Ministrul Turismului, Elena Udrea, a comentat duminica "in calitate de jurist" decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare. Ministrul a declarat ca atat Guvernul cat si ICCJ au dreptate, dar ca Guvernul ar putea da o Hotarare de Guvern (HG) cu o alta procedura, schimbata si astfel ar putea continua procedura recalcularii pensiilor militare.

"Eu ca si avocat as zice ca fiecare are dreptate. Este o decizie a ICCJ si trebuie respectata. Si anuntul eliptic al Guvernului ar putea reprezenta o varianta. Nu am discutat cu primul ministru. Cu alta hotarare de Guvern se poate continua recalcularea. Acolo s-a contestat ca cei care trebuie sa isi recalculeze pensiile, li s-a cerut prin Hotararea de Guvern care e suspendata sa depuna ei cerere si sa-si aduca documentele, asta s-a contestat. S-a suspendat doar aplicarea acestei Hotarari de Guvern, doar procedura de recalculare, asta inseamna ca daca Guvernul emite o alta Hotarare in care spune alta procedura de recalculare, se poate continua recalcularea. Pe de alta parte, avand o decizie a ICCJ, aceasta Hotarare asa cum e ea acum, nu mai poate fi aplicata", a declarat Udrea, citata de Realitatea TV.

Presedintele Traian Basescu va avea duminica, de la ora 17,00, la Palatul Cotroceni, o intalnire de lucru cu premierul Emil Boc, ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu, ministrul de Interne, Traian Igas, cel al Apararii, Gabriel Oprea, precum si cu sefii SIE si SRI, pe tema pensiilor militare, informeaza Agerpres.

Intalnirea vine in contextul in care presedintele Traian Basescu a declarat sambata ca "Nu exista decat o solutie: trebuie respectata hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie" legata de oprirea recalcularii pensiilor militare, a declarat sambata presedintele Traian Basescu, citat de Realitatea TV. "Nimic in afara hotararii Inaltei Curti nu poate functiona", a adaugat presedintele.

ICCJ a publicat vineri motivarea deciziei din 7 ianuarie prin care a respins recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

Ulterior, Executivul a anuntat ca va continua recalcularea pensiilor militare.

Se actualizeaza