Toti bolnavii internati in Sectia de Oncologie a Spitalului Municipal din Ploiesti au fost trimisi astazi acasa dupa ce conducerea unitatii medicale a ramas fara bani de citostatice, anunta Realitatea Tv. Cu toate ca tratamentul cu citostatice poate prelungi viata bolnavilor de cancer, acestia sunt tratati cu ser fiziologic si vitamine de la inceputul lunii iulie.

"De la 1 iulie internam pacientii programati pentru citostatice, care le prelungesc viata, si facem tratament cu ser fiziologic si vitamine, citostaticele lipsesc cu desavarsire", a declarat, pentru Realitatea Tv, doctorul Daniela Smeanu, seful sectiei Oncologie de la Spitalul din Ploiesti.

Medicii din Ploiesti spun ca probleme cu citostaticele au fost dintotdeauna, dar de la inceputul anului situatia s-a agravat. "Practic, niciodata nu am avut suficiente. Situatia s-a agravat pe 30 iunie, cand s-au epuizat fondurile alocate pe program", a declarat Daniela Smeanu.

Nu mai putin de 10.000 de bolnavi de cancer figureaza in evidentele medicilor prahoveni. Toti acesti bolnavi au nevoie de chimioterapie, iar cel mai ieftin tratament de acest fel costa 500 de lei pe luna. Ministerul Sanatatii a anuntat ca verifica situatia din judetul Prahova.

Potrivit Realitatea Tv, lipsa citostaticelor nu este singura problema de la Sectia de Oncologie a Spitalului Municipal din Prahova. Cladirea care adaposteste aceasta sectie este veche de peste 150 de ani si nu a fost renovata niciodata, iar geamurile si usile fie nu se inchid, fie lipsesc, inclusiv de la singura toaleta a sectiei.