Magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au emis vineri mandate de arestare preventiva de 29 de zile pe numele a sase persoane acuzate de proxenetism si intretinere de relatii sexuale cu minori, printre cei arestati aflandu-se directorul de programe de la OTV Doru Iuga si oamenii de afaceri Andrei Stancovici si Klaus Zander, ultimul fiind cetatean german, anunta Agerpres.

De asemenea, instanta a emis un mandat de arestare in lipsa.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti sustin ca persoanele arestate fac parte dintr-o retea ce se ocupa cu racolarea de tineri barbati care practicau prostitutia. Ancheza vizeaza 27 de persoane, joi fiind efectuate perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Constanta, Maramures si Giurgiu.

Anchetatorii au descoperit ca proxenetii ademeneau, in vederea practicarii de relatii homosexuale, persoane din randul barbatilor tineri fara adapost sau al celor cu mijloace de existenta precara, din mai multe zone din Bucuresti, cunoscute ca zone de intalnire pentru homosexuali (de exemplu zona Lipscani/Bratianu, Piata Romana, Piata Unirii, Gara de Nord).

Apoi, proxenetii contactau telefonic, la cererea clientilor, barbati tineri, printre care se aflau si minori, carora le solicitau servicii sexuale pentru clienti si le inlesneau intalnirile cu clientii.

De asemenea, acelasi gen de contacte se realizau prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunturi prin care se ofera servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare.

Din cercetarile efectuate a rezultat ca proxenetii le asigurau barbatilor tineri care se prostitueaza transportul in vederea intretinerii de relatii sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitand contravaloarea cursei efectuate.

De asemenea, tinerii care practicau prostitutia erau transportati de catre proxeneti la locuintele clientilor, unde erau tinuti timp de mai multe ore, pe timpul noptii sau chiar in toate zilele de week-end.