfel acesta este contactat, de prostituati, fie direct, in urma anunturilor publicate de el inziare sau pe Internet, fie prin intermediul lui Costel Turcanu zis Scooby, cunoscut pentru activitati de proxenetism si prostitutie, si ii invita la locuinta sa, sau in alte locatii in vederea intretinerii de raporturi sexuale orale si anale platind in acest scop diferite sume de bani sau alte foalase, precum de exemplu palinca, vin sau tigari", se mai arata in documentul procurorilor.

"Transportul la locatia unde se consuma actele sexuale este asigurat de catre Petre Mimis cu autoturisme maxi taxi, contravaloarea cursei fiind achitata de catre acesta. Petre Mimis a fost consilierul unui senator, motiv pentru care este poreclit Senatoarea, si este din Giurgiu", se mai arata in referatul anchetatorilor.

Judecatoria Sectorului 2 a admis, vineri, propunerea procurorilor Parchetului Capitalei si a emis mandate de arestare preventiva pentru directorul OTV Andrei Costin Doru Iuga, oamenii de afaceri Klaus Zander si Andrei Marius Staicovici, precum si pentru Viorel Manolache, Romeo Stefan Haciadurian si Adrian Dobre, toti sase fiind retinuti joi seara, pentru proxenetism sau sex cu minori.

De asemenea, instanta a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, pe numele lui Costel Turcanu, poreclit "Scooby". Purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei, Bogdan Staicu, a declarat, vineri, pentru Mediafax, ca acesta este unul dintre proxenetii din grupare. Costel Turcanu ar fi plecat din tara, existand informatii ca ar fi in Germania.

Decizia Judecatoriei Sectorului 2 a fost contestata de avocatii celor sapte persoane, recursul urmand sa se judece, miercuri, la Tribunalul Bucuresti. Conform legii, recursurile fata de mandatele de arestare se judeca in sedinta publica.

Surse judiciare au declarat ca in acest caz exista opt volume de interceptari, discutiile dintre membrii gruparii avand o puternica tenta pornografica. Potrivit surselor citate, in unele cazuri, persoane cu situatie materiala precara erau racolate din zona Parcul Operei, ulterior fiind duse inclusiv in toaletele din Gara de Nord pentru a intretine relatii sexuale cu clientii gasiti de proxeneti. Unii dintre cei care admiteau sa intretina relatii sexuale acceptau in schimb si produse alimentare.

Din cei sase arestati, patru sunt acuzati de proxenetism si doi de intretinere de raporturi sexuale cu un minor, potrivit unor surse judiciare.

Printre cei audiati de politisti si procurori in acest caz este si un fotbalist roman din liga a IV-a, care are calitate de martor.

Persoanele care se prostituau in beneficiul retelei castigau zeci sau sute de lei, in vreme ce proxenetii retineau castiguri de ordinul a mii de lei.

Membrii retelei racolau, de obicei, tineri din medii defavorizate, inclusiv minori fara adapost si le gaseau clienti pentru a se prostitua. Odata ce tinerii incepeau sa castige mai multi bani, ajungeau sa ceara ei insisi sa le fie gasiti clienti si sa fie transportati de proxeneti la locuintele acestora. Majoritatea tinerilor racolati sunt din Bucuresti si judetul Ilfov.

Toate persoanele implicate in acest caz sunt barbati care aveau fie rolul de proxeneti, fie se prostituau, fie erau clienti.