Comisarul-sef Mihai Calinescu, desemnat sa asigure managementul Politiei Capitalei, a fost, intre 2005 si 2007, seful Politiei Sectorului 5, sector in care primar este Marian Vanghelie, informeaza NewsIn. De altfel, surse din MAI au declarat, anterior, ca PSD ar fi vrut postul lui Marian Tutilescu.

Potrivit CV-ului de pe site-ul Politiei, Calinescu a fost, din martie anul acesta, adjunct al inspectorului general al Politiei Romane, iar in 2007 director al Directiei Politiei de Ordine Publica din cadrul IGPR.

Intre 2005 si 2007, comisarul-sef a fost seful Politiei Sectorului 5 din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.

Comisarul sef Mihai Calinescu a fost desemnat sa conduca activitatea Politiei Capitalei, pana la o decizie privind imputernicirea acestuia sau numirea sa pe functia detinuta pana acum de Marian Tutilescu.

Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, pe 10 aprilie, ca seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu, a facut un raport prin care solicita mutarea la Directia de Permise, cerere care i-a fost acceptata, ministrul exprimandu-si convingerea ca chestorul "va putea introduce ordinea si disciplina la permise".

Mutarea sefului Politiei Capitalei Marian Tutilescu nu are legatura cu scandalul de la Plaza Mall, asa cum se speculase anterior.

Postul ocupat de Marian Tutilescu a fost revendicat la negocierile dintre PSD si PDL de catre prima formatiune politica, au declarat surse din MAI, care au precizat si faptul ca functia ar fi fost ceruta pentru PSD de seful organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a negat ca ar fi in spatele schimbarii conducerii de la Politia Capitalei.