Arhiepiscopul romano-catolic de București: M-am înscris pe lista celor care doresc să se vaccineze / Toți episcopii catolici vor sprijini campania de vaccinare
„Consider, ca și Sfântul Părinte Papa Francisc, că a ne vaccina reprezintă un gest etic important, întrucât ne ferim atât pe noi, cât și pe cei cu care intrăm în contact de infectarea cu Covid-19. În plus, vaccinându-ne, contribuim la stingerea pandemiei, la reluarea activității profesionale și, implicit, la revenirea la o viață normală. De aceea, eu m-am înscris pe lista persoanelor care doresc să se vaccineze”, a declarat Percă, potrivit unui mesaj de pe pagina Arhiepiscopiei.
„Din momentul în care, în consens cu toți episcopii catolici din România, am afirmat că vom sprijini campania națională de vaccinare printr-o informare cât mai bună a preoților și a enoriașilor, m-am preocupat să pun la dispoziția lor Broșura elaborată de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 în România, împreună cu Nota cu privire la moralitatea folosirii unor vaccinuri anti-Covid-19 elaborată de Congregația pentru Doctrina Credinței a Vaticanului și să-i îndemn pe preoți să le ofere enoriașilor lor informațiile necesare în acest sens”, a adăugat acesta.
Nota emisă de Vatican afirmă că „vaccinarea nu este, prin lege, o obligație morală şi că, de aceea, trebuie să fie voluntară. În orice caz, din punct de vedere etic, moralitatea vaccinării depinde nu numai de obligația protejării propriei sănătăţi, ci şi de aceea a urmăririi binelui comun. Bine care, lipsind alte mijloace pentru a opri sau chiar şi numai pentru a preveni epidemia, poate recomanda vaccinarea, în special pentru protejarea celor mai slabi şi expuși”. În cazul în care se alege refuzarea vaccinării, din motive clinice sau de altă natură, rămâne valabilă obligația de a proteja sănătatea proprie și a celor din jur, mai ales a celor mai vulnerabili, luptând împotriva răspândirii coronavirusului prin respectarea normelor sanitare în vigoare, potrivit comunicatului de presă.
Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, s-a vaccinat împotriva Covid-19 miercuri, în prima zi a campaniei de vaccinare organizate de micul stat Vatican.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Dar constransi de situatie se vor "documenta" si vor mai spune cate un cuvant despre vaccin, cine vrea se va vaccina, cine nu, nu, nu e o obligatie pentru nimen. Dar nu vor tot spune ca nu e bun si nu stiu ce semnal cu 666 prinzi daca il faci pe cand ei habar nu au despre ce e vorba. De fapt stiu despre ce e vorba $$$$$$$$
Dar preotii catolici mi se par ai secolului in care traim, nu ca cei oriodocsi, care parca abia acum au descoperit apa calda si roata.- dar numnai pentru ei. Turma, nu!
Preotii catolici sunt aproape de oameni, cei ortodocsi ii jupoaie, incearca sa ii tina in intuneric, adica tocmai de acoo de unde ar trebui sa ii scoaa.
Dumnezeu e lumina, preotii ortodoci sunt... opaci!