Dinescu nu a contestat decizia ANI privind incompatibilitatea sa. ANI va cere Parlamentului demiterea poetului de la CNSAS

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 23 februarie 2010, 16:57 Actualitate | Esenţial


Decizia ANI privind incompatibilitatea lui Mircea Dinescu, membru CNSAS, este definitiva si irevocabila, intrucat poetul nu a contestat actul in istanta, informeaza un comunicat al Agentiei. ANI a stabilit la 3 februarie ca Mircea Dinescu este incompatibil cu functia de membru al Colegiului CNSAS pentru ca, incepand din 2006, este si administrator al unor firme. Potrivit Agentiei, incompatibilitatea constatata constituie temei pentru eliberarea din functie.

"Actul de constatare a starii de incompatibilitate a domnului Mircea Dinescu, membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, emis de catre Agentia Nationala de Integritate la data de 03.02.2010, a ramas definitiv si irevocabil (...) Curtea de Apel Bucuresti a comunicat la data de 22.02.2010 faptul ca domnul Mircea Dinescu nu a contestat in termenul legal, la instanta competenta de Contencios Administrativ si Fiscal, actul prin care Agentia Nationala de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a domnului Dinescu", se arata in comunicatul ANI.

ANI precizeaza ca persoana verificata poate face contestatie la curtea de apel, sectia de contencios administrativ si fiscal, in termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate.

Agentia explica, de asemenea, ca membrilor Colegiului CNSAS li se aplica regimul incompatibilitatilor prevazut pentru ministri si, respectiv, secretari de stat.

Conform prevederilor legale, mai mentioneaza reprezentantii ANI, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din functie".

"Actul de constatare ramas definitiv se va transmite celor doua Camere ale Parlamentului pentru indeplinirea si aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din functia de demnitate publica a domnului Mircea Dinescu", subliniaza ANI.

Inspectorii ANI au stabilit, la 3 februarie, ca poetul Mircea Dinescu se afla in stare de incompatibilitate deoarece detine concomitent functia de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si cea de administrator la doua societati comerciale. Potrivit ANI, Dinescu se afla in stare de incompatibilitate din anul 2006 si ca legislatia care prevede incompatibilitate i se aplica si lui pentru functia pe care o detine la CNSAS.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

882 vizualizari

 • +1 (5 voturi)    
  afara (Marţi, 23 februarie 2010, 17:39)

  saladin [anonim]

  Domnule Prim ministru, Boc, se aude, afara cu el ca prea mult a otravit atmosfera acolo. Macar pentru memoria si lupta lui Ticu Dumitrescu !.
 • 0 (4 voturi)    
  dinescul, oare unde e ?! (Marţi, 23 februarie 2010, 17:52)

  poiezie.ro [anonim]

  a disparut. nu l'am mai vazut dela alegeri.
  de cand se intindea pe scaunul ala, mai sa'l rupa...
  o fi pus mana pe cartea aia oferita de joana lui base si de acesta, lui si s'o fi pus pe educatzie boiereasca. ca tot cic'ar fi mosier de severin.

  daca nu cumva l'o fi trecut in bulgaria, pe bune.
  da si can' o aparea...pe multzi are sa popeasca !
  lovirutzionar, aaa ?!
 • +1 (5 voturi)    
  demiterea lui mircea dinescu (Marţi, 23 februarie 2010, 18:00)

  dan constantin petre [anonim]

  este absolut salutara decizia de demitere. mircea dinescu face de multa vreme un joc dublu. nu se stie cu ce mijloace a ajuns sa stapaneasca o mosie princiara. e prea mare diferenta intre situatia unui presupus revolutionar si conditia lui actuala. nici educatia lui politica nu-l face apt sa judece pe marginea santului si sa dea verdicte pe orice domeniu este chestionat de Tanase. sa stea la cetate si sa bea cu cine ii trece pragul nu sa intoxice lume si sa fie si platit de sov s-o faca
 • 0 (4 voturi)    
  DREPATE! DINESCU SA PLATEASCA (Marţi, 23 februarie 2010, 18:31)

  dreptate [anonim]

  Dinescu scarbit? Ma umfla rasul! Dar cand si-a insusit parte din cercetarile stiintifice ale unor colective de autor nu s-a simtit? Cand a batjocorit oameni, cand i-a facut de-a valma fara probe turnatori, securisti etc nu S_A SIMTIT? Cand a ras de preoti si de suferintele detinutilor, cand a incalcat evident legea, cand a fost PCR-ist, cand a calatorit cu anii prin occident insotind nomenclaturisti, cand a facut tot raul din lume lui PREDA SI IVANESCU nu s-a simtit?
 • +1 (5 voturi)    
  La revedeeereeee!!!! (Marţi, 23 februarie 2010, 18:31)

  Cristi [anonim]

  Bye bye nemernicule! Ai profitat destul de mortii din decembrie 1989. Individul asta n-avea ce cauta la CNSAS! Nici el dar nici altii! Sa-si vada de conacul ala al lui obtinut prin frauda si de prieteniile cu Vantu infractorul si Geoana ratatul! Afara cu el de la CNSAS!!!
 • +2 (4 voturi)    
  si uite-asa (Marţi, 23 februarie 2010, 18:35)

  io [anonim]

  a fi mosier devine din nou o vina in psihicul romanesc ...
  • 0 (2 voturi)    
   Mda... Poate mosierul abuziv Dinescu... (Marţi, 23 februarie 2010, 19:10)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui io

   Ce legatura are una cu alta zbuciumatule? De conflict de interese ai auzit? Exista o lege care trebuie respectata de catre toata lumea. Inclusiv de imbuibatul de Dinescu cel atat de rupt in cur la "revolutie" iar acum "propretar" pe un conac care n-a fost niciodata al lui. Dinescu si mosierul, baba si mitraliera... Esti jenant.
   • +3 (3 voturi)    
    Cam exagerezi... (Marţi, 23 februarie 2010, 21:09)

    Petru Moldovan [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

    Exista o lege care in cazul asta arata ca e cam idioata. Ce legatura e intre faptul ca ai un SRL care cultiva struguri si deconspirarea securistilor?
    De aia prefer eu sistemul legislativ anglo-saxon unde legea stabileste un cadru si judecatorii judeca dupa mintea lor dar aplicand aproape cu sfintenie principiul precedentelor. Daca Dinescu ar fi fost Voiculescu sa fi lucrat inainte in comert exterior si alte lucraturi suspect securistice si azi sa fie putred de bogat mi s-ar fi parut sa fie incompatibil, dat fiind ca in '89 era dizident si cu domiciliu fortat si dat fiind ca nu a ajuns nu stiu cat de bogat (cat Tiriac de exemplu) mie mi s-ar parea compatibil. Dar noi avem un sistem legislativ cretinoid de sorginte franco-germano-rusesc unde doar litera legii si regulamentul de aplicare a legii conteaza, iar spiritul legii e mai mult poiezie, nu ceva de aplicat in practica...
  • -1 (1 vot)    
   io, io, io ! (Marţi, 23 februarie 2010, 21:53)

   informator.ro [anonim] i-a raspuns lui io

   ia loc in banca si asculta.
   dinescul si astialaltzi de dupa lovirutzie nu's boieri. n'au stofa. au pamantul, dar nu e suficient.
   in 1921, dupa primul razbel al lumii, regele ferdinand a facut o reforma agrara fara precedent in romania. a secularizat averile manastiresti si-a desfiintzat marile proprietatzi funciare. a dat pamantul tzaranilor, veterani de razboi, vaduve si copii orfani.
   proprietatea funciara a fost limitata la cateva sute d jugare. adica, daca nu ma insel, pana la max. 200 ha arabil si cam 100 ha paduri la munte. la campie mai putzina padure.
   deci, marii mosieri au disparut cu acea ocazie. au ramas totusi boieri. n'a facut niciunul rascoala. nu greve, proteste. au acceptat, fiind despagubitzi. deci n'au fost jefuitzi ca'n `45.
   chiar si dupa reforma comunista, negociata cu partidele istorice, proprietatea a ramas la 50 ha.
   deci, mai draga, lovirutzionarul matale nu se califica nici pentru titlul de mosier, iar pentru cel de boier, nici atat. are de dat socoteala cum a pus mana pe pamant.
   asta e un imbogatzit al lovirutziei si'al tranzitziei, un profitor, un paturica anacronic.
   pentru azi ai un trei.
   data viitoare sper sa stii...
 • -2 (2 voturi)    
  taraboi de taraboi (Marţi, 23 februarie 2010, 19:43)

  mihaela [anonim]

  Sa vedeti ce taraboi va face pseudopoetul,pseudorevolutionarul,pseudoeruditul,nulitatea nulitatilor care nu s-a remarcat decat prin vocabularul abject,nedemn . Societatea civila ,care zace intr-o nesimtita adormire ,probabil, va sari ca arsa de asa mare "nedreptate". Aceasta infecta trompeta si-a permis cu un tupeu dus pana la nesimtire sa catalogheze si sa incrimineze oameni,sa le afecteze destinele,demnitatea.A urlat ca un dement toamna trecuta impotriva presedintelui,ii curgeau clabuci din gura precum la cainii turbati spre admiratia altui ipocrit si asa-zis om de cultura,Stelian Tanase.Vor curge valuri de venin din gura spurcatului.Poate ca vom invata sa decelam ,sa punem in fruntea institutiilor oameni valorosi si sa vedem ca acolo unde este mult zgomot nu este nimic.PS-cand urmeaza si nulitatea de Bogdan Olteanu de la BNR?
 • 0 (0 voturi)    
  DINESCU TREBUIE JUDECAT PENAL (Miercuri, 24 februarie 2010, 10:43)

  ION [anonim]

  A. Prevederi stipulate de Legea 187 si de Regulamentul CNSAS:

  ---darea spre publicitate a unor date sau informatii din dosare, necorespunzatoare adevarului, de natura sa lezeze viata, demnitatea, onoarea sau reputatia unei persoane constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, iar prezentarea denaturata a datelor din dosarul de Securitate, in scopul discreditarii sau al nedeconspirarii, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a mai lucra in domeniul arhivelor.

  sustragerea, tainuirea, falsificarea, contrafacerea, deteriorarea sau distrugerea dosarelor, registrelor si a oricaror documente ale Securitatii se pedepsesc potrivit legii penale, maximul pedepsei majorandu-se cu 2 ani si ca eliberarea de informatii din dosare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
  Asa ca legea prevede si sanctiuni si puscarie pentru asemenea infractiuni. Sper ca membrii Colegiului CNSAS au luat nota.

  B. M. Dinescu a afirmat ca "IL DOARE IN C...R CA ESTE INCOMPATIBIL", probabil ca tot acolo manifesta si ceilalti dureri de tip cronic pt ca sunt INCOMPETENTI, ABULICI, PE ALTA SI LUME SI NU AU NIMIC IN COMUN CU DEMOCRATIA, LEGEA SI LEGALITATEA.
  Cum e posibil sa afirmi ca te "DOARE IN C...R CA ESTI INCOMPATIBIL"?
  Ar trebui sa se autozesizeze parlamentul si sa-i dea afara pe toti, IN CORPORE. Daca nu respecta legile nu au ce cauta acolo. CNSASUL se subordoneaza Parlamentul. Exista o lege dupa care functioneaza. Asta ar trebui sa faca ONG-urile sa protesteze PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI SI NU PENTRU GRUPAREA IMORALA CARE CONDUCE "SPECIMENELE FORMOLICE" din acest Colegiu.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by