Ministrul administratiei si internelor, Constantin Traian Igas, sustine ca procesul de reorganizare al ministerului pe care il conduce trebuie sa continue. In acest sens, Igas a facut cunoscut ca in viitorul foarte apropiat va prezenta Guvernului un plan de reorganizare a structurilor din subordinea ministerului pe care il conduce.

"Nu peste mult timp voi veni in fata prim-ministrului si al colegilor din Guvern pentru a propune un sistem de reorganizare pe regiuni de dezvoltare regionala a celor de la ISU (Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta). Putem discuta aici si despre Politia de Frontiera si alte structuri in subordonarea MAI, tocmai pentru a elimina in mare parte birocratia, pe care, astazi, o regasim in fiecare judet. Prin diminuarea birocratiei, putem spune ca acei oameni pe care nu-i vom mai vedea prin birouri, vom putea sa-i vedem in operativ, acolo unde fiecare cetatean simte ca este nevoie, si anume in strada", a precizat detinatorul portofoliului MAI.

"La nivel de ISU cel putin, pentru ca aici avem deja foarte bine creionata strategia, putem uni mai multe inspectorate judetene si atunci, practic, o mare parte dintre angajatii care astazi isi desfasoara activitatea in birouri, aici ma refer la logistica, juridic, resurse umane, unindu-se cateva judete, unindu-se cateva inspectorate judetene, practic nu mai e nevoie de 3, 4, 5 birouri de un anumit specific, ci e nevoie de un singur birou, care sa deserveasca mai multe inspectorate. (...) Avem o simulare si pe ceea ce inseamna politie. Toti acesti oameni care vor iesi din birou ii vom regasi in operativ si in acest fel putem sa suplimentam fortele de ordine si siguranta publica", a precizat Igas.

Acesta a mai spus ca in urma reorganizarii ministerului cei mai multi dintre cei care vor pleca sunt din birouri, si nu din strada, asa cum sustinusera unii dintre sindicalisti.

In alta ordine de idei, ministrul administratiei si internelor a afirmat ca nu stie ce au analizat colegii de coalitie din UDMR atunci cand au discutat despre reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii, dar ca in opinia sa "reorganizarea trebuie sa se intample si ar fi bine sa se intample in 2011".

Alaturi de alti lideri aradeni ai PDL, ministrul Traian Igas a participat, duminica, la manifestarile desfasurate in cadrul celei de a treia editii a Festivalului Paradaicilor, organizat in comuna Macea din judetul Arad