”Am fost în primul avion care a aterizat la București, direct din patria coronavirusului italian (provincia Lombardia)❗ Adică zborul de Bergamo care a aterizat undeva la ora 15. Anunțurile lui Arafat, Streinu Cercel și alții vorbeau încă de dimineață despre o carantină strictă, culoare separate, asistență medicală și alte măsuri luate pentru toți cei ce vor veni din Italia... Povești și minciuni! În afară de polițiștii de Frontieră, depășiți oricum de situație, nu ne-a întâmpinat nimeni. Ne-au înghesuit ca pe vite într-un holișor, unde am completat niște formulare. Fiecare cum a vrut și cum a știut. Apoi le-am predat acelorași polițiști. Nimeni nu ne-a spus nimic de vreo carantină, de obligații sau masuri de prevenție!”, scrie Dan Bucura pe pagina lui de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dan Bucura a postat și pe site-ul său jurnalist.ro imagini video din aeroportul Otopeni cu cei sosiți din Lombardia și cu formularul respectiv. Acesta spune ca formularul a fost completat de fiecare cum a dorit, ca nu i-a intrebat nimeni nimic și că a aflat cu surprindere când a ajuns acasă că doctorii Arafat si Streinu Cercel au anunțat că aceștia sunt în carantină la domiciliu, fără ca cineva de la aeroport să le spună așa ceva.

Dan Bucura, fost jurnalist la Adevărul, Evenimentul zilei sau B1 TV, și-a lansat propriul site de știri, Jurnalist.ro, potrivit paginademedia.ro.

Călătorii care vin din zone afectate de coronavirus vor intra pe Otopeni prin fluxul destinat charterelor, anunță Mediafax. Sunt vizate zborurile care vin dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino. Pasagerii vor fi preluați de personalul medical al DSU.

La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informaţii relevante.

Ei vor fi asistați de personalul medical al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Ce conține chestionarul pe care românii care se întorc din Italia trebuie să îl completeze

Românii care se întorc în ţară din zonele italiene afectate de coronavirus vor fi obligaţi, pe Aeroporul Henri Coandă - Otopeni, să completeze un scurt chestionar. Mai întâi, pasagerilor li se cer datele personale, numărul de telefon şi o adresă de e-mail la care pot fi găsiţi pe perioada şederii în România, iar apoi ei trebuie să răspundă la câteva întrebări.

Călătorii sunt întrebaţi dacă au locuit într-o zonă unde erau persoane infectate cu coronavirus şi dacă au intrat în contact direct cu astfel de persoane în ultimele 15 zile.

Totodată, pasagerii trebuie să scrie dacă au fost spitalizaţi în ultimele 3 săptămâni şi să specifice dacă au avut simptome, precum febră, tuse şi dureri de cap.

Citește și:

Toți românii din cele două regiuni din Italia unde este carantină din cauza coronavirusului vor fi plasați automat în carantină în România, dacă revin în țară

Alertă pe Aeroportul Timișoara, după ce într-un avion s-ar fi aflat persoane venite din Lombardia

Cluj: Pasagerii unei curse de la Bergamo, evaluați medical pe aeroport după cazurile de coronavirus

Coronavirusul se extinde în Italia: Peste 130 de persoane sunt infectate, 2 au murit / Nu a fost găsit încă „pacientul zero” / Zonele cele mai afectate sunt puse în carantină