Incepand de duminica, Bucurestiul se pregateste de sarbatoare. La ora 19.00, bucurestenii sunt invitati sa participe la aprinderea luminilor de Craciun, alaturi de primarul Sorin Oprescu. Anul acesta instalatiile amplasate pe marile bulevarde numara peste doua milioane de beculete.

In Piata Roma, Piata Arthur Verona, Piata George Enescu, Pasajul Universitate, dar si la intersectia dintre strazile Lipscani cu Smardan se va impodobi cate un brad. Tot de maine se vor deschide si primele doua targuri de Craciun, in Centrul Istoric (strada Lipscani) si in Parcul Cismigiu.

Patinoar in Cismigiu

O data cu aprinderea luminilor de Craciun se deschide si patinoarul din Parcul Cismigiu. Pentru biletul de intrare, pretul va fi de 10 lei de luni pana joi, iar in zilele de vineri, sambata si duminica vizitatorii vor achita 15 lei. Toti cei care vor dori sa inchirieze patine vor plati 10 lei pentru un program de doua ore.

Programul patinoarului din Cismigiu, de luni pana joi si duminica, este de la 10.00 pana la 21.00 (program de doua ore cu pauza de o ora), iar vineri si sambata de la ora 10.00 la 24.00. In timpul saptamanii, de luni pana vineri, pentru primele doua ore de program, de la 10.00 la 12.00, intrarea va fi gratuita pentru toate categoriile de public.

Incepand cu 17 decembrie in centrul Capitalei vor fi organizate mai multe targuri, concerte si festivaluri.

Atelierul lui Mos Craciun in Parcul Unirii

Bucurestenii care trec in aceasta perioada prin Parcul Unirii se pot bucura de patinoarul si targul de sarbatori si pot urmari o serie de programe artistice. De asemenea, in week-end-uri, pe bulevardul cu fantani, vizitatorii se vor plimba cu trasuri, iar copiii cu poneii.

Tot aici este si Atelierul lui Mos Craciun, unde artisti amatori costumati in zane, spiridusi si alte personaje de poveste vor introduce publicul in atmosfera magica din Casa lui Mos Craciun.

Festivalul vinului fiert in Piata Constitutiei

Festivalul vinului fiert din Piata Constitutiei isi asteapta vizitatorii in perioada 17-27 decembrie. Cu acest prilej, bucurestenii vor degusta o larga varietate de vinuri si pot cumpara produse traditionale si decoratiuni de la targul de sarbatori organizat in aceasta piata.

De asemenea, in Piata Constitutiei, o asociatie non-profit va impodobi zece brazi, iar cei doritori vor putea achizitiona decoratiunile. Banii astfel obtinuti vor fi folositi in scopuri caritabile.

In corturi incalzite vor fi deschise doua ateliere, unul de olarit si unul de tesut, iar copiii se pot plimba cu masinute electrice, sau pot asista, impreuna cu parintii lor, la parada fanfarelor sau la concerte cu trupe cunoscute si ansambluri folclorice din diferite zone ale tarii.