Femeia care s-a luptat 2 ani cu E.On, s-a încălzit cu lemne și a stat cu lampă de gaz până a câștigat ● Procurorul Bogdan Pîrlog despre votul din CSM: „O încălcare a legii care ridică probleme penale” ● Povestea româncei Nicoleta Chițan care s-a mutat cu câinele în Zanzibar ● Mica doză de cultură generală ● De ce a crescut prețul RCA, deși PNL și PSD au promis contrariul ● Instantanee din epoca în care litoralului românesc îi era predestinat un viitor orbitor ● Un profesor universitar explică de ce cazul Buhnici e important ● În numele cui vorbește Petre Daea? ● O zi cu pompierii români care sting incendiile din Atena ● Recensământul populaţiei a fost din nou prelungit, până la 31 iulie ● De ce am devenit profi – ilustrată de vacanță cu mult soare.

Press reportFoto: Profimedia Images
  • Femeia care s-a luptat 2 ani cu E.On, s-a încălzit cu lemne și a stat cu lampă de gaz până a câștigat. Instanțele au dat dreptate unor clienți ai EON și EMAG care au avut de suferit din cauza celor două mari societăți. Societatea de distribuție a curentului electric a fost obligată să achite daune morale de 30.000 de lei unei bătrâne pe care a lăsat-o timp de doi ani, nejustificat, fără energie electrică, în timp ce comerciantul online a rămas bun de plata unor amenzi la Protecția Consumatorilor după ce și-a înșelat clienți din Iași, scrie Reporteris.
  • Procurorul Bogdan Pîrlog despre votul din CSM: „O încălcare a legii care ridică probleme penale”. Co-președintele Asociației Inițiativa pentru Justiție, procurorul Bogdan Pîrlog, arată că votul de marți din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin care s-a decis reluarea turului 2 pentru judecători și s-a respins în cazul procurorilor este o „abdicare de la principiile statului de drept și ale justiției în general”, scrie PressHub
  • Povestea româncei Nicoleta Chițan care s-a mutat cu câinele în Zanzibar. După o aventură de șase luni în Bali, Nicoleta Chițan s-a decis să plece din nou, de data aceasta împreună cu Pink, cățelul său drăguț, bichon maltez alb. Este în Zanzibar de mai bine de un an și de curând și-a deschis și o pensiune aproape de plajă. Își începe ziua pe la 4-5 dimineața, își ia salteaua de yoga sub braț și își bea cafeaua pe plajă, pregătește micul dejun pentru angajații săi, lucrează online ca terapeut Thetahealing și încearcă mereu să cunoască oameni noi. Cam așa arată viața ei în câteva cuvinte, scrie Life.ro
  • Inginerii sud-coreeni au creat un cod QR minuscul, comestibil, care este introdus in whisky si poate detecta daca este contrafacut. Inventia a fost prezentata recent in jurnalul stiintific ACS Central Science si prezinta o serie de descoperiri care ar putea fi utilizate nu doar pentru whisky sau alcool dar si pentru medicamentele contrafacute. Ar putea insemna o revolutie a autenticitatii, scrie Urban.ro
  • Mica doză de cultură generală. Cică SUA era țara tuturor posibilităților. Cel puțin așa se spunea pe vremuri. Mare atenție, schepsisul era că nimeni nu spunea că posibilitățile astea sunt exclusiv bune. Dacă nu citeai și ce scrie cu litere mici mici, în josul paginii... țeapa ta. Visul american era doar un vis, că de aia îi zicea așa și nu i se spunea, spre exemplu, realitatea americană. Și asta au descoperit-o mulți, pe propria piele. Adicătelea, într-o țară care a făcut din bătăile în baruri o manifestare artistică și din linșaj un fenomen cultural național, aveai toate șansele să ajungi în lumea viselor (americane), când îți era lumea mai dragă. Acum, orice idee din asta trebuie să fie dublată și de niște dovezi clare. Păzea că începem!, scrie Mica doză de cultură generală.
  • De ce a crescut prețul RCA, deși PNL și PSD au promis contrariul. Un șofer care a încheiat o poliță RCA în 2022 a plătit cu peste 50% mai mult decât anul trecut, chiar dacă nu a avut vreun incident. Față de acum doi ani, costul poliței e dublu sau chiar triplu. Plafonarea prețului la polițele privind asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) a reprezentat o promisiune constantă a partidelor din Coaliția de guvernare în ultimele zece luni. Între timp, toți șoferii care și-au reînnoit polițele au plătit mai mult decât în anii trecuți. Promisiunile politice au rămas doar la stadiul de declarații, scrie Europa Liberă.
  • Instantanee din epoca în care litoralului românesc îi era predestinat un viitor orbitor. Nu suntem nostalgici după litoralul epocii comuniste, căci știm că el era plin mai ales pentru că românii aveau un acces limitat la alte opțiuni de vacanță estivală. E util însă să ne amintim cum au arătat începuturile ca să înțelegem un pic mai bine unde am naufragiat. Litoralul românesc plătește mai ales decontul unor administrații locale corupte, lipsite de viziune, dezinteresate să implementeze vreo strategie coerentă de dezvoltare turistică modernă. Astăzi doar constatăm post-apocalipsa. Ar fi putut fi altfel?, întreabă Dela0.
  • Un profesor universitar explică de ce cazul Buhnici e important: „Tăcerea şi ignorarea nu sunt soluţii! Democrația înseamnă și respect pentru celălalt”. Profesor universitar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și directorul Centrului pentru Politicile Egalității de Șanse, Ionela Băluță spune că patriarhatul și stereotipurile anti-femei din societatea noastră sunt atât de înrădăcinate, încât e nevoie de multe voci care să se ridice împotriva lor, scrie Libertatea.
  • În numele cui vorbește Petre Daea? Într-un interviu acordat agenției de presă Bloomberg, ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că România va exporta numai ceea ce rămâne după aprovizionarea pieței interne. Afirmația este prematură și ușor hazardată. De ce?, întreabă Constantin Rudnitchi la RFI.
  • Reportaj. „Au venit 28, 28 trebuie să se întoarcă”. O zi cu pompierii români care sting incendiile din Atena. Incendiile nu sunt oameni, să poți să spui despre ele că au firi nestăpânite. Dar aici, în Grecia, le poți descrie și astfel: violente. Le descriu așa și grecii, atunci când se uită, din balcoanele lor, la munții dimprejurul Atenei, care de multe ori nu doar ard, dar oferă și un spectacol morbid oamenilor. Atenienii privesc astfel cu ochiii lor ceea ce alți europeni – ale căror țări ard de asemenea, dar nu de jur împrejurul capitalei – văd doar la televizor, scrie PressOne.
  • Recensământul populaţiei a fost din nou prelungit, până la 31 iulie. Perioada de culegere a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL) a fost prelungită cu încă o săptămână, până la 31 iulie 2022, a decis Comisia Centrală pentru RPL 2021. Acesta este ultimul termen de prelungire privind culegerea datelor de la populaţie. Actele normative nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie, scrie Mainnews.ro.
  • Inspector al Direcţiei Antifraudă Oradea, trimis în judecată pentru o şpagă de 15.000 euro.Un inspector al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Oradea a fost trimis în judecată în arest preventiv pentru luare de mită în formă continuată. Anunţul a fost făcut de Biroul de presă al DNA, printr-un comunicat, în care se arată că inspectorul Cătălin Sabău a pretins şi primit 15.000 euro mită ca să "trântească" un control la o persoană fizică autorizată bănuită de evaziune fiscală, scrie Bihoreanul.
  • De ce am devenit profi – ilustrată de vacanță cu mult soare. Căldură mare. Termometrul spune la umbră 33° Celsius... Sub arșița soarelui, candidații pentru un post în sistemul de învățământ susțin concursul de titularizare și așteaptă cu mari emoții rezultatele. Pentru unii e a șasea vară pe care o sacrifică într-un fel pe altarul educației, pentru alții este prima, dar ceea ce îi unește pe toți este dorința de a obține un post (pe perioadă nedeterminată, dacă ar fi posibil) la o școală în apropierea localității de domiciliu, scrie Scoala9.