Reprezentantii Printului de Hohenzollern au declarat ca nu au fost informati oficial de Palatul Elisabeta de decizia Regelui Mihai I, care a anuntat marti ca renunta la legaturile istorice si dinastice cu Casa de Hohenzollern, si ca nu acorda "insemnatate speciala acestui proces pe fondul contextului istoric al ultimului secol".

"Am aflat despre anuntului lui Mihai I numai din informatiile din presa. Nu ni s-a transmis o comunicare scrisa oficiala. Cu toate acestea, ce ar fi de spus este ca nu mai acordam o insemnatate deosebita unui astfel de proces in contextul evolutiei istorice din ultimul secol", a declarat un purtator de cuvant al Printului de Hohenzollern intr-un e-mail trimis HotNews.ro.

Regele Mihai I a anuntat marti ca, incepand cu data de 10 mai 2011, toate legaturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern iau sfarsit, se arata intr-un material transmis HotNews.ro de Palatul Elisabeta.

Astfel, niciun membru al Familiei Regale a Romaniei nu va mai purta si nu va mai folosi vreun titlu conferit de orice Sef al Casei Princiare de Hohenzollern.