Spatiile comerciale din Pasajul Universitatii ar putea fi date in folosinta vara aceasta, dupa ce au fost licitate in ultimul an de doua ori, a declarat, marti, primarul general al capitalei, Sorin Oprescu.

El a identificat doua probleme in ceea ce priveste aceste spatii. "Panta trotuarului face ca apele pluviale sa se scurga spre pasaj, fapt care a dus la defectarea motoarelor scarilor rulante, care se afla deja in reparatii", a explicat Oprescu, citat de Agerpres.

O alta problema derivata din acelasi viciu de constructie este aceea a infiltratiilor care au inceput sa apara mai ales in zona spatiilor comerciale din pasaj.

Cat priveste situatia acestor spatii, primarul general a spus ca o prima licitatie cu strigare s-a soldat cu ridicarea chiriei pe metru patrat la un nivel greu de suportat de agentii economici. Din aceasta cauza licitatia a fost anulata, fiind organizata o alta. Castigatorii acesteia din urma asteapta in prezent reabilitarea spatiilor comerciale afectate de infiltratii.