Poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor pe numele unui bărbat care transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

AlegeriFoto: Agerpres

„Poliţiştii au fost sesizaţi de către primarul unei localităţi de pe raza judeţului Brăila cu privire la faptul că un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brăila, citat de Agerpres.

De la începutul procesului electoral, în judeţul Brăila au fost înregistrate zece sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre care una nu se confirmă, şapte sunt în curs de verificare, iar pentru două au fost întocmite dosare penale.