Michael Bloomberg și-ar vinde compania de informații financiare și mass-media dacă ar fi ales președinte, a declarat, marți, unul dintre consilierii săi de campanie pentru CNN, scrie Mediafax.

Michael BloombergFoto: Reuters

Declarațiile vin pe fondul unor atacuri lansate la adresa lui Bloomberg de către rivalii săi democrați cu privire la modul în care acesta și-a folosit averea în campanie.

„Ne vom afla la 180 de grade de poziția în care se află Donald Trump în aceste probleme”, a declarat, marți, Tim O'Brien, consilierul de campanie al lui Bloomberg, pentru CNN.

Bernie Sanders şi Michael Bloomberg s-au întrecut în atacuri odată cu aproprierea unui nou tur de alegeri pentru desemnarea candidatului democrat la scrutinul prezidenţial din Statele Unite de anul acesta.

Sanders l-a acuzat pe rivalul său că încearcă să cumpere alegerile și l-a comparat cu Donald Trump, declarând că sunt doi milionari care încearcă să-şi folosească averea pentru a controla un sistem politic corupt.

Bloomberg a crescut brusc în sondajele de opinie recente în cursa pentru nominalizarea din partea democraţilor a contracandidatului lui Trump în alegerile din 3 noiembrie, după ce a cheltuit sute de milioane de dolari din fonduri proprii în promovarea candidaturii sale în statele care votează în martie sau mai târziu.

Sanders conduce în sondaje la nivel naţional şi în Nevada, după ce a terminat pe primul loc în primele două alegeri preliminare din Iowa şi New Hampshire.

Următoarea confruntare electorală va avea loc duminică în statul Nevada.