Motiunea de cenzura semnata de parlamentarii PNL si UDMR, intitulata "Marea pacaleala PDL-PSD" a fost respinsa cu 130 de voturi pentru si 272 impotriva. Textul documentului a fost citit, luni, in plen. Pentru a putea fi adoptata, prima motiune de cenzura cu care s-a confruntat cabinetul Boc avea nevoie de votul a 236 parlamentari.

Semnatarii motiunii propun demiterea Guvernului "ca o prima masura de lupta impotriva coruptiei".

Intr-o declaratie la Radio Romania Actualitati, liderul UDMR, Marko Bela a recunoscut ca sunt sanse foarte mici ca aceasta motiune sa treaca.

Emil Boc: PNL a cheltuit in trei luni cat am imprumutat noi pentru doi ani

PNL a cheltuit in trei luni, in 2008, 4,5 miliarde de dolari - aproape toata suma imprumutata de actualul guvern de la Comisia Europeana pentru o perioada de doi ani, a declarat premierul Emil Boc, in cadrul dezbaterilor privind motiunea "Marea pacaleala PDL-PSD".

"A fost cea mai neagra perioada din istoria finantelor romanesti. (...) Asta inseamna iresponsabilitate in utilizarea banilor publici", a sustinut seful Cabinetului.

El a afirmat ca, desi traverseaza o perioada de criza, Guvernul a reusit sa aloce sume importante pentru investitii - cele mai mari din istoria post-decembrista.

Emil Boc a criticat din nou ceea ce el numeste "proasta absorbtie a fondurilor europene" din perioada Tariceanu si a precizat ca, in ciuda crizei, se vor mentine cota unica si actualul nivel al TVA, desi in alte tari vecine au fost majorate impozitele si reduse pensiile si salariile.

"Votul de azi este un vot de incredere al Parlamentului", a declarat premierul Boc la aflarea rezultatului votului din Parlament.