Caracterul ieșit din comun și comportamentul revoltător al lui Donald Trump reprezintă o ”amenințare la adresa sănătății lumii, a securității economice și a țesutului social”, și au fost definite încă din copilărie de către tatăl său, care era o personalitate ”sociopată”, extrem de funcțională. Acestea sunt mărturisirile nepoatei sale, psihologul Mary Trump, publicate în cartea care deja a generat un mic scandal ”Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man” (Prea mult și niciodată de-ajuns: Cum a creat familia mea cel mai periculos om din lume).

Donald Trump, la biserica (sursa foto-twitter)Foto: Hotnews

Guardian relatează pasaje din cartea care urmează să fie lansată oficial săptămâna viitoare, pe 14 iulie, în pofida încercărilor din partea unuia dintre unchi de a cenzura volumul, prin acțiuni în instanță.

Mary Trump face o analiză extinsă a unei familii disfuncționale care a marcat formarea personalității liderului de la Casa Albă.

Cartea conține și numeroase incidente din tinerețea lui Donald Trump, în care acesta a dat dovadă de un comportament șocant. Printre acestea frauda academică pentru admiterea la o prestigioasă școală, Wharton Business School, de la Universitatea din Pennsylvania, dar și comportamentul brutal față de femei.

Narcisismul și mania grandorii

În deschiderea volumului, nepoata liderului de la Casa Albă îi mulțumește mătușii sale, Maryanne Trump Barry, pentru toate informațiile revelatoare. Maryanne Trump Barry, sora președintelui, a fost judecător federal și s-a pensionat anul trecut, punând capăt unei anchete privind scheme de evaziune fiscală.

“Abuzul în cazul copiilor, într-un anumit sens, înseamnă să ai așteptări prea mari sau nu suficient de mari. Donald a trăit a doua variantă, ca urmare a faptului că a pierdut legătura cu mama sa la o vârstă critică pentru formarea personalității sale. (...) Faptul că a fost abandonat de mama sa pentru cel puțin un an, dar și faptul că a avut un tată incapabil să îi satisfacă nevoile, să-l facă să se simtă iubit și în siguranță, apreciat, au lăsat răni pentru tot restul vieții”, scrie nepoata președintelui american.

Trăsăturile de caracter care s-au dezvoltat țin de narcisism și mania grandorii, mai notează autoarea.

”Cele mai urâte femei”

Mary Trump îl descrie pe tatăl președintelui american, Fred Trump, drept un sociopat, extrem de funcțional, cu un comportament agresiv. Antisemitismul, rasismul, sexismul și xenofobia sunt și ele trăsături care se regăseau la acesta și de care Donald Trump este adesea acuzat.

Tratamentul deja celebru al lui Donald Trump când vine vorba despre femei este și el abordat în carte. Printre femeile evocate figurează Madonna și cunoscuta patinatoare Katarina Witt. Autoarea susține că Trump se aștepta să obțină tot felul de întâlniri, însă atunci când era refuzat, brusc, femeile respective deveneau cele mai urâte și grase din lume.

Casa Albă a transmis că întreaga carte este ”ridicolă”, iar acuzațiile se bazează pe un lung șir de minciuni.