Senatul a decis, marti, infiintarea unei comisii speciale care sa ancheteze plecarea din Romania a lui Omar Hayssam. Propunerea care sta la baza infiintarii acestei comisii de ancheta vine din partea senatorului PC, Marius Marinescu, si a fost adoptata de catre senatori cu 48 de voturi pentru, un vot impotriva si 9 abtineri. Potrivit hotararii adoptate, comisia de ancheta are termen de a prezenta raportul pana la sfarsitul lunii octombrie 2008.

Comisia de ancheta este formata din sapte membri si are scopul de-a investiga modalitatea in care sirianul Omar Hayssam a parasit teritoriul Romaniei.

“In urma negocierii dintre grupurile parlamentare, din comisia de ancheta vor face parte doi reprezentanti ai PSD ai cate un reprezentant de la celelalte formatiuni politice reprezentate in Parlament”, a declarat presedintele de sedinta, senatorul Doru Ioan Taracila.

Potrivit hotrararii adoptate de Senat, membrii comsiei de ancheta pot cere organelor de stat informatii si documente care au legatura cu parasirea ilegala a tarii de catre Omar Hayssam.

Raportul comisiei de ancheta are termen de finalizare data de 31 octombrie 2008.