Premierul Emil Boc a declarat sambata la Pitesti, intrebat despre inchiderea rafinariei Arpechim, ca "raul primordial" se afla in contractul de vanzare-cumparare al Petrom de catre Guvernul Adrian Nastase, contract care, in opinia sa, a adus "un prejudiciu urias" economiei nationale, relateaza Mediafax.

Intrebat daca rafinaria Arpechim, inchisa de OMV Petrom, mai are vreo sansa, premierul a raspuns: "E in atentia mea si dupa ce voi face o analiza in Guvern v-as putea da un raspuns".

Emil Boc a spus ca nu i-a placut "niciodata" contractul de vanzare-cumparare al Petrom semnat in timpul Guvernului Adrian Nastase.

"Nu mi-a placut contractul asta cu Petrom-ul niciodata. Raul primordial se afla in contractul de vanzare-cumparare al Petrom-ului de catre Guvernul Adrian Nastase, care dupa parerea mea a adus un prejudiciu urias economiei nationale. De acolo decurg toate relele legate de cresterea combustibilului, de vanzarea Arpechim, acolo e raul primordial, in vanzarea Petrom-ului. Acum bineinteles ca voi incerca sa gasesc solutii pentru ca viziunea mea integrata a fost Arpechim-Otlchim, dar vad ce pot face in contexul acesta", a declarat Emil Boc.

Consiliul de Supraveghere al Petrom a decis joi inchiderea permanenta a rafinariei Arpechim, dupa ce compania nu a identificat un "cumparator credibil care sa dispuna de expertiza si resursele financiare necesare operarii intr-un mod sustenabil si in siguranta a rafinariei", potrivit unui comunicat al producatorului de petrol.

In 10 martie, Emil Boc declara referitor la cresterea aberanta a preturilor la carburanti ca: "Eu am spus si o repet: raul primordial se afla in vanzarea rezervelor de petrol ale tarii in 2004 de Adrian Nastase. Ne place sau nu, astea este realitatea. Petrom-ul nu mai este al romanilor".