Trupul unui copil, fără picioare şi parţial ars, a fost descoperit sâmbătă seară pe un teren de lângă cimitirul din localitatea Bujac, judeţul Arad, de un bărbat care îşi plimba câinele. Raportul expertizei medicale arată că este vorba despre o fetiță cu vârsta de 5 - 6 ani, iar moartea a fost provocată de o lovitură în cap cu un corp contondent, scrie Agerpres.

PolitiaFoto: Politia Romana

Potrivit procurorilor, lângă cimitirul din localitatea Bujac, judeţul Arad, a fost găsit cadavrul unui copil despre care inițial anchetatorii spuneau că ar fi avut aproximativ opt ani, fără picioare şi parţial ars, iar un bărbat care îşi plimba câinele în zonă a făcut descoperirea şi a sunat imediat la 112.

Anchetatorii ajunşi la faţa locului au găsit mai întâi talpa unui picior uman ars şi mai multe lucruri incendiate. La aproximativ o sută de metri de acel loc, au gasit trupul unui copil, fără picioare.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat pentru Agerpres că raportul expertizei medicale arată că este vorba despre o fetiță cu vârsta de 5 - 6 ani, carea fost victima unei agresiuni, fiind lovită în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom.

Conform sursei citate, cadavrul a fost incendiat cu intenţia acoperirii urmelor agresiunii, dar s-a reuşit desluşirea chipului fetiţei.

"Pentru identificarea victimei, se va realiza profilul genetic, fiind recoltate probe biologice cu acest scop", a spus procurorul.

Mai mulţi localnici sunt audiaţi de către anchetatori, care spun că nu a fost raportată dispariţia recentă a unei fetiţe.

Procurorii au anunţat că cercetările se fac in rem, pentru omor şi profanare de cadavre.