Paul Philippe al României, condamnat joi la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, va fi dat în urmărire internațională, în condițiile în care nu a fost găsit acasă de către polițiștii care au mers să îl ridice pentru a fi încarcerat, a anunțat Poliția Capitalei.

Printul PaulFoto: AGERPRES

Polițiștii au mers la locuința lui Paul al României, din centrul Capitalei, pentru a-l duce la penitenciar, însă nu l-au găsit acasă. Prințesa Lia, care a ieșit din locuință pentru a-i însoți pe polițiști, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

"Cu privire la persoana condamnată la pedeapsa cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale", a transmis Poli'ia Capitalei.

Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, Paul Philippe al României a primit 3 ani și 4 luni de închisoare, iar Dan Andronic - 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. Deciziile sunt definitive și au fost pronunțate joi de instanța supremă, care a majorat pedepsele din prima instanță. Prejudiciul total în acest dosar a fost estimat la 145.398.569 de euro.