Stația GPL unde au avut loc sâmbătă seara mai multe explozii în urma cărora cel puțin o persoană a murit și alte câteva zeci au fost serios rănite aparține unei firme deținute de fiul primarului municipiului Caracal, Ion Doldurea (PSD). Stația GPL, conform primarului din Crevedia, ar fi avut activitatea suspendată și nu ar fi avut voie să vândă carburanți.

Incendiu după explozia de la CrevediaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Stația GPL era a firmei Flagas SRL, ai cărei acționari sunt Ionuţ Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuţ Stinga (49%), potrivit Termene.ro, scrie News.ro

România TV a vorbit cu Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal. Acesta spune că stația era a fiului său, că el e plecat din țară, dar că se va întoarce de urgență.

„Din datele pe care le deține dumnealui, persoanele decedate ar fi cetățeni pakistanezi care lucrează la stația GPL. Din ce știa el, stația nu mai funcționa de ceva timp”, a transmis corespondentul România TV care a discutat cu edilul din Caracal.

Patronul, băiatul primarului din Caracal, împreună cu asociații săi, ar fi fost la fața locului, în contact cu autoritățile de acolo.

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, este la primul mandat. Este om de afaceri din Caracal şi preşedinte al organizaţiei municipale PSD.

Răspunsul iritat al lui Ciolacu

Întrebat despre fiul primarului din Caracal (PSD), care deține stația GPL, premierul Marcel Ciolacu a răspuns iritat: „Da, patronul stației este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeţi că eu, preşedintele partidului, ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor sau copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înşelaţi. Vorbim să salvăm vieţi şi mă întrebaţi de...”.