Un alt caz de tâlhărie asupra unui elev de 15 ani s-a petrecut vineri, la Colegiul "Gh. M. Murgoci" din municipiul Brăila, liceu unde, în urmă cu 17 zile, un alt elev a fost înjunghiat şi tâlhărit, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Poliţiştii au fost sesizaţi vineri seară, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 14:20, un elev ar fi fost agresat la plecarea de la liceu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe un elev în vârstă de 15 ani, care în timp ce se afla cu un prieten, după terminarea orelor de curs, ar fi fost interceptaţi şi ameninţaţi cu acte de violenta de un alt tânăr, cu scopul de a-i da bani, reuşind să obţină de la minorul de 15 ani suma de 2 lei. În acest moment există un cerc de suspecţi, desfăşurându-se activităţi pentru depistarea autorului. S-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată", a informat IPJ Brăila.

Pe 22 ianuarie, un adolescent de 15 ani, elev la Colegiul "Gh. M. Murgoci", a fost înjunghiat şi tâlhărit de doi minori de 10 ani şi, respectiv, 17 ani, chiar în faţa liceului unde învăţa.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către UPU Brăila cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor, în vârstă de 15 ani, din Brăila, care ar fi fost agresat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, ar fi fost abordat de două persoane, care l-ar fi ameninţat şi l-ar fi înţepat cu un cuţit, cu scopul de a le da bani', declara atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

Sursa citată a mai spus că, folosind aceeaşi metodă, cei doi agresori ar fi abordat alţi doi minori, ambii în vârstă de 16 ani, din Brăila. Celelalte două victime ale agresiunilor nu au suferit vătămări corporale.

"Poliţiştii i-au identificat pe raza municipiului, pe doi minori cu vârstele de 10, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea faptelor. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificat. S-a dispus cercetarea celor doi în stare de libertate", a completat Laura Belciugan.

Imediat după producerea primului incident, prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, a convocat o şedinţă operativă cu tema asigurării siguranţei în şcoli, la şedinţă fiind invitaţi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, ai Poliţiei Locale, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, precum şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Colegiului Naţional "Gh. M. Murgoci", locul unde s-a petrecut evenimentul.