Poliția Română a anunțat că face verificări în cazul adjunctului șefului Poliției Caraș-Severin, Aurel Cosma, reclamat de mai mulți polițiști că i-a amenințat că îi va muta în alte localități dacă vor continua să amendeze firme care transportă lemne. El a fost înregistrat de subordonați, înregistrarea audio fiind făcută publică de sindicatul Europol.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția Control Intern, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsurile legale care se impun", a anunțat marți Poliția Română.

"Vă mut pe toţi de acolo"

Verificările îl vizează pe adjunctul șefului Poliției Caraș-Severin, Aurel Cosma, reclamat de mai mulți agenți că i-ar fi amenințat după ce, printre altele, au întocmit dosar penal soției unui șef de ocol silvic prinsă conducând o maşină neînmatriculată, fără permis.

Cazul a fost semnalat de către sindicatul Europol, care spune că polițiștii din subordinea adjunctului șefului IPJ Caraș-Severin sunt mustraţi că au sancţionat transportatorii ce încalcă legea şi pe cei care transportă fraudulos lemne.

  • "Începând cu data de 17, te mut la Reşiţa. Două luni fără acord şi mă urc pe tine.
  • Vă mut pe toţi de acolo. Şi mă ţin de voi o lună de zile şi vă fac ce trebuie, după statutul poliţistului.
  • Să vedeţi că nu sunteţi artişti, nu sunteţi şmecheri.
  • Crezi că dacă ai 100 de constatări eşti şmecher? Îți arăt eu ce fel de constatări ai, că am lucrat ca tine. Eşti numai într-o direcţie, nu eşti în 10 direcţii. Eşti aşa… când vrei. Numai pe licenţe…numai pe licenţe sau în altă zi numai pe lume, numai pe lemne", le spune adjunctul şefului IPJ Caraş-Severin poliţiştilor, conform înregistrării.