Voluntarii Centrului de salvare a delfinilor, din cadrul "Oceanic Club", depun eforturi deosebite pentru a salva un pui de delfin in varsta de o zi care a fost gasit pe o plaja din Constanta, in cursul dupa-amiezii de vineri.

Directorul executiv al organizatiei ecologiste "Oceanic Club", biologul Razvan Popescu-Mirceni, a declarat pentru Agerpres ca povestea puiului de delfin pierdut la cateva ore de la nastere de mama sa este deosebit de tragica.

"Practic ne aflam intr-o situatie fara precedent. Puiul, un mascul din sub-specia Marsuin, s-a pierdut de mama sa astazi, la cateva ore dupa ce a fost nascut si a esuat pe o plaja din nordul orasului Constanta. In esenta, a avut mare noroc ca a fost gasit repede de un trecator care a alertat Serviciul Unic 112. Acestia au contactat Oceanic Club si astfel am preluat 'orfanul' in grija. Acum l-am mutat intr-o piscina gonflabila unde ii asiguram apa necesara fara a fi in pericol sa se inece si il hranim cu seringa administrandu-i un amestec de lapte praf pentru prematuri in combinatie cu vitamine, peste si alti compusi nutritivi. Deocamdata trebuie sa-l invatam sa manance si mai apoi sa inoate. Medicii veterinari s-au pronuntat ca are sanse mari sa supravietuiasca pentru ca este un 'bebelus' robust, dar ... cele mai importante sunt urmatoarele 72 de ore din viata sa", a precizat Mirceni.

Biologul a mai spus ca sambata si duminica echipa de voluntari de la Oceanic Club va iesi in larg cu o barca, pentru a identifica posibilul grup din care provine si de care s-a pierdut.

"Problema este ca trebuie sa-i gasim exact familia lui pentru ca altfel nu este acceptat, il izgonesc si nu are sanse mari de supravietuire, pentru ca trebuie invatat sa prinda peste. O sa vedem. Daca nu reusim sa-l redam mediului natural poate ca o sa-l adapostim la Delfinariu, intr-un bazin separat", a adaugat Popescu-Mirceni.