Jandarmii din Argeș au amendat o turistă care a oprit mașina pe Transfăgărăşan şi a început să fotografieze urşii, în zona Barajului Vidraru. Jandarmeria susține că inițial, jandarmii i-au cerut turistei să părăsească zona, punându-i în vedere că poate fi amendată, însă un sfert de oră mai târziu au găsit-o tot acolo, motiv pentru care au amendat-o. Amenda a fost dată în baza unei decizii a consiliului local.

Ursoaica cu puiFoto: freepik.com

Incidentul a avut loc miercuri, în zona Barajului Vidraru, unde o femeie în vârstă de 43 de ani din Piteşti fotografia o ursoaică cu doi pui ieşită la marginea drumului, a transmis joi Inspectoratul de Jandarmi (IJJ) Argeş, conform News.ro.

  • "Jandarmii se aflau în patrulare, la ieşirea din primul tunel după barajul Vidraru pe sensul de coborâre, când au observat un autoturism oprit, din interiorul căruia o femeie fotografia animalele care se aflau la o distanţă destul de mică.
  • Iniţial, oamenii legii i-au pus în vedere consecinţele legale pentru fapta sa şi i-au recomandat să-şi continue drumul. La mai puţin de 15 minute, aceeaşi patrulă de jandarmerie s-a întors în zonă, iar autoturismul menţionat era în aceeaşi poziţie şi femeia continua să facă fotografii, fapt pentru care jandarmii au procedat la sancţionarea acesteia cu amendă în valoare de 500 de lei”, susține IJJ Argeş.

În ultimele zile, jandarmii argeşeni au mai amendat alți doi turişti care hrăneau urşi în zona Transfăgărăşan.

Amenzile au fost aplicate în baza unei hotărâri a Consiliului Local Arefu.

Jandarmeria Argeş le transmite turiştilor care tranzitează Transfăgărăşanul că urşii sunt prezenţi frecvent pe carosabil, iar jandarmii vor dispune măsuri atunci când legea este încălcată. Astfel, este sancţionată fotografierea sau apropierea la mai puţin de 20 de metri de animale.

CITEȘTE ȘI: Guvernul vrea să majoreze drastic amenzile pentru cei care hrănesc urșii pe marginea drumului. Ce amenzi sunt acum și câte au fost aplicate recent