Pentru a oferi ajutor familiilor din România care au copiii spitalizați, Fundația pentru Copii Ronald McDonald și McDonald’s au organizat campania anuală de strângere de donații McHappy Day cu mesajul „Donația ta susține optimismul micilor pacienți”.

Susține optimismul micilor paciențiFoto: McDonald's

Rezultate McHappy Day 2023

Anul acesta, s-au colectat peste 3 milioane de lei, din donațiile clienților din restaurantele McDonald’s, prin vânzarea jucăriei Rin, și cu sprijinul companiilor partenere. Cu fondurile colectate, Fundația va achiziționa echipamente și dotări pentru secțiile de pediatrie a șase spitale din patru orașe din România: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” și Institutul Clinic Fundeni din București, Spitalul Clinic Municipal Filantropia – Secția pediatrie din Craiova, Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic din Cluj- Napoca și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Peste 200 de paturi ATI, paturi de salon pentru copiii spitalizați și pentru însoțitori urmează să ajungă în cele șase spitale.

Sistemul de donare

Campania McHappy Day s-a desfășurat în perioada 20-26 noiembrie 2023, în toate restaurantele McDonald’s din țară, iar partenerii Fundației pentru Copii Ronald McDonald au contribuit la susținerea ei până la finalul anului 2023. Pentru fiecare Happy Meal achiziționat de clienți, lanțul de restaurante a donat 1 leu Fundației. De asemenea, clienții au putut achiziționa jucăria de pluș Veverița Rin. Totodată, sistemul de donare pus la dispoziția clienților a inclus și alte opțiuni: via SMS, trimițând un mesaj cu textul FAMILIE la 8845, activând o donație lunară în valoare de 2 euro, sau online, accesând pagina www.rmhc.ro/doneaza. Implicarea partenerilor din mediul de business a reprezentat o altă componentă importantă pentru succesul McHappy Day. Mai mult de 100 de sponsori s-au alăturat cauzei, având deja parteneriate de tradiție cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald.

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Încă din 1998, de la fondare, Fundația pentru Copii Ronald McDonald s-a dedicat îngrijirii familiilor aflate în momente grele. A luptat pentru un viitor în care toți copiii beneficiază de servicii medicale de înaltă calitate, cu părinții lor mereu alături, implicați în mod direct în procesul de vindecare. Așa au apărut Casele Ronald McDonald, unde părinții beneficiază de cazare gratuită pe durata tratamentului copiilor lor.

Articol susținut de McDonald's