Asociaţia "Inițiativa pentru Justiție” îi aduce acuzații grave ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, susținând că le "promite partenerilor strategici achiziții de bunuri și servicii de la aceștia, din fonduri publice, într-o încercare disperată de a le obține suportul public pentru mandatul său dezastruos în domeniul justiției și al statului de drept".

PredoiuFoto: Ministerul Justitiei

"Asociaţia "Inițiativa pentru Justiție”, militând constant pentru apărarea valorilor statului de drept, își arătă îngrijorarea față de noua abordare mercantilă a Ministrului Justiției, dl Cătălin Predoiu, care promite partenerilor strategici - profitând de relaxarea regimului achizițiilor publice provocat de pandemie - achiziții de bunuri și servicii de la aceștia, din fonduri publice, într-o încercare disperată de a le obține suportul public pentru mandatul său dezastruos în domeniul justiției și al statului de drept", se arată într-un comunicat transmis de asociație.

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, s-a întâlnit miercuri cu Cătălin Predoiu, la Ministerul Justiţiei.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, Zuckerman i-a lăudat pe ministrul Cătălin Predoiu şi pe procurorul general Gabriela Scutea pentru "foarte strânsa cooperare dintre agenţiile româneşti şi americane de aplicare a legii".

Ambasadorul a lăudat și "eforturile neobosite ale ministrului de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior şi de a transforma măsurile de luptă împotriva traficului de persoane într-o prioritate". "Ministrul Predoiu este lider în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate. Îi suntem recunoscători pentru dedicare", a susținut ambasadorul SUA.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Justiției susține că a creat "un front instituțional împotriva crimei organizate": "Încep să cadă clanuri de interlopi" / Laude de la ambasadorul SUA