Legea tichetelor de vacanta este functionala inca din lunea dinaintea sarbatorilor de Pasti, a afirmat, sambata, ministrul Turismului, Elena Udrea, adaugand ca a tinut sa precizeze acest lucru tocmai pentru ca multi oameni nu stiu ca pot achizitiona deja tichete de vacanta, potrivit Mediafax.

Elena Udrea spune ca inainte de Pasti s-au vandut cateva mii de tichete, cele mai multe pentru Bucovina si Litoral. Ministrul Turismului a adaugat ca exista noua societati emitente care vând tichete de vacanta pentru diverse destinatii.

  • Ce spune legea tichetelor de vacanta

Legea prevede ca institutiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanta, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 si 50 lei, urmând sa plateasca unitatilor afiliate cu care au incheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanta contravaloarea acestora, dupa prestarea serviciilor de turism.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal. Legea prevede ca angajatul care a beneficiat de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de bilete de odihna.

Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit si se deduc din baza impozabila in cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.

Potrivit estimarilor Guvernului, aproximativ 100.000 de angajati ar putea beneficia, in 2009, de tichete de vacanta.