Jandarmii de la posturile montane Buşteni şi Cheia au intervenit, la acest sfârşit de săptămână, în două cazuri în care urşii şi-au făcut apariţia, în două localităţi, a informat duminică Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.

UrsFoto: Gabriel Bejan

„Urşii au ieşit din hibernare. În acest weekend, jandarmii din cadrul IJJ Prahova, posturile montane Buşteni şi Cheia, au avut două intervenţii la urşi. Prima a avut loc în localitatea Teişani, unde împreună cu lucrătorii parcului Bucov, AJVPS şi specialişti din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, au intervenit pentru eliberarea unui urs prins într-un laţ în zona împădurită”, a precizat IJJ Prahova, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, după tranchilizare, ursul a fost relocat în punctul Dealul Pietrei, acţiunea durând aproximativ patru ore.

A doua intervenţie a avut loc în localitatea Poiana Ţapului, unde o ursoaică cu un pui şi-a făcut apariţia.

„Animalele au fost alungate cu mijloace specifice în pădurea apropiată. Jandarmii montani recomandă localnicilor să evite în această perioadă ieşirea în pădure după cules de ciuperci şi să fie precauţi atunci când pleacă la igienizarea grădinilor şi livezilor”, a precizat IJJ Prahova.