Exploziile puternice care au zguduit localitatea Crevedia sâmbătă seară, deflagrații în urma cărora o persoană a murit și alte peste 50 sunt rănite, a lăsat urme impresionante. Duminică dimineața, pe lumina zilei, amploarea dezastrului a putut fi observată mai bine.

Locul exploziei de la Crevedia vazut din dronaFoto: Captura video Antena 3

Jurnaliștii de la Euronews România au putut filma din apropiere, de la locul exploziilor, de la sol. Urmările exploziei: cenușă, fiare contorsionate, clădiri pulverizate și resturi de la explozie.

O altă cisternă este în continuare răcită de către pompieri.

Jurnaliștii de la Antena 3 au reușit de dimineață devreme să ridice și o dronă în aer și să filmeze de sus cum arată locul exploziilor:

Explozia de la Crevedia: doi morți și 56 de răniți

Mai multe explozii puternice au avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu. S-au înregistrat mai multe persoane rănite, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.

  • Potrivit MAI, prima explozie a provocat 8 victime, dintre care o persoană a murit de infarct, fără să aibă arsuri, iar șapte persoane cu arsuri au fost transportate la spitalul de urgență București și Spitalul Bagdasar Arseni. A doua victimă a murit duminică: soția celui mort de infarct, ea avea arsuri pe 95% din suprafața corpului.
  • A doua explozie a dus la rănirea a 50 de oameni, dintre care 3 transportate la UPU Târgoviște și 47 la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme. Dintre acestea, 43 de persoane sunt cadre MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi)

O echipă Euronews România era chiar aproape de locul puternicei explozii (a doua) și a surprins pe camera momentul teribil.

Explozia masivă de la Crevedia - a doua deflagrație puternică ce a avut loc la stația GPL și care a dus la rănirea a zeci de persoane - a fost vizibilă inclusiv din Capitală (VIDEO)

Directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină București, Doina Goșa, face apel către oameni să meargă duminică să doneze sânge pentru victimele exploziilor.

Stația GPL unde au avut loc exploziile aparține unei firme deținute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Stația GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată și nu ar fi avut voie să vândă carburanți.

Firma din Crevedia, amendată de ISU, fără autorizație la incendiu: A anunțat în 2020 că închide punctul de lucru din Crevedia

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia și care îi aparține lui Ionuţ Daniel Doldurea, fiului primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a fost amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru mai multe nereguli legate de nerespectarea măsurilor de securitate la incendiu, nu mai deținea deloc autorizația la incendiu, iar din 30 septembrie 2020 firma anunțase autoritățile că închide punctul de lucru.

Prima ipoteză privind cauza exploziilor în ancheta coordonată de procurorul Marius Iacob ar fi că deflagrația ar fi fost provocată de o țigară, în timp ce gazul era mutat dintr-o cisternă în alta.

În 10 ani, cifra de afaceri a firmei familiei primarului PSD in Caracal a crescut de aproape 500 ori

Stația GPL era a firmei Flagas SRL, ai cărei acționari sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro, scrie News.ro. Ionuș Doldurea este fiullui Ion Doldurea, primarul PSD al Municipiului Caracal. Ion Doldurea, este la primul mandat. Este om de afaceri din Caracal şi preşedinte al organizaţiei municipale PSD.

Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de 593 de milioane de lei, iar profitul pe 2022 a fost de 32 de milioane de lei.

SC Flagas SRL a ajuns în proprietatea familiei Duldurea în 2006, când acționarul italian, al cărui mandatar era Ion Doldurea, a transferat toate acțiune companiei fiului lui Ion Duldurea, Ionuț Doldurea, scrie Europa Liberă.

În 2008, Ionuț Duldurea a modificat domeniul de activitate al firmei în comerț cu amănuntul în magazine nespecializate, iar în 2016 în firmă a intrat și Cosmin Ionuț Stîngă.

În 10 ani, între 2009 și 2022, cifra de afaceri a firmei a crescut de aproape 500 ori. De la 1,2 milioane la 593 de milioane de lei. Iar profitul net a ajuns, anul trecut, la 32 de milioane de lei, scrie Europa Liberă.

Firma are și zeci de contracte publice, inclusiv cu Primăria Crevedia, care a cumpărat de la aceasta GPL, în 2021 și 2022, conform Europa Liberă.