DIICOT, care a făcut anchetă pentru a stabili cum s-a "scurs" rechizitoriul în cazul Caracal, a anunțat marți că documentul a ajuns la jurnaliști prin intermediul avocaților familiei Luizei Melencu și că nici procurorii și nici reprezentanții Tribunalului Olt nu au transmis în mass-media actul de sesizare a instanței în cazul lui Gheorghe Dincă.
DIICOT anunță că luni președintele Tribunalului Olt a transmis procurorului șef adjunct DIICOT o adresă legată de verificările vizând modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis presei. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului susține că, potrivit procedurilor legale, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic de către grefierul șef al secției penale, la cerere, apărătorilor aleși ai Monicăi Melencu și că "personalul instanței nu a transmis reprezentanților mass-media o copie a actului de sesizare a instanței.
Săptămâna trecută, DIICOT anunța că a făcut verificări și a stabilit că nu procurorii direcției sunt cei care au transmis presei rechizitoriul în cazul Caracal și au sesizat Tribunalul Olt, care judecă acest dosar, să înceapă o anchetă.
Potrivit DIICOT, în 27 ianuarie procurorul șef adjunct al Direcției a dispus verificări privind "modul în care actul de sesizare a instanței în dosarul “Caracal” a fost comunicat în cadrul direcției și cu privire la posibilitatea ca acesta să fi fost transmis de către personalul instituției reprezentanților mass-media sau altor persoane".
Procurorul general interimar Bogdan Licu declara în 20 ianuarie că "este de neconceput" că rechizitoriul în cazul "Caracal” a ajuns în presă și că acesta este "exagerat de public". În același context, în care a vorbit despre scurgerea de informații din anchete, Licu a susținut că actul de sesizare a instanței în cazul "Colectiv" a dispărut din calculatorul procurorului.
Dosarul Caracal a fost trimis în judecată în 15 ianuarie de către procurorii DIICOT, care îl acuză pe Gheorghe Dincă de 8 infracțiuni de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane, trafic de minori și viol. De asemenea, a fost trimis în judecată și Ștefan Risipițeanu, acuzat că ar fi violat-o pe Luiza, în locuința lui Dincă.
Procurorii descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), pe care le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-a ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei.
Dosarul a fost trimis Tribunalului Olt, care ar urma să judece pe fond dosarul cauzei.
===========================
Foarte sincer, se astepta cineva ca procurorii sa gaseasca vinovati alti procurori?
Intr-un proces corect apararea trebuie sa aiba acces la dosar si sa cunoasca probele in baza carora clientul este trimis in judecata, dar nu la rechizitoriu!
Ce procurorului ii este trimisa pledoaria avocatului???