Pasagerii unei curse aeriene care va ateriza, duminică seara, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, ce are ca punct de plecare Bergamo, vor fi evaluați medical de personalul sanitar în urma cazurilor de coronavirus din Italia, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Directorul de operațiuni a Aeroportului Inernațional „Avram Iancu” Cluj, Tudor Lupoaiei, a declarat, duminică, pentru Mediafax că pasagerii vor intra în țară pe un flux separat la Poliția de Frontieră și se vor lua datele.

„Duminică seara va ajunge pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj cursa de la Bergamo. În urma cazurilor de coronavirus din Italia, am anunțat DSP Cluj, SMURD, iar la fața locului vor fi un medic de la DSP și de la cabinetul nostru medical, pentru o evaluare medicală a pasagerilor. Aceștia vor intra pe un flux separat la Poliția de Frontieră, li se vor lua datele și parametrii medicali, după care vor pleca mai departe. Nu sunt măsuri de carantină, dacă sunt pasageri asimptomatici nu vor intra în carantină”, a spus Lupoaiei.

Sursa citată a subliniat că pasagerii vor fi informați ca, în cazul în care vor avea probleme de sănătate, să ia legătura cu autoritățile medicale.

„Pentru toate zborurile de Italia vom avea o procedură separată”, a precizat directorul operațional al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Numărul de cazuri de coronavirus din Italia, țara cel mai lovită de epidemie din Europa, a ajuns la aproape 150 de persoane, fiind consemnate trei decese. Guvernul a închis localitățile cele mai afectate, acestea fiind în regiunile Lombardia și Veneto din nordul țării.