Un primar din județul Brăila este cercetat pentru că ar fi împărțit alegătorilor bani și bunuri. În cazul lui se fac cercetări într-un dosar de corupere a alegătorilor, scrie Mediafax. Un alt brăilean a fost amendat de polițiști pentru că a făcut propagandă electorală în ziua alegerilor parlamentare.

Sectia de votareFoto: Autoritatea Electorala Permanenta

Un primar din județul Brăila este cercetat de polițiști pentru că ar fi împărțit alegătorilor bani și bunuri.

„În jurul orei 13:45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza unei localități, primarul localității împarte bunuri și bani alegătorilor, în scopul influențării voturilor. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor”, a anunțat IPJ Brăila.

De asemenea, polițiștii brăileni au amendat cu 4.500 de lei o persoană care a făcut propagandă electorală pe rețelele de socialziare în ziua alegerilor.

„La ora 12:30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o rețea de socializare, un bărbat continuă propaganda electorală, constând în aceea că îndeamnă cetățenii să voteze un anumit candidat. Bărbatul a fost identificat și invitat la sediul poliției în vederea clarificării situatiei, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 4.500 lei, conform Legii 208/2015. De asemenea, postarea în cauză a fost ștearsă de pe rețeaua de socializare”, au comunicat reprezentanții IPJ Brăila.

Pe parcursul zilei, la Poliția Brăila au fost înregistrate 16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. În prezent, zece dintre acestea sunt în curs de verificare, au fost întocmite trei dosare penale, a fost aplicată o sancțiune contravențională, iar două dintre sesizări nu s-au confirmat.