Pom cu pom, așa se construiește viitorul. Și mai e și vorba din bătrâni: măcar o dată în viață, orice om trebuie să planteze un copac. Dar cum facem asta corect? Cum ne putem asigura că un gând frumos se transformă într-un copac puternic ce va fi acolo și peste zeci sau sute de ani?

Cum plantezi corect un copac?Foto: OMV Petrom

Pentru a planta corect un pom, urmează sfaturile de mai jos:

1. Echipamentul

Pentru a planta un copac este necesar să ai la dispoziție următoarele unelte:

  • cazma
  • mănuși
  • apă pentru udat
  • puietul

2. Pregătirea pământului

Prima oară trebuie să sapi o groapă potrivită cu dimensiunea puietului. Apoi, este esențial să cureți pământul scos de resturile vegetale și să îl mărunțești.

3. Plantarea copacului

Arată-i puietului noua sa casă. Pune-l în pământ, în poziție verticală, și acoperă-i o treime din rădăcini cu primul strat de pământ scos. Tasează pământul cu grijă.

4. Acoperirea puietului

După ce ai tasat fundația puietului tău, mai pune un strat de pământ și repetă tasarea. La final, uniformizează ultimul strat de pământ cu grijă, fără a mai tasa. Acest lucru este esențial pentru a menține umezeala din sol.

5. Verificarea puietului

După ce ai terminat de plantat copacul, trage puțin de crengile din partea de sus pentru a verifica dacă puietul este stabil.

6. Felicitări. Ai plantat un copac, ai contribuit la un viitor mai verde și mai sănătos

Inițiativa ta îi poate inspira și pe ceilalți. Întotdeauna atunci când suntem mai mulți, este mai bine. Grija pentru natură ar trebui să fie o preocupare importantă pentru fiecare dintre noi.

Urmărește imagini despre plantarea corectă, pas cu pas, în video-urile de mai jos:

​Articol susținut de OMV Petrom