In luna ianuarie in zilele cele mai calde temperatura poate sa atinga 10 grade si acest lucru se va intampla cu o probabilitate mai mare in a doua jumatate a lunii. Prima parte a lunii va fi destul de rece, asa cum s-a intamplat si primele zile ale lunii ianuarie. Vor mai fi nopti foarte reci saptamana aceasta, tot in aceleasi zone, in centrul si nordul tarii.

Cantitatile de precipitatii prezinta o tendinta spre excedent in jumatatea de nord a tarii, iar in rest se vor incadra, in general, in limitele normale.

In luna ianuarie regimul termic mediu se va situa in jurul valorilor normale in cea mai mare parte a tarii, exceptand sudul si estul teritoriului, unde temperaturile medii vor putea fi mai mari decat cele climatologice, explica seful Biroului de Prognoza pe Termen Lung de la Administratia Nationala de Meteorologie, citat de Rador.

In luna februarie temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, cu exceptia regiunilor estice, unde pot fi mai mari decat normele climatologice.

Cele mai mari valori de temperatura din cursul zilei vor depasi 15 grade in sudul tarii, iar in noptile cele mai reci minimele pot cobori sub -20 de grade in centrul si nordul teritoriului.

Temporar, ninsorile pot fi asociate cu intensificari ale vantului tot in regiunile din sudul si estul tarii. Normele climatologice ale lunii februarie in privinta cantitatilor de precipitatii sunt mici.