Primarul si viceprimarul comunei argesene Maracineni, retinuti in urma cu o zi pentru fapte de coruptie, au fost pusi in libertate sambata, dupa ce Judecatoria Pitesti a respins propunerea de arestare preventiva a celor doi formulata de procurori, informeaza Agerpres.

Instanta a respins propunerile de arestare preventiva a primarului Nicolae Serban si a viceprimarului Ion Tentea, dispunand in schimb interdictia de a parasi localitatea. Decizia Judecatoriei Pitesti nu este definitiva si a fost atacata de procurori cu recurs la Tribunalul Arges.

Pe numele celor doi edili fusesera emise vineri, 16 iulie, ordonante de retinere pentru 24 de ore, sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in legatura cu o fapta de coruptie si uz de fals.

Primarul si viceprimarul comunei Maracineni sunt cercetati intr-un dosar in care, potrivit anchetatorilor, au mai fost puse sub urmarire penala si alte persoane, angajati ai Primariei Maracineni.

Procurorii si politistii au efectuat, pe 13 iulie, o perchezitie la sediul Primariei Maracineni, de unde au ridicat mai multe documente. Anterior, in cursul aceleiasi zile, au fost perchezitionate locuintele primarului si viceprimarului localitatii.

Perchezitiile de la Primaria Maracineni au avut legatura, conform unor informatii neconfirmate oficial, cu o ancheta ce vizeaza modul in care au fost realizate o serie de investitii din fonduri publice, existand suspiciuni ca lucrarile au fost supraevaluate. Ancheta a fost demarata in urma unui denunt.