Avertizarile meteorologice cod portocaliu si galben de ninsoare si viscol au fost ridicate luni seara de meteorologi, care au avertizat insa ca va mai ninge si va fi vant in judetele Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi. Din cauza viscolului si a ninsorilor, circulatia rutiera a fost intrerupta pe mai multe drumuri nationale. Tot din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, scolile si gradinitele raman inchise si marti, in 13 judete si in Bucuresti.

Drumurile nationale pe care circulatia este intrerupta, potrivit centrului InfoTrafic:

  • in judetul Buzau: DN 22 Ramnicu Sarat – Braila, DN2B Buzau – Braila(traficul este intrerupt pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5t) si DN2C Costesti – Padina;
  • in judetul Vrancea: DN 23B Maicanesti – Ciorasti;
  • in judetul Teleorman: DN51A Zimnicea – Piatra, DN65E Rosiori de Vede – Furculesti, DN65A Turnu Magurele – Rosiori de Vede;
  • in judetul Galati: DN24D in zona Craiesti;
  • in judetul Calarasi: DN3 Lehliu – Calarasi, DN41 Oltenita – Daia.
  • Autostrada A2 ramane inchisa pe segmentul Bucuresti – Drajna.

UPDATE:Circulatia rutiera pe DN7, in zona localitatii valcene Racovita, se desfasoara pe un fir, alternativ. In cursul diminetii, traficul auto a fost intrerupt total la kilometrul 226,din cauza unei semiremorci care s-a desprins de capul tractor al unui tir. Nu s-au inregistrat victime, informeaza Centrul InfoTrafic.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, accesand pagina de internet a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania sau, pentru detalii, apeland numarul de telefon 021/9360( Comandamentul Central de Iarna).

Scolile din Bucuresti isi reiau miercuri cursurile

Toate scolile din Bucuresti isi vor relua miercuri cursurile, dupa programul normal. Decizia a fost luata de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a anuntat ca toate cursurile in unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitala se reiau, ca urmare a îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice, informeaza Agerpres.

Decizia vine dupa doua zile in care prescolarii si elevii de gimnaziu din opt judete si din Capitala nu au mers la cursuri. Tot luni si marti, orele au fost suspendate, partial, la unele unitati de invatamant din alte cinci judete. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cursurile pentru elevii din invatamantul prescolar si clasele I - VIII raman suspendate partial marti in judetele Arges (o scoala), Buzau (56 de scoli), Constanta (doua scoli), Dambovita (opt scoli) si Olt (patru scoli), transmite Mediafax.

In judetele Braila, Calarasi, Galati, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman, Ilfov si in municipiul Bucuresti nu se tin cursuri in niciuna dintre unitatile de invatamant prescolar, primar si gimnazial. In judetele Braila, Galati, Teleorman, Ialomita, Ilfov si Prahova exista si unitati de invatamant liceal in care nu se vor desfasura activitati didactice.