Anchetatorii au făcut public luni un portret robot al fetiței ucise și incendiate în apropierea unui cimitir din Arad, pentru identificarea acesteia, și fac verificări inclusiv în centrele de plasament. Conform procurorilor, copila, în vârstă de 5-6 ani, ar fi murit în urma unui traumatism cranio-cerebral după ce a fost lovită în cap cu un corp dur, după care trupul acesteia a fost ars, fiind folosit combustibil.

Fetita ucisa si incendiata la AradFoto: Parchetul Arad

Parchetul Tribunalului Arad a anunțat luni, printr-un comunicat de presă, că sâmbătă seară un procuror criminalist a fost sesizat că în cartierul Bujac din municipiul Arad, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic - agricol, a fost identificat un fragment dintr-un picior (laba piciorului), parţial carbonizat. În urma unui apel la 112, lucrători de poliţie judiciară au mers la faţa locului și au constatat că cele sesizate se confirmă.

Procurorii au mai spus că, la aproximativ 50 de metri de locul unde a fost găsit piciorul, a fost descoperit şi cadavrul copilei: "La o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri”.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul Tribunalului Arad și a fost începută urmărirea penală in rem pentru infracțiunile de omor și profanare de cadavre sau morminte. Luni, s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

Cercetările la fața locului au fost întrerupte sâmbătă noapte din cauza întunericului și reluate duminică, iar anchetatorii au prelevat mai multe probe, precum articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc, și s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului încă neidentificat.

Conform sursei citate, există suspiciuni că a fost folosit un combustibil pentru incendierea fetiței și s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente al căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

"În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi a fost cauzată posibil de un traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural. Data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului”, spun procurorii Parchetului Tribunalului Arad.

Fetița nu a fost identificată până luni, astfel că anchetatorii au dat publicității un portret robot al copilei, fiind făcute verificări inclusiv în centrele DGASPC.