​CFR SA, administrator al infrastructurii feroviare publice, informează că la ora 2:30 a fost redeschisă Magistrala București - Constanța, după ce miercuri deraiase un tren de marfă la Fetești și circulația a fost închisă. Trenurile au circulat pe variante ocolitoare prin Țăndărei sau prin Slobozia, iar unele au întârziat peste 4 ore. Trenurile vor mai acumula întârziere fiindcă în zona afectată se circulă pe un singur fir și sunt restricții de viteză.

Linia ferataFoto: CFR Infrastructura

Ce spune CFR Infrastructură

Toate trenurile de călători spre și dinspre Litoral vor circula, începând cu ora 02:30 pe ruta directă București - Constanța, doar pe raza stației Fetești, traficul va fi redirecționat pe un singur fir, în zona afectată de deraierea trenului de marfă.

Precizăm faptul că, echipele de intervenție ale CFR SA, mobilizate la fața locului, au reușit până la această oră să repună pe șină toate cele 5 vagoane deraiate și, de asemenea, să finalizeze lucrările de reparații la linia de cale ferată, inlclusiv la firul de contact, cel care asigură alimentarea locomotivelor cu energie electrică.

În acest moment, circulația trenurilor spre și dinspre Litoral este operațională pe ruta directă București- Constanța, cu mentiunea că în zona stației Fetești traficul feroviar este retrasat pe un singur fir de circulație, deoarece intervențiile în zona deraierii sunt încă în desfasurare.

Menționăm faptul că echipele de intervenție ale CFR SA acționează în continuare în stația Fetești cu personal propriu și utilaje de mare tonaj, pentru finalizarea tuturor lucrărilor necesare restabilirii traficului feroviar în condiții normale, pe ambele fire de circulație.