Rezerva de apă a municipiului Craiova s-a epuizat din cauza unei avarii şi a perioadei caniculare, care a dus la creşterea consumului, a anunţat joi Compania de Apă Oltenia, scrie Gazeta de Sud.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din cauza consumului în creştere şi a unei avarii de pe aducțiunea de apă Isvarna – Craiova, pentru remedierea căreia s-a lucrat 34 de ore, au dus la epuizarea rezervei de ape din municipiului Craiova.

Din această cauză, Compania de Apă Oltenia furnizează apă joi, 21.07.2022, doar în intervalul orar 19.00 – 21.00.

După ora 21.00, compania va întrerupe alimentarea cu apă, pentru refacerea stocurilor necesare asigurării alimentării în regim continuu.

Sunt afectate în continuare mai multe cartiere din Craiova: Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

Compania de Apă Oltenia S.A., prin laboratoarele de analiză a apei potabile, va monitoriza permanent calitatea apei după repunerea în funcțiune a sistemului.

Craiovenii din cartierele afectate sunt atenţionaţi că, din cauza manevrelor de golire şi umplere a sistemului public de alimentare cu apă potabilă, ocazional, se pot produce modificări ale calității apei potabile din punct de vedere al turbidității şi culorii.