Miercuri are loc concursul pentru titularizare: aproape 50.000 de candidati in toata tara

de D.M.     HotNews.ro
Miercuri, 16 iulie 2008, 8:28 Actualitate | Esenţial


48.946 de candidati sustin miercuri, 16 iulie, concursul pentru ocuparea celor 64.609 posturi didactice/vacante din 33 de judete si municipiul Bucuresti, potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei. Concursul are loc in 149 de centre de examen la 143 de discipline. Extragerea variantei de subiect s-a facut la sediul Ministerului Educatiei, iar candidatii au trebuit sa rezolve varianta cu numarul 5.

* Intra pe pagina Ministerului Educatiei pentru mai multe amanunte

Inspectoratele scolare judetene au publicat 64.609 posturi didactice/catedre vacante, dintre care 11.824 posturi didactice/catedre vacante titularizabile, respectiv 52.785 posturi didactice/catedre vacante/rezervate netitularizabile.

Pentru proba scrisa, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului stabileste minimum cinci variante de subiect, dintre care se alege prin tragere la sorti numarul variantei pentru proba scrisa. Extragerea variantei de subiect se face la sediul Ministerului Educatiei, miercuri, incepand cu ora 8:55 si este anuntata la Radio Romania Actualitati, la ora 9:00.

"Candidatii vor fi prezenti in sala cel mai devreme la ora 8:00 si cel mai tarziu la ora 9:00, inainte de a fi deschis plicul cu subiectele de concurs. Candidatii care nu se afla in sala in momentul deschiderii plicului cu subiecte sunt considerati neprezentati. Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati (ora 10:00), durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce nu poate fi depasit. Pentru redactarea lucrarilor se foloseste cerneala sau pix de culoare albastra. Desenele/graficele se pot executa si cu creionul negru", precizeaza comunicatul.

Rezultatele concursului se vor afisa la sediul inspectoratelor scolare si la sediul unitatii/institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, cel mai tarziu dupa trei zile de la sustinerea acestuia.

Contestatiile se vor depune la inspectoratul scolar, in termen de cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs care le transmite, in termen de 24 de ore, centrelor de evaluare. Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati are ca termen data de 23 iulie 2008.

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se va realiza computerizat la 30 iulie 2008, in baza optiunilor exprimate de candidati in fisa de optiuni in perioada 28-29 iulie 2008.

Posturile didactice/catedrele ramase neocupate in urma titularizarii (la nivel judetean/al municipiului Bucuresti) devin netitularizabile si sunt afisate pentru urmatoarele etape ale miscarii personalului didactic: detasare la cerere si suplinire.

Cadrele didactice care nu au participat la concursul din 16 iulie 2008 sau care nu au obtinut cel putin nota 5 (cinci) la acest concurs pot participa la concursurile pentru suplinire organizate de inspectoratele scolare in 22 august 2008.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1205 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by