Președintele instanței supreme, "scrisoare către concetățeni": Decizia de eliminare a pensiilor de serviciu, stupefiantă

de MH     HotNews.ro
Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:38 Actualitate | Esenţial


Corina Corbu
Foto: Agerpres
Președintele instanței supreme, Corina Corbu, spune, într-o "scrisoare către concetățeni" și către colegii magistrați, că decizia Parlamentului de eliminare a pensiilor de serviciu ale judecătorilor și procurorilor este una "tristă" și "stupefiantă", fiind luată "cu ignorarea flagrantă, chiar premeditată", a deciziei anterioare a Curţii Constituţionale. "Nu cred că am mai avut o astfel de situaţie în România, mai ales că hotărârea a fost luată practic în condiţii de cvasi unanimitate, o clasă politică altminteri prin definiţie divizată găsind se pare una dintre puţinele linii comune în afectarea pe termen lung a însăşi stabilităţii sistemului judiciar", afirmă Corina Corbu, care face apel la solidaritate și unitate din partea magistraților.

Corina Corbu vorbește despre atitudinea negativă a publicului față de justiție în chestiunea pensiilor de serviciu, care are la bază, în mod justificat, gravele excese semnalate în acest domeniu în cazuri particulare. Ea spune că majoritatea acestor excese au însă ca sursă imperfecțiuni legislative pe care nu autoritatea judecătorească le-a introdus și pe care nu autoritatea judecătorească nu le-a corectat timp de ani de zile, preferând să le ignore.

Președintele instanței supreme afirmă că nu mulți s-au gândit la acest moment la consecințele pe termen lung ale unei astfel de măsuri, la cât de greu va fi pe viitor să fie atrași cei mai buni tineri juriști, "nu s-au gândit la ce înseamnă să demotivezi judecătorii, în condițiile unui sistem care deja este caracterizat de supraîncărcare, de inflație legislativă și de practică neunitară, și nu s-au gândit cât de apărat sau, dimpotrivă, cât de vulnerabil se va simți un cetățean într-un litigiu cu statul sau chiar cu un alt particular, după ce, poate chiar spre satisfacția lui inițială, a văzut cum statutul profesional al celor care sunt chemați să îl judece, în condiții de independență și de imparțialitate, a fost practic călcat în picioare".

Redăm integral scrisoarea președintelui instanței supreme:
 • "Decizia luată ieri de Parlamentul României a fost pentru mine, ca judecător și cetățean, tristă și, aș spune, stupefiantă. Tristă, pentru că a fost luată într-o modalitate care ridică mari întrebări cu privire la previzibilitatea legii în ceea ce privește reglementarea statutului unor profesii care presupun dedicație și privațiuni pentru servirea interesului public – magistrații, personalul aeronautic, diplomații, grefierii etc. – și pentru că pare să fi fost luată, cel puțin în cazul magistraților, cu ignorarea flagrantă, chiar premeditată, a jurisprudenței anterioare pe această temă a Curții Constituționale. Nu cred că am mai avut o astfel de situație în România, mai ales că hotărârea a fost luată practic în condiții de cvasi-unanimitate, o clasă politică altminteri prin definiţie divizată găsind se pare una dintre puţinele linii comune în afectarea pe termen lung a însăşi stabilităţii sistemului judiciar.
 • Stupefiantă - nu prin rezultatul final, care era previzibil din declarațiile publice, ci prin modalitatea concretă în care a fost luată, cu ignorarea completă a principiului cooperării loiale între autoritățile statului, cu ignorarea argumentelor aduse din interiorul sistemului judiciar – de instituțiile reprezentative, de asociațiile profesionale, de adunările generale -, dar, mai ales, prin încurajarea unui curent social negativ la nivelul opiniei publice în special împotriva magistraților, deși rezultatele acestui demers se vor reflecta negativ tocmai asupra serviciului public al justiției, la care apelează anual milioane de cetățeni.
 • Ca judecători suntem educaţi să ne inhibăm partea emoțională, în special în comunicarea publică. Însă nu trăim închiși în sediul Înaltei Curți de Casație de Justiție, facem parte din societate și cunoaștem că opinia majoritară a cetățenilor la acest moment este în mod vehement împotriva pensiilor de serviciu. De asemenea, nu îmi voi permite niciodată să spun într-o țară democratică că societatea greșește sau că opinia poporului român poate fi ignorată.
 • Pot spune însă cu toată responsabilitatea că ea este bazată în mare parte pe împrejurarea că de o lungă perioadă de timp celelalte puteri ale statului tratează justiția, de multe ori, în cel mai bun caz ca pe o „Cenușăreasă”, iar, în cel mai rău caz, ca pe o ramură a puterii de stat de rangul doi, care trebuie pusă la locul ei, pentru a nu „deranja„ celelalte puteri ale statului.
 • Sunt de acord, a venit timpul să punem justiţia la locul ei, respectiv pe o poziție de egalitate și de echilibru în raport cu Executivul și Legislativul în arhitectura instituțională a României. Aceasta nu înseamnă să tolerăm deficienţele sistemului judiciar, de care şi noi suntem conştienţi şi facem tot ceea ce este posibil pentru a le remedia într-un termen cât mai scurt; dimpotrivă, poate însemna să tratezi cu exigenţă calitatea serviciului public al justiţiei, dar trebuie să faci acest lucru asigurându-i resursele necesare pentru a se putea reforma şi pentru a se putea dezvolta, inclusiv o finanţare corespunzătoare.
 • Mai pot spune că atitudinea negativă a publicului față de justiție în chestiunea pensiilor de serviciu mai are la bază, în mod justificat, gravele excese semnalate în acest domeniu în cazuri particulare. Țin însă să amintesc că marea majoritate a acestor excese au ca sursă imperfecțiuni legislative pe care nu autoritatea judecătorească le-a introdus și pe care nu autoritatea judecătorească nu le-a corectat timp de ani de zile, preferând să le ignore. Aceste excese trebuie corectate, cu fermitate. După cum trebuie remediate şi celelalte disfuncţii existente la nivelul sistemului judiciar. Nu se poate însă atinge un astfel de rezultat afectând cea mai importantă resursă de care beneficiază orice sistem judiciar, respectiv cea umană.
 • În sfârșit, pot spune că nu mulți s-au gândit la acest moment la consecințele pe termen lung ale unei astfel de măsuri. Nu s-au gândit în mod cert la cât de greu ne va fi pe viitor să mai atragem cei mai buni tineri juriști spre profesia noastră, nu s-au gândit la ce înseamnă să demotivezi judecătorii, în condițiile unui sistem care deja este caracterizat de supraîncărcare, de inflație legislativă și de practică neunitară, și în mod cert nu s-au gândit cât de apărat sau, dimpotrivă, cât de vulnerabil se va simți un cetățean într-un litigiu cu statul sau chiar cu un alt particular, după ce, poate chiar spre satisfacția lui inițială, a văzut cum statutul profesional al celor care sunt chemați să îl judece, în condiții de independență și de imparțialitate, a fost practic călcat în picioare.
 • Și mai îndrăznesc să spun că aceia care încurajează sau care cred că pot profita de pe urma creării unui conflict artificial între societate și autoritatea judecătorească pe tema pensiilor de serviciu – și mi-aș fi dorit, ca om, să nu trebuiască să menționez aici contrapunerea stupefiantă emisă în spațiul public între pensiile de serviciu și alocațiile de stat pentru copii – uită de faptul că aceste consecințe negative se vor răsfrânge asupra noastră, a tuturor, în primul rând în calitate de cetățeni.
 • Sunt datoare să o spun din nou – pensiile magistraților nu sunt ”pensii speciale” și nu sunt nici ”pensii nesimțite”. Excesele trebuie sancționate și corectate, însă pentru marea majoritate a colegilor mei pensiile de serviciu sunt o garanție a independenței, sunt un element care le permite să îşi îndeplinească funcţiunea socială. Pensiile de serviciu ale magistraţilor includ o componentă contributivă și o altă componentă compensatorie, aceasta din urmă reflectând tocmai incompatibilitățile și interdicțiile la care sunt supuși. În pofida legendei induse la nivelul percepției publice, pensiile de serviciu nu sunt o invenție românească, e suficient să ne uităm la situația din instituțiile Uniunii Europene și din majoritatea statelor membre. În pofida unei alte legende induse la nivelul percepției publice, nici salariile și nici pensiile magistraților nu sunt nici cele mai mari și nici ”nesimțite” și cred că e suficient ca oricine este interesat să verifice pe plan intern situaţia din alte instituții sau entități publice sau situația fie şi numai din țările din regiune. Poate că media salariilor magistraților este într-adevăr semnificativ mai mare decât în alte domenii, dar aceasta reflectă doar faptul că toți judecătorii, de la Înalta Curte până la cea mai mică judecătorie, înfăptuiesc justiția, trebuie să rămână independenți și imparțiali și sunt supuși acelorași restricții și incompatibilități. Ca urmare, doar instanțele sunt ierarhizate, nu și judecătorii, astfel încât diferențele de salarizare pe parcursul carierei profesionale nu pot fi la fel de evidente ca în cazul altor profesii.
 • Remarc cu regret că, pe plan european, tendința judecătorilor este în prezent de a solicita creșterea vârstei până la care pot rămâne în profesie, în timp ce pe plan intern posibilitatea ieșirii la pensie reprezintă pentru mulți colegi obiectivul, speranța, care îi ajută să continue. E bine ca întotdeauna să îţi verifici informaţiile din surse independente, aşa că le voi adresa jurnaliștilor care s-au ocupat de sistemul judiciar de o lungă perioadă de timp și care îl cunosc îndeaproape să se pronunţe asupra cauzelor unei astfel de discrepanţe. Oare nu provine ea tocmai din condițiile în care i se cere să funcționeze justiției din România? Oare nu are drept cauză tocmai nenumăratele privațiuni și riscuri din care este compusă viața profesională a magistraților români?
 • Aud foarte des în ultima vreme afirmația că sistemul judiciar ne costă prea mult – salariile și pensiile magistraților sunt ”nesimțite”, „în fond nu îi obligă nimeni să fie judecători”, grefierii au „pretenții absurde” etc. Cu privire la toate acestea pot doar reaminti că un sistem judiciar corect, eficient și rapid este, pentru o țară, din punct de vedere economic, echivalentul unei rețele de autostrăzi. Fără a se înţelege de aici că s+ar putea vreodată renunţa la una în favoarea celeilalte. Întrebați orice antreprenor care sunt condițiile realizării unei investiții și nu cred că nu va menționa infrastructura, o legislație previzibilă și stabilă și un sistem judiciar eficient și rapid pentru soluționarea eventualelor litigii. Cred că puteți trage singuri concluziile în privința tuturor celor trei elemente, v-aș invita însă să ne gândim uneori nu cât ne costă o justiție eficientă, ci cât ne costă, ca țară, dacă nu o avem.
 • Aș dori să îmi exprim aprecierea pentru aceia care și-au menținut în această perioadă mintea limpede și deschisă. Împrejurarea că s-au ridicat voci remarcabile, din afara sistemului judiciar, aparținând unor avocați, membri ai altor profesii juridice, profesori universitari, analiști, jurnaliști, economiști, reprezentanți ai societății civile, de toate orientările, care au semnalat riscurile unui demers ca acela de ieri a fost una dintre puținele satisfacții ale acestei perioade. Le mulțumesc și vreau să îi asigur că nu așteptăm nimic altceva decât obiectivitate în analiza serviciului public al justiției.
 • Doresc să transmit tuturor colegilor mei judecători un mesaj de solidaritate și de unitate. Știu cu ce probleme se confruntă, știu că preocuparea lor constantă este cum să își exercite mai bine profesia și să își administreze mai bine dosarele, iar evenimentele recente nu au făcut decât să le deturneze atenția și să le complice o activitate profesională deja dificilă. Iar, ca judecători, nu uităm că în spatele fiecărui dosar se află oameni care își așteaptă dreptatea. Îi asigur că voi face tot ce este posibil pentru a le garanta posibilitatea de a se apleca în liniște asupra cazurilor pe care le au de rezolvat, fără a fi nevoiți să reacționeze la astfel de evenimente, care ar trebui să rămână exterioare profesiei noastre. O voi face mai des și mai ferm.
 • Însă o spun public, deși deja efortul lor profesional este remarcabil, va trebui să îl sporim. Deși inflația și instabilitatea legislativă, care s-au transpus în ineficienţa mecanismelor de soluţionare alternativă a litigiilor, în supraîncărcare, în practică neunitară ne ridică probleme serioase, trebuie să creştem permanent calitatea activităţii noastre. Deși rămânem fiecare dintre noi singuri cu conștiința noastră în aplicarea legii, trebuie ca, prin pregătire profesională și deschidere spre dialog, să o aplicăm într-o modalitate unitară. Deși suntem un corp profesional de elită, trebuie să manifestăm mai multă fermitate față de aceia dintre noi, puțini la număr, care neglijează să își facă datoria. Şi deşi ne confruntăm cu provocările unei lumi noi – revoluţia digitală, preocupările legate de schimbările climatice, schimbarea fundamentală a modalităţii şi a vitezei cu care se stabilesc şi se desfăşoară raporturile comerciale etc. – trebuie să facem efortul de a fi întotdeauna pregătiţi impecabil din punct de vedere profesional.
 • În general, indiferent de rezultatul final al demersului de ieri al Legislativului, nu este suficient să declarăm sau să demonstrăm la nivel teoretic că statutul nostru profesional trebuie protejat, ca o garanție a statului de drept, ci trebuie să câștigăm acceptarea acestei necesități la nivel social.
 • Trebuie să demonstrăm societății, zi după zi, de fiecare dată când ne îmbrăcăm roba, prin imparțialitate, curaj, decență, politețe, dedicație și pregătire profesională, că merităm respectul ei și acest statut, inclusiv în ceea ce privește pensiile de serviciu.
 • Este singura garanţie reală şi durabilă pentru ca astfel de demersuri să nu se repete. Trebuie să continuăm să facem justiţie, să o facem bine şi să arătăm cetăţenilor că îi respectăm şi că ne respectăm profesia".
Cifrele prezentate de Corina Corbu:
 • Numărul pensiilor de serviciu ale magistraților aflate în plată – 3.800-4.000. Cele ale grefierilor - aproximativ 1.800-2.000
 • Numărul pensiilor aspeciale care vor rămâne în plată și în condiţiile intrării în vigoare a propunerii legislative adoptate ieri de Parlament - aproximativ 170.000
 • Volumul total de activitate al instanțelor judecătorești în 2018 - 2.946.106 de dosare
 • Încărcătura medie de dosare per judecător în 2018 - 1.129 cauze/judecător la judecătorii, 655 la tribunale, 586 la curţile de apel, 1.152 de cauze/judecător la nivelul instanţei supreme.
Legea votată miercuri de Camera Deputaților a fost inițiat de parlamentarii PNL și vizează eliminarea pensiilor speciale pentru pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu îi vizează pe militari și polițiști.

În Parlament a existat și un proiect de lege al USR care prevedea însă plafonarea pensiilor pentru magistrați și militari, dar Comisia de Muncă din Camera Deputaților, condusă de deputatul PSD Adrian Solomon, a optat pentru varianta PNL, pe care a susținut-o și PSD.

Mai mulți politicieni au acuzat că această lege este un exercițiu de imagine, fiind previzibil că va fi declarată neconstituțională de către Curtea Constituțională.

Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională actul normativ, au declarat marți pentru HotNews.ro surse oficiale. Abrogarea pensiei de serviciu a magistraților a fost declarată neconstituțională prin decizia Curții Constituționale nr. 873 din 25 iunie 2010.

"Curtea constată că principiul independenţei justiţiei apără pensia de serviciu a magistraţilor, ca parte integrantă a stabilităţii financiare a acestora, în aceeaşi măsură cu care apără celelalte garanţii ale acestui principiu. Atât în jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, cât şi în jurisprudenţa altor Curţi Constituţionale s-a statuat că stabilitatea financiară a magistraţilor reprezintă una dintre garanţiile independenţei justiţiei”, se arată în decizia din 2010 a Curții Constituționale.

Pensia de serviciu pentru magistrati a fost instituită în anul 1997, ca urmare a modificării și completării Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecatorească, înlocuită de Legea 303/2004.

Magistraţii beneficiază de pensie de serviciu în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizaţia de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, şi sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării.

Peste 300 de judecători și procurori au trimis zilele trecute o scrisoare preşedintelui, premierului şi preşedinţilor Camerelor Parlamentului în care aduc argumente pentru pensiile de serviciu, recunoscând însă existenţa unor anomalii şi inechităţi pentru rezolvarea cărora oferă soluţii.

Printre anomaliile semnalate de magistrați se numără aceea că persoane care au activat în avocatură pot intra în magistratură înainte de a se pensiona, astfel încât să primească pensie de serviciu.

O altă anomalie este că pensia poate ajunge să fie mai mare decât salariul întrucât modificările legislative făcute de PSD au generat un astfel de paradox: în condiţiile în care pensia de serviciu a unui magistrat este 80% din ultimul venit lunar brut, iar salariul brut a fost majorat, valoarea pensiei a crescut la rândul său. Astfel, un magistrat care avea un salariu net de 15.000 de lei poate să se pensioneze cu 18.000 de lei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

56256 vizualizari

 • -48 (56 voturi)    
  cand "el insusi" din deal incalca Constitutia... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:45)

  demaGOGU [utilizator]

  ...sistematic, de ce nu ar proceda si Guvernul la fel?


  gardianul constitutiei ramane CCR, mingea este in curtea acesteia.
  • +23 (25 voturi)    
   gardianul privilegiilor (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:45)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Demagoage, ii vezi pe "inaltii" judecatori ai CCR taindu-si pensiile speciale? Ha!
   • +9 (9 voturi)    
    Stai linistit! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:54)

    2016 [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    De la un demagog ce te poti astepta? Doar frunza taiata la caini si vorbe goale!
   • -3 (5 voturi)    
    nu e (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:15)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    numai asta ci si faptul ca exista o decizie din 2020 care hotareste ca eliminarea pemsiilor de serviciu ale magistratilor este neconstitutionala.
    Ceea ce au facut acum parlamentarii a fost un joc de imagine, pt. ca tot vin alegerile locale, iar ei stiu ca o atacare la CCR le va anula legea. Vezi mai popor, noi am vrut dar nu au vrut obraznicii aia de la CCR, unde majoritatea o are tot psd, printre altele.
    In plus, prin anularea acestei legi, vor deveni constitutionale si celelalte pensii de serviciu, ale parlamentarilor si functionarilor parlamentari, ca de fapyt asta ii durea cel mai mult. Cu alte cuvinte, daca esti liftier la Parlament, ai pensie de serviciu (exagerez bineinteles, dar asta e sensul).
    • 0 (0 voturi)    
     erata : (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 19:21)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     decizie CCR din 2010
   • +3 (3 voturi)    
    pensii nesimtite (Joi, 30 ianuarie 2020, 16:38)

    Bunn [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    solicit avocatului poporului sa se sesizeze si sa depuna sesizre in interesul legii privind neconstitunalitatea Legii prin care se acorda pensiile speciale,fiind o Lege anticonstitutionala,conform art.70 ....fiind o lege discriminatorie.
  • +8 (16 voturi)    
   plata (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:09)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Spune-ne si noua daca postacii sunt bine platiti sau trebuie doar sa fie prosti...
  • -3 (5 voturi)    
   ameteala, (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:10)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   sparlamentarii au incalcat decizia CCR-ului, nu guvernul, dar ce sa stii tu, demagoage.
   • +3 (3 voturi)    
    Rezultatul "stabilităţii sistemului judiciar": (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 19:35)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    Corupţia în UE: Raport devastator pentru România. Cifrele ruşinii naţionale
    “La nivel naţional, pagubele produse de corupţie în cazul PIB-ului Statelor Membre merg de la 15,6% în România (38,6 miliarde EURO) până la 0,76 în Olanda (cu toate astea, atingând 4,5 miliarde EURO, cu Italia având un record în termeni absoluţi, pierzând 236,8 miliarde anual din cauza corupţiei, Franţa este pe locul doi cu o pierdere anuală de 120,2 miliarde anual din cauza corupţiei, iar în Germania se înregistrează o pieredere anuală de 194 miliarde” De ce România este citată pe primul loc? Deoarece, din punctul de vedere al autorilor, raportul PIB/valoarea estimată a corupţiei este cel mai nefavorabil pe plan european, întărind deci mesajul general binecunoscut la Bruxelles de “ţară săracă şi coruptă”.
    https://adevarul.ro/news/eveniment/coruptia-ueraport-devastator-romania-cifrele-rusiniinationale-1_5c0b8120df52022f753dd0d7/index.html
 • +50 (56 voturi)    
  /// (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:45)

  GemstonePig [utilizator]

  Cucoana daca a zis o data CCR ceva nu inseamna ca ramane asa pana ingheata Universul.
  Ba chiar mi se pare ca dorneanu incalca fara greata jurisprudenta CCR daca e in beneficiul psd. Chiar nu intelegeti ca nu se poate sa aveti pensii de 20.000 l cand 99% au 1400-1500?!!
  • +21 (23 voturi)    
   CCR (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:43)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Adunatura de magistrati corupti si politruci, fosti securisti, turnatori, slugi ale politicienilor, complici cu infractorii si criminali. Cu o astfel de CCR vrea madam magistrata sa ne vonvinga ca merita sa aiba salariul NESIMTIT pe care il au magistratii azi (plus pensii speciale, etc etc.)?
  • +30 (32 voturi)    
   Culmea tupeului (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:48)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Culmea tupeului, culmea nesimtirii !
   Nu exista nicio justificare rationala pentru acordarea de pensii speciale magistratilor.
   Toate justificarile lor sunt aberante si contrazise de realitatea de zi cu zi.
   Pensiile speciale de pana acum nu au asigurat, in niciun fel, independenta justitiei.
   Aproape toate marile dosare ale marilor corupti si marilor infractori, care au devalizat tara, au fost tergiversate la nesafarsit, foarte multi infractori au fost achitati, in ciuda probelor zdrobitoare prezentate de procurori, foarte multi infractori au fost condamnati simbolic, cu suspendare, nu le-au fost confiscate integral averile sau au fost eliberati anticipat, pentru ca au scris, chipurile, lucrari stiintifice, afirmandu-se fals ca s-au indreptat, cand ei nu si-au recunoscut vina si nu au restituit banii furati. Multor mari infractori, condamnati definitiv si irevocabil, li se admit in mod aberant zeci de recursuri si contestatii.
   Magistratii au salarii foarte mari si, in consecinta, si pensia bazata pe contributivitate va fi mare.
   De ce au acceptat magistratii legile strambe, prin care li se acordau privilegii nesimtite ?
   Cum sa legi pentru ei pensia de venitul din ultima luna de serviciu, la care sa poti adauga sporuri, indemnizatii, concedii etc, pentru a-l umfla ?
   Cum de au acceptat pensionarea la 45 de ani ? Vor sa se pensioneze la 45 de ani, foarte bine, sa primeasca pensie abia la implinirea varstei de 65 de ani, doar pentru cat au contribuit.
  • +18 (20 voturi)    
   dna Corbu (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:16)

   Algernon [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   o zicala spune "corb la corb nu-si scoate ochii" , si stiti, zilele astea CCR si justitia, in general, nu au chiar cel mai bun renume...
  • +5 (5 voturi)    
   Cucoana si cu gasca ei (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 22:56)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   ar face bine sa isi faca pensie pensie privata. Are un salariu nesimtit si are de unde ! In rest, ciocul mic. M-am saturat sa vad abuzuri, erori, coruptie in justitie .
 • +51 (53 voturi)    
  scrisoarea lupului catre Scufita Rosie (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:46)

  levierul [utilizator]

  imi pare rau ca ti-am mancat bunica
  imi pare rau ca nu am facut nimic bun pana acum si ca m-am incurcat cu Borcea sau am sarit gardul de rusine cat sa nu dau ochii cu presa. Astia sunt judecatori care au pensii speciale. Sunt oameni care au facut inchisoare pentru coruptie si Romania ii rasplateste cu pensii speciale. Asta e scrisoarea, de fapt.
 • +44 (48 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:46)

  [anonim]

 • +37 (41 voturi)    
  De ce unii sa primeasca si altii nu??? (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:46)

  Imax [utilizator]

  Daca tot e sa dam pensii speciale sa le dam la totii.
  Cu ce e mai presus un judecator fata de un inginer?
  Pensia trebuie sa fie direct proportinala cu salariul?
  • +19 (19 voturi)    
   Politaii si jandarmii analfabeti (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:36)

   soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui Imax

   primesc pensii speciale si ies la pensie ca virginele?Oribil!
 • +24 (24 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:50)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  deci reiese ca cei tocmai vaduviti de sumele primite ar avea caderea sa fie indestulati cat cred tot dumnealor de cuviinta ca li s-ar potrivi pentru satisfactia proprie, pe spinarea societatii ...
 • +39 (39 voturi)    
  Tovarasi! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:50)

  ABBV [utilizator]

  asta se intampla cand o tineti intr-o manea continua.Cand nu intelegeti care este rolul vostru! Cand aveti impresia ca are balta peste! Noah amu se stiti ca mai are da mai putin. Si daca o tineti tot asa va avea si mai putin. Eu unu as fi 1000% de acord sa va luati pensiile alea, cu o conditie. Dosarele coruptilor rezolvate la nivel de maxim o luna de la instrumentare. Pus sechestru si valorificat tot ce se poate prin lege pentru recuperarea prejudiciului. Dar cum probabil o sa o tine-ti intr-o petrecere continua ....nu va mirati ...asta e rezultatul. Poate fi si PIB-ul Americi , daca voi dati liber la furat ....oare ce o sa se intample ?
  • +16 (16 voturi)    
   nu pentru a imparti dreptate au pensii speciale! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:32)

   MirceaIo [utilizator] i-a raspuns lui ABBV

   Ei, magistratii sunt protectorii coruptilor se stie. Cum sa le confiste averile cand si ei sunt partasi la jaf. Cine stie, poate din coruptie se fac bani frumosi?
 • +37 (37 voturi)    
  k (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:52)

  cartofiprajiti [utilizator]

  ciocul mic,mic...asta e justitie cand suntem cea mai corupta tara ? ...asta explica madam ....
 • -13 (29 voturi)    
  Populism maxim (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:52)

  abufalia [utilizator]

  Din două una:
  - ori se știa că legea este neconstituțională, dar s-a mers înainte pentru a da bine la prostime, ca vin alegerile,
  - ori nu știau că legea e neconstituțională, caz în care înseamnă că și inițiatorii și cei care au votat-o în parlament sunt total incompetenți.

  În orice variantă, clasa politică și-a arătat măsura valorii.
 • +53 (53 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:52)

  [anonim]

 • -35 (43 voturi)    
  corect ar fi (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:55)

  cucuveauamov [utilizator]

  ca pensii (foarte) speciale sa ia doar magistratii #rezist
  • +10 (10 voturi)    
   nasol (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:18)

   ati [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   cand realizezi ca nu aude nimeni mizeriile pe care le spui
   • +6 (6 voturi)    
    Sa stii (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:00)

    2016 [utilizator] i-a raspuns lui ati

    ca, in micimea lui, cucuveaua are ceva dreptate: daca ar exista, intr-adevar, magistrati "rezist", dupa cum spune el, acestia ar fi singurii cinstiti si are merita o pensie speciala.
    Insa, cum majoritatea este virusata, pensiile nu se justifica.
  • +10 (10 voturi)    
   @cucuvea (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:26)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Mda. Esti un ticalos.

   Stiam asta, insa te straduiesti sa ne convingi de fiecare data.
  • +4 (6 voturi)    
   sara cutul (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 18:27)

   Contrache [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   a ramas blocat pe # rezist :)))))))))

   cat soc si frustrare au suferit baietii astia, vor ramane marcati pe viata de # rezist . In rest lumea si-a vazut de treburi, au cam uitat sau au trecut toti de vremurile alea triste, doar cateii astia maraie constant ham ham rezist ham ham. Trista viata asta de postacel.
 • +29 (29 voturi)    
  Să ne explice de unde... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:58)

  BEDE [utilizator]

  Dacă onorabilii ne explică de unde sunt fonduri pentru plata la asemenea pensii fără a pune taxe mari asupra amărâților salariați, atunci de acord.
  Altfel, să facă bine, pe de-o parte, să lucreze mai mulți ani, iar pe de altă parte să se mulțumească cu ceva mai puțin, că oricum ei tot nu or să aibă acum pensii de vreo 2500RON, ca majoroitatea pensionarilor, ci tot ceva mai bine.
 • +41 (41 voturi)    
  foarte bine, sa decida concetatenii (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:58)

  prepeleac [utilizator]

  Foarte bine ca faceti apel la concetateni. In situatia data ar fi bun un referendum pe aceasta problema majora cu sanse iminente de cronicizare. Faceti un referendum pt introducerea in constitutie a unui principiu just si democratic de plata a pensiei in functie de contributivitate, Sa vedem ce zic concetatenii?! Cu o constitutie care nu mai poate fi interpretata, sa vedem cum mai da Curtea Constitutionala decizii prin care sa-si apere privilegiile.
  • +8 (8 voturi)    
   Referendumul nu este suficient ! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 23:12)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui prepeleac

   Deja avem nevoie de o noua Constitutie. care sa prevada:
   -Parlamentul Romaniei are o singura camera si cuprinde 300 de membrii
   -alegerile locale pentru primari se fac in doua tururi de scrutin
   -in situatiile( a) , b), c) ) Presedintele poate dizolva parlamentul
   -In Romania pensiile se calculeaza doar dupa principiul contributivitatii
   -Curtea Constitutionala este formata din Juristi independenti politic,cu o buna experienta si o reputatie impecabila.Oricine indeplineste criterile poate candida. Se faca votul uninominal pe lista. Ei sunt votati pentru 5 ani , la alegerile generale odata cu alegerea Presedintelui Romaniei.
   etc.

   Fara o noua Constitutie vom ramana in blocaj .
 • +31 (31 voturi)    
  argumentele doamnei judecator pot justifica (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:59)

  Antenistontel [utilizator]

  doar salariile mari, care nu sunt insa in discutie!
  • +3 (3 voturi)    
   Inca ... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 23:13)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Antenistontel

   bine spus. Ca la cate " performante " sunt judecatorii in stare sa faca , ar fi de discutat si salariile!
 • +32 (32 voturi)    
  excesele justitei - asa se cheama mai nou coruptia (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 12:59)

  carmen_i [utilizator]

  Cu grefierii nu am nimic, insa judecatorii sunt sub orice critica.Sa vedem mai intai ce sentinte pronunta, mereu in favoarea pesedistilor si a infractorilor de calibru, in timp ce omului cinstit i s-a dat in cap.
  Nu este de vina legislatia, ci felul in care sunt judecate dosarele.

  Judecatorii au capatat obieceiul sa ignore si sa omita toate detaliile care nu le convin si ajung sa stabileasca faptele cu totul altfel decat sunt in realitate. As putea da zeci de exemple, dar nu cred ca mai este nevoie, cunoastem cu totii lista lunga de infractori scapati in urma unor procese "corecte".
 • +30 (32 voturi)    
  Cu cata neobrazare (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:00)

  PowerIon [utilizator]

  se autovictimizeaza.
  Parca nu ar avea salarii disproportionate fata de toti oamenii de valoare din tara si le asigura o pensie contributiva pe cinste.
  Inca un motiv sa plece tineretul din tara. Sa plece si ei daca nu le convine in Romania, mai ales ca sunt mii de tineri capabili sa-i inlocuiasca, foarte putin absolventi de drept au pile sa intre in magistratura. Nu pleaca pentru ca in afara nici dracu nu-i baga in seama.
  Argumentul lor este CCR (adica tot ei) se opun taierii in majoritate.
  Cata valoare au se vede din procesele pierdute in favoarea celor care au bani sa plateasca avocati buni, stim noi cine!
 • +27 (27 voturi)    
  Hai nu zau (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:04)

  BartSimpson [utilizator]

  Mie stupefiant mi se par urmatoarele: violatori, criminali, hoti ... lasati toti in libertate. Si nu din lipsa de probe. Nu... ci pentru ca asa hotarareste judecatoru. Si legile sunt proaste si mult prea blande, dar in conditiile astea sa le dai drumu direct .. mi se pare atentat la siguranta nationala. Dar voi vreti pensii speciale...
 • +27 (27 voturi)    
  ... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:04)

  Joe@Black [utilizator]

  Nu, nu e stupefianta deloc!
  NORMALITATE vrem sa vedem, contribui, primesti, nu contribui, la revedere!
 • +28 (34 voturi)    
  Hai sa ne smiorcaim... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:06)

  Gigi Kent [utilizator]

  Avem niste salarii foarte mari (ceea ce e normal, ca sa nu fim corupti!) si pentru ca suntem nesimtiti mai avem si pensii bazate doar pe ultimul salariu si cu mod special de calcul.

  Sa fie clar. Statutul special al uneia sau mai multor categorii se reglementeaza corespunzator prin salariu. Dupa ce te-ai pensionat nu mai ai nici un statu special iar pensia este oricum oglinda statutului special anterior.

  Si scoateti dracu si scutirea aia de impozit pentru IT-isti. (alti "speciali").
  • +4 (4 voturi)    
   Kentane, (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:03)

   2016 [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   felicitari! In sfarsit, te-ai dat pe brazda si nu le mai sufli mafiotului Dragneev si clicii lui.....
   Bravos!
 • +22 (22 voturi)    
  Stupefianta si stupefiata (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:07)

  cst2016 [utilizator]

  Normal ca esti stupefiata, cum indrazneste cineva sa-ti spuna sa primesti dupa cat ai contribuit. Tu voiai alta suma si oamenii rai nu mai vor sa platesca pentru tine. La munca nu la devalizat fondul de pensii!!!
  La fel e si pt noi obligatia contributiei, STUPEFIANTA!!
 • +28 (28 voturi)    
  ca sa parafrazez (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:08)

  ics_11 [utilizator]

  "decizia de stabilire de pensii de 70.000 de lei este stupefianta."
  aceasta este decizia cu adevarat stupefianta.
  un alt lucru stupefiant este ca un magistrat sa aiba pensia mai mare decat salariul.
  pentru mine stupefiant este si ca corinei corbu i se pare stupefiant sa aiba pensia calculata la fel ca si celorlalti romani.
  Articolul 16 din constitutie : "Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari".
  Daca pensia mea se caluleaza altfel decat pensia magistratului nu inseamana ca statul ma discrimineza ?!
 • +26 (26 voturi)    
  nu, altceva este stupefiant (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:08)

  revo [utilizator]

  ati devenit o casta privilegiata si intangibila, cu drepturi mult peste ale cetatenilor din care vi se platesc privilegiile. Si voi, si altii - adica fortele de represiune, la nevoie, ca Militia si Armata.

  Ati ajuns sa fiti o casta speciala pentru ca MAFIA POLITICA V-A CUMPARAT CU BANI SI PRIVILEGII pentru a se pune la adapost de Lege. Sunteti in slujba Mafiei.
  Sa nu-ti inchipui ca daca Mafia politica ar fi reusit schimbarea Legilor, asa cum isi dorea, voi ati mai fi fost pe lista speciala de privilegiati.

  Nu faceti nimic deosebit. Stiati de la bun inceput care sunt regulile daca intrati in bransa.

  Apropo, nu v-am auzit protestand cand ati fost umflati cu bani, atunci nu ati mai vorbit despre Constitutie si egalitatea oamenilor in fata Legii.
 • +24 (24 voturi)    
  Contributivitate! Nu pensii speciale. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:09)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  Si nu e acceptabila pensionare dupa 20 de ani in magistratura. Cand ajunge sa acumuleze experienta, gata, iese la pensie. Nu e OK! Pana la 65 de ani.

  Nici la militari nu e OK pensionarea la 45 de ani. Gradele superioare care nu fac niciun efort fizic, chiar pot ramane pana la 65 de ani. Chiar si pentru gradele inferioare, care se implica fizic in diverse actiuni se poate mari varsta pana la 50 de ani.
 • +21 (21 voturi)    
  aproape 20.000 (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:10)

  BogdanNicolaescu [anonim]

  aproape 20.000 pensia medie!... asta e mai mult decat stupefiant, e nesimtire pura
 • +25 (25 voturi)    
  Da, mah, trist si stupefiant este ca aveti (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:10)

  midufi [utilizator]

  beneficii peste beneficii... pentru ce?
  Singura justificare - in opinia mea - este ca trebuie sa fiti incoruptibili.
  In rest, niste imbuibati, plini de pretentii, o casta care se considera deasupra tuturor.
  Iar calitatea muncii voastre... ce sa mai vorbim.
  Mah, nu mai aveti pic de rusine, nesimtitilor !
 • +17 (17 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:12)

  [anonim]

 • +22 (22 voturi)    
  bla bla bla (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:13)

  ember [utilizator]

  cu acelasi curaj si aceeasi decenta zeci de judecatori se dezbraca de roba ca sa isi ia pensia speciala inainte de sentinta unui proces ce se judeca de ani de zile ca sa vina alt judecator sa il ia de la capat si sa il mai taraganeze pana are si el varsta de pensie speciala. si toate sunt bune in sistemul asta... pana acum nu a urlat de problemele sistemului, a trebuit sa fie amenintata cu o pensie echitabila cu ce a contribuit ca sa isi dea seama de ele.
 • +19 (19 voturi)    
  vrem si noi (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:13)

  rsbl [utilizator]

  Vreau si noi pensie speciala ca dureaza 2 ani un proces amarat in care pierzi multe zile sa te deplasezi la instante si bani la avocati.
 • +23 (23 voturi)    
  E clar, ne trebuie o noua constitutie (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:14)

  snowflake [utilizator]

  In care sa se scrie clar ca pensiile de stat sunt platite pe baza contributivitatii pentru toata lumea.
  • +4 (4 voturi)    
   Cea mai corecta solutie (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:00)

   VioP [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

   Asta trebuie facut. Deci referendum pe constitutie.
   Ne trebuie oameni intelepti in parlament, atentie mare la alegeri !!!!
 • +15 (15 voturi)    
  intr-adevar stupefianta? (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:15)

  Cactus Jack [utilizator]

  Radu Banciu a pus zilele trecute intrebarea, de ce angajatii de la MFA si MAI primesc pensii speciale, deoarece in ultimii 30 ani au taiat doar frunza la caini? In principiu are dreptate, dar dc guvernul anuleaza pensiile lor speciale, col. Dogaru cu echipa lui ocupa din nou RTV-ul. va cere si sprijini caderea guvernului, iar ciuma rosie bine inteles ca le va acorda tot ce solicita. Oare magstratii sunt mai valorosi ca profesorii, angajatii din sanatate etc? Adica la unii DA la altii BA, ca asa vor si socotesc magistratii din Romania? Hai dna Corina Corbu, dle Zegrean, este stupefiant cum ganditi doar la buzunarul propriu, nu si la bunastarea populatiei, a tarii?
 • +15 (15 voturi)    
  cetateanu din mine (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:17)

  zicsieu [utilizator]

  catre ea, presedinta : eu simplu angajat la PRIVAT, privesc an de an stupefiat cum cei de la stat primesc sporuri peste sporuri din taxele mele. ok, sa zicem. asa e in tenis. acum speta judiciara. mah voi nu progresati (cel putin nu vad io), justitia a ignorat revolutia romana, a ocrotit marii infractori, justitia e prietena cu toti politicienii corupti. justitia e in mai multe barci (vezi cum judecatori au facut treceri pe la partide si invers, pai e frumos?). justitie draga si concetatenii ei: invata sa devii o doamna si nu curvacare esti si apoi promit ca te scot in oras in cel mai blink blink loc.
 • +20 (20 voturi)    
  Aproape... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:17)

  Alexos [utilizator]

  Mi-au dat lacrimile. De râs.
  Constituția României:
  ARTICOLUL 16
  (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

  Dupa care stimații noștri judecători și procurori incearcă să ne convingă că privilegiile sunt de fapt compensații. Compensații pentru ce? Pentru că muncesc câteva ore pe zi, la fel ca fiecare funcționar din România, în birouri, la caldura sau aer condiționat, dupa caz, fără a face calcule complicate ori a lucra cu materiale radioactive? Pentru că primesc diurne de deplasare uriașe - 2% din salariul brut, ceea ce inseamna peste 400-500 lei pe zi, in conditiile in care diurna unui funcționar -mai puțin egal- este de 20 lei pe zi? Pentru că există magistrati detașați la cerere care-și dubleaza veniturile, pentru că ulterior solicită și bani pentru asta? Pentru că se pot pensiona, la cerere, dupa 20 de ani, deși nu sunt incluși în grupe speciale de muncă? Pentru că și-au judecat propriile procese, obținând sume aberant de mari, de ordinul miliardelor de persoana, pentru drepturi pe care si le-au recunoscut singuri?
  Ei trebuie "stimulați" pentru a rămâne independenți, pentru că onoarea și integritatea morala sunt doar vorbe. Le trebuie venituri și pensii calculate altfel decât ale celor care-i plătesc. Rușine!
 • -1 (17 voturi)    
  E neconstitutional sa tai pensiile magistratilor, (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:17)

  deval [utilizator]

  e neconstitutional sa tai orice pensie in plata !!
  Nu va putea fi taiata nici o pensie ! Daca se va intampla cei afectati vor da statul in judecata si vor obtine in instanta diferenta !
  Politicienii si mai ales pnl care nu are juristi formati in Balti , stiu asta dar totusi ne spun ca si-au tinut promisiunea si le-au taiat............
  Constitutional in Romania e sa murim toti intr-un viitor previzibil !! Constitutional e sa abandonam orice principii si sa privim toti latv , la distrugerea noastra .
  Va propun ca toti cetatenii nespeciali sa iasa in strada , sa ceara si ei pensii speciale caci asta pare singurul lucru care a mai ramas de facut !! Caci doar ei sunt vinovati ca nu au ''luptat'' pentru asta la Marasesti, Podul Inalt asa cum au facut-o ceilalti !!
  • +5 (5 voturi)    
   Nu există așa ceva (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:39)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui deval

   Pensia în sine nu poate fi tăiată, însă cuantumul ei poate fi modificat fără probleme de constituționalitate.
   • 0 (2 voturi)    
    Da, dar nu asta au facut ! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 20:56)

    deval [utilizator] i-a raspuns lui hic sunt leones

    Cum facem ca eu , am primit ieri de la Orban. pe mail (!!!) o reclama ca la rahatul de lamaie in care imi spune ca ei si-au indeplinit promisiunea !!!!
 • +20 (20 voturi)    
  magistrații au 5 guri, 3 burți și x dosuri? (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:18)

  MG [utilizator]

  dacă banii sunt țelul lor suprem, să lase roba și să intre în economia de piață, și cu talentul lor, să-l întreacă pe Țiriac!! N-au decât!

  Pensiile vor fi plafonate, fiți fără grijă. Sau poate domnii preferă o răscoală gen 1907?
 • +13 (15 voturi)    
  ...Le știe, femeia,dar cine să o ia în seamă... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:20)

  baligosul [utilizator]

  Fac o repetare, cum se ajunge ca pensia să fie mai mare decît venitul net(salariu + sporuri, stimulente,etc.) ???
  Păi uite cam așa : În luna cînd se depune cererea de pensionare, persoana încă angajată primește și banii de concediu de odihnă, la care avea dreptul dar a rămas la lucru + o primă de recunoștință a șefilor care apreciază contribuția ,,nețărmurită" la îndeplinirea sarcinilor...Cam cîte procente în plus la baza de calcul, normală, banii de CO + prima de recunoștință ? Ei astea sînt confidențiale, dar fac parte din mizilicurile sistemului, de la stat, de la magistrați, unde elementul de referință îl constituie ultimul venit lunar obținut legal.
  • +5 (5 voturi)    
   Felcitări (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 19:36)

   Omics [utilizator] i-a raspuns lui baligosul

   Tocmai ați descris infracțiunea de înșelăciune flagrantă practicată de maigistrați
 • +19 (21 voturi)    
  Auzi cucoana, (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:21)

  Ponta [utilizator]

  Voi nu va supuneti aceleisi legi a pensiilor din Romania?
  aveti un salariu, platiti o contributie deci veti avea pensia calculata ca si a oricarui alt cetatean.
  De ce trebuie sa aveti voi pensii speciale si alti angajati nu? Cu ce va diferentiati voi de ceilalti? aveti trei maini fata de doua cum au restul, avetipatru urechi sinoi nu am observat?
  Despre IQ superior nu poate fi vorba la cum puneti problema.
  Chiar nu va este rusine?
  • +2 (2 voturi)    
   vorbeste lumea ... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:08)

   nu conteaza cine zice [utilizator] i-a raspuns lui Ponta

   doamna pretinde vesnica pomenire in baza sacrificiului depus ...
 • +14 (16 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:22)

  [anonim]

 • +12 (14 voturi)    
  stigmata speciala ... nu meritati nimic special (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:24)

  linarel [utilizator]

  -- decizia nu este stupefianata -- ati transformat RO in tara de infractori prin complicitatea voastra cu infractorii

  -- voi nu cointribuiti la sist de pensii ci doar sugeti din cea ce nu metitati

  -- aveti doar privilegii si razpunderi ZERO pt cea ce faceti

  -- daca nu va convine salarizarea treceti in mediul privat ... exista locuri d emunca cu duiumul , ori treceti ca avocati
 • +12 (14 voturi)    
  Dar noi...concentatenii (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:27)

  ggiiggii [utilizator]

  Noi nu suntem stupefiati cand se prescriu fapte grave, cand uitati dosare prin birouri, cand se amana la nesfarsit cazurile.
  Cand interlopi cu dosare cate frati karamazov sunt cercetati in libertate pentru ca nu reprezinta un pericol.
  Cand violati si criminali sunt eliberati.
  Cand luati spaga si nu sunteti trasi la raspundere.

  Cand muncim o viata in treaba si avem 10% din pensia voastra nesimtita.
  Sa va fie rusine
 • +18 (18 voturi)    
  stimata doamna, (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:27)

  Cezy [utilizator]

  ii considerati concetateni si pe ce cu pensii pana intr-o mie de lei, sau numai pe confratii de la CCR?
 • +14 (16 voturi)    
  NU le-ar fi rusine ! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:29)

  vigni [utilizator]

  Atatea situatii care au inegrit onoarea unui magistrat, atat populatie plimbata aiurea prin tribunale, atatea portocale si alte creaturi keovisiene, atatea furturi ca microsoft, crime in paduri si cu fetle natiei si altele nesolutionate, si se doreste imunitate si statut de dumnezeu?
 • +14 (14 voturi)    
  ah da? (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:29)

  Mircea_S [utilizator]

  Dumneavoastra spuneti:

  "Corina Corbu vorbește despre atitudinea negativă a publicului față de justiție în chestiunea pensiilor de serviciu, care are la bază, în mod justificat, gravele excese semnalate în acest domeniu în cazuri particulare."

  gravele excese semnalate in acest domeniu in cazuri particulare?

  cazuri particulare???? atata ca sunt multe multe multe de tot!!!! cate dosare de coruptie au fost inchise din cauza ca s-au prescris faptele? sau ca dosarele au fost facute intentionat aiurea? si aia merita pensie "speciala" nu?

  inainte sa cereti pensii nesimtite, faceti-va curatenie in ograda aia puturoasa numita justitia din Romania!!!
  deocamdata in Romania nu avem un sistem de justitie, avem serparie!

  SPECIALILOR!

  nu va convine? schimbati meseria! voi puneti problema din perspectiva unei caste nemuritoare lasata de zei pe pamant! ei bine, NU SUNTETI! Nici zei, nici nemuritori. si nici mai SPECIALI!
 • +19 (19 voturi)    
  Un concetatean raspunde (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:30)

  bigbrother [utilizator]

  Stimata doamna,

  Vorbiti despre demotivarea judecatorilor, despre independenta justitiei..si apoi vorbiti despre pensie. Din cele spuse eu inteleg ca un judecator se gandeste zilnic la pensia pe care o va primi si doar asta il face sa nu dea cu "independenta" justitiei de pamant si cumva sa...

  Va readuc aminte ca primiti un salariu (si aveti o grila de salarizare foarte buna pentru aceasta tara). Faptul ca sunteti suprasolicitati, ca lucrati si "72 de ore" cum spunea o doamna grefier..nu sunteti singurii care fac asta. Exemplul cel mai clar si care ar merita inzecit aceste pensii ar fi..exact: doctorii. Daca dvs vorbiti de "independenta" si demotivare, un doctor poate vorbi despre ceva mult mai important: VIATA pe care o are in mainile sale.

  Mergand mai departe pe logica dvs, ar trebui ca toti cei care nu primesc pensii speciale si muncesc cel putin la fel de mult (de mediul privat vad ca nu pomeneste nimeni, sau cumva credeti ca aici umbla cainii cu covrigi in coada?) sa solicite si ei aceste pensii sau sa-si bage picioarele in ea de munca. Credeti ca efectele ar fi mai mici decat afectarea "independentei" justitiei?

  Mai mult, sa inteleg ca de ex daca aceste pensii ar fi fost anulate pentru militari, acestia n-ar mai apara tara? Sau politistul nu si-ar mai face datoria si ar inchide ochii cand se produc infractiuni?

  Pe scurt, eu as vrea ca TOATE pensiile speciale sa fie anulate si SALARIUL sa contina bonificatii ca procent din salariul de baza pt toate aceste categorii, cat timp x lucreaza in domeniul respectiv. Cu banii primiti in plus, fiecare decide ce face cu ei, ii pune la ciorap, la banca, isi face asigurare de viata, ii lasa mostenire etc..cam ce face orice alt om din tara asta care nu stie nici macar daca va avea o pensie de stat la batranete, asa ca isi ia masurile necesare din timp.
 • +6 (8 voturi)    
  Asa e! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:33)

  transpenibilus [utilizator]

  Se vede ca parlamentul e dominat de psd #ciumarosie. Inca.
  Asa au facut si asa fac pizideii: dezbina Natiunea, asmut o categorie sociala impotriva alteia, fura, nu respecta regulamente, cutume, recomandari, dau peste cap cu legi dedicate economia, bancile, finantele, bugetul, diplomatia, justitia etc. Lovesc si submineaza orice domeniu pt a distruge DEMOCRATIA, STATUL DE DREPT SI ROMANIA.
  Intre timp semneaza protocoale secrete cu vecinii din kiselef 6, ultima galnita fiind aia de la Autoritatea Electorala.
  De aceea va zic: PSD TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII SI DESFINTAT!
  Ciuma rosie e cancerul Romaniei.
 • +12 (12 voturi)    
  Pensia (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:33)

  Coco_papagal [utilizator]

  de serviciu a ramas neatinsa. Cele speciale au fost desfiintate. Ce e asa special in meseria voastra?
 • +15 (15 voturi)    
  Să vă explic punctual de ce greșiți (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:36)

  hic sunt leones [utilizator]

  * Pensia nu are legătură cu dedicația în servirea interesului public, pensia se plătește după ce persoana NU MAI SERVEȘTE acel interes; CC poate greși.
  * Eu - parte a societății civile - nu am niciun sentiment negativ cu privire la magistrați, am însă cu privire la calitatea serviciului prestat de ei (și am să dau câteva exemple mai jos).
  *
  * Cine v-a oprit să-i condamnați pe politicienii corupți? Urla societatea de răul făcut de aceștia iar „justiția” dădea amânări pe bandă rulantă, cerea precizări și amâna sentințe; nu poți țipa că ești vânăt când îți dai singur cu biciul pe spate...
  * Ce a lipsit instanței - material vorbind - de a avut nerușinarea de a respinge dosarul Revoluției?! Ce v-a lipsit, stimați magistrați, ca să spuneți cine a împușcat românii acum 30 de ani?
  * Există instrumentul recursului în interesul legii prin care instanța supremă poate corecta disfuncții; l-ați folosit?
  * Același lucru se întâmplă cu medicii, cu zidarii, cu contabilii, cu inspectorii de mediu, de șantier etc, însă nu ne apucăm acum să le dăm tuturor pensii speciale.
  *
  * Dacă magistrații nu-și fac treaba cu profesionalism - indiferent de situația pensiilor - trebuiesc dați afară; dacă nu le convine salariul, n-au decât să demisioneze, pentru că există o grămadă de alte ocupații mai bănoase.
  * Nu provine de acolo, provine dintr-un oportunism bazat pe un privilegiu ilegitim.
  * Aveți dreptate însă ne explicați și nouă de ce nici astăzi nu avem o soluție în cazul dosarului Revoluției, de ce Colectiv, de ce atâtea reluări de dosare când iese la pensie un judecător, de ce nu ați luat atitudine când un judecător a dat niște soluții aberante precum cea în cazul lui Ursu, de ce, de ce, de ce? Gândindu-ne la soluțiile date de instanțe (sau la lipsa lor), concluzia poate fi că aveți salariile cam prea mari pentru cât de prost judecați.
  **
  *** Ne-am săturat de „trebuie să”, vrem să FACEȚI (și să cereți bani doar după ce ați făcut). Ține doar de dv să demonstrați că ne meritați sprijinul
 • +7 (7 voturi)    
  Justiţia, subordonată politicii, o ficţictiune (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:38)

  Entiu [utilizator]

  ,,Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.
  Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie…
  Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.
  Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.”
 • +10 (10 voturi)    
  Să înţeleg că faptul că (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:38)

  BleahBleah [utilizator]

  magistraţii români au cele mai mari salarii din Europa de Est ... nu e destul de motivant?
  Nici faptul că sunt plătiţi la început de carieră de 4 ori mai mult decât salariul mediu anual, iar la final de carieră au un salariu de 8 ori mai mare decât salariul mediu anul, pe când media europeană este de 2 ori respectiv de 4 ori salariul mediu anual ... nu îi motivează destul?
  Pag. 123
  https://rm.coe.int/rapport-avec-couv-18-09-2018-en/16808def9c
 • +13 (13 voturi)    
  patetic... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:39)

  danete [utilizator]

  in tara asta judecatorii au ajuns sa legifereze prin solutiile pe care le dau. Nu-i intereseaza decat BANIII....si stiu ce spun. Ce treaba au pensiile cu nr de dosare? sa munceasca macar pana la 60 ani, nu sa iasa la 50 cu peste 20.000 pensie. pt nr de dosare si dificultatea muncii au salarii f mari, deci contributie mare, deci pensie mare. nu e deajuns? daca vor sa iasa la 50 ani sa iasa cu jumatate de pensie. vor numai privilegii: salarii si pensii uriase, varsta redusa de pensionare, decontare calatorii, diurne uriase (gurile lor mananca altceva), decontare servicii medicale si cate si mai cate... pensiile se actualizeaza in permanenta in functie de salariile din momentul respectiv...
  Dau in judecata, se judeca intre ei si castiga aberant drepturi banesti uluitoare, lumea nu stie....de ani de zile nu le sta gandul decat la cum sa mai castige in instanta niste bani...
  ACESTE LUCRURI TREBUIE SA INCETEZE ODATA, INTR-O TARA NORMALA, DAR...MI-E TEAMA CA NU SE VA INTAMPLA.
  • +8 (8 voturi)    
   pensii si salarii judecatori Germania (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:14)

   Alynna [utilizator] i-a raspuns lui danete

   Stimata doamna Corbu,

   Uite, va scriu si eu o scrisorica in care fac referire la ce se intampla in Germania cu salariile si pensiile judecatorilor. Sper sa gasiti pe cineva sa va traduca, in cazul in care nu vorbiti limba lui Goethe.

   Hai ca va fac eu un scurt rezumat al celor doua articole din linkurile de mai jos:

   https://www.focus.de/politik/gerichte-in-deutschland/gigantische-pensionierungs-welle-justiz-kollaps-droht-deutschland-verliert-fast-12-000-richter-und-staatsanwaelte_id_10785473.html

   https://www.focus.de/finanzen/altersvorsorge/aufreger-beamtenpensionen-so-viel-rente-bekommen-postbeamte-polizisten-richter_id_5550272.html

   in primul articol este un interviu cu un domn judecator care are 58 de ani si castiga 88.000 euro brut pe an. Spune ca acesta meserie a devenit neatractiva pt tineri pt ca ai bani putini si responsabilitate mare (daca acum 10 ani din 15 studenti la drept practicanti la el la birou doreau sa devina judecatori 10-12, acum mai vor doar 2-3) . In privat castiga 120.000-150.000 euro brut pe an.

   Al doilea articol este despre pensiile bugetarilor din Germania; un domn judecator care se pensioneaza la 65 de ani cu vechime neintrerupta ca judecator va avea o pensie bruta de 3472 euro!!
   Dupa ce se scad costurile cu asigurarea de sanatate si impozitul pt biserica, ramane cu 2900 euro.. Aceasta suma se impoziteaza anual cu 9000 euro impozit pe venit si 500 euro taxa de solidaritate, deci ramane cam cu 2300 de euro net lunar!!!!


   Si oare cei de la CCR nu sunt sunt in conflict de interese cand judeca asa ceva? As propune Curtea de la Haga...
 • +10 (10 voturi)    
  pacat ... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:43)

  VaseaV [utilizator]

  ca traiti intr-o alta realitate ignorand societatea ... daca doamna in cauza poate explica cum pensia ce mai mica la care s-a cotizat o viata intreaga este de 100 de ori mai mica decat cea mai mare pensie la care nu s-a cotizat, atunci promit ca o sa ma gandesc si eu la durerea ei ... Este fenomenal cum justitia isi apara interesele ei si nu interesele societatiii ! incredibil !
 • +9 (9 voturi)    
  Comparatia cu autostrazile. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:43)

  Mekanee [utilizator]

  Doamna draga, comparatia cu autostrazile mi se pare Epocala! La fel că la autostrazi sistemul de justitie a inghitit și continua să inghita sume mult mai mari decat faimoasa Bechtel iar justitia e la pamant. Referitor la numarul mare de dosare, oare cine e de vina că în loc să dati solutii, dumeavoastra amanati la nesfarsit mii de dosare? Intreb și eu pentru un prieten.
 • +9 (11 voturi)    
  Ehe (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:46)

  Tony_K [utilizator]

  Lasa, lasa, ia spune-ne tu noua cati judecatori sunt anchetati si cati condamnati pentru favorizarea inculpatilor? Deci despre ce vorbim? Sunteti si va purtati ca niste boieri fara pic de rusine, hoti si corupti!
 • +9 (9 voturi)    
  Ati vrut totul si nu v-au interesat aberatiile! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:47)

  Leo55 [utilizator]

  Era clar ca n-o sa mearga tot asa, dar avand CCR ul de partea voastra, sperati s-o lungiti cat mai mult si abia dupa aia, sa cedati putin cate putin ... ca aveati de unde.
  Oricum ati da-o, la salariile pe care le aveti, nu se mai justifica si ...pensia speciala, mai ales ca la pensie (de varsta, maricica si ea dar ...nu aberanta) puteti sa va faceti firme de orice fel...de avocatura de ex.
  Sa speram ca toate aberatiile lasate de PSD si nu numai vor disparea cat mai curand.
 • +16 (16 voturi)    
  Lol (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:48)

  HP [utilizator]

  1. Nu se elimina pensiile voastre de baza, care oricum sunt mari, fiind in functie de contributiile de-a lungul anilor, ci cele de serviciu.

  2. Si voi, si Curtea Constitutionala aveti un singur argument, legat de asigurarea independentei pentru a nu fi ispititi si coruptibili.

  Ori, pensiile astea le veti lua peste 10,20,30 de ani, nu azi, cand sunteti activi.

  Adica daca peste 30 de ani nu mai iei pensie mare, i seamna ca poti sa iei spaga azi ?

  Jet bai jegosilor si imputitilor si coruptilor.

  Medicii de ce nu iau pensii de serviciu ca sa isi faca, chipurile, treaba mai buna ?

  Daca vreti independenta, luptati pentru salarii mai mari. Sau stai, ca le aveti deja.

  Si da, nu e ok ca militarilor si politistilor nu li s-au taiat. Aia ce independenta mai au nevoie ?

  Ca ies la pensie la 40 de ani, dupa ce au contribuit mai nimic.

  Tara unde toti sunt speciali si importanti.
 • +10 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:49)

  [anonim]

 • +11 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:49)

  [anonim]

 • +13 (13 voturi)    
  Atata lipsa de empatie ca (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:51)

  /./ [utilizator]

  in Romania probabil mai gasesti in tarile din lumea a treia .Deci baietii astia castiga fata de pensia medie de minim 10 ori mai mult, sa imi arata ei unde intr-o tara dezvoltata mai exista discrepantele astea.La noi baietii astia zic ceva de gemul, sclavilor voi trebuie sa munciti pentru noi.Mai repede sau mai tarziu nebunia asta o sa duca la revolte de strada iar atunci nimic nu o sa ii mai scape de furia multimii.
 • +11 (11 voturi)    
  Nu sunt putine exceptiile celor partinitori (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:54)

  Petru108 [utilizator]

  "Deși suntem un corp profesional de elită, trebuie să manifestăm mai multă fermitate față de aceia dintre noi, puțini la număr, care neglijează să își facă datoria."

  Tribunalul Olt l-a eliberat din arest pe fiul lui Sile Cămătaru, prins la volan cu permisul suspendat şi suspectat că a consumat droguri/ Anterior, recidivistul Balint jr. a înjunghiat un om şi a fost prins tot fără permis, cu focuri de armă

  NU SUNTETI SPECIALI - INTELEGETI!!!

  Cei 25 de inculpaţi în dosarul Țăndărei, achitați definitiv. Procesul s-a încheiat după aproape 9 ani

  Exista multe joburi care, din punctul nostru de vedere, sunt la fel de importante ca cele ale magistratilor (ca sa nu zic de grefieri ); doar ca nu sunt parte a unei bresle care sa se afla intr-o pozitie de forta.
  Nu vad a fi cu nimic mai prejos un: farmacist, profesor, biochimist, matematician, petrolist, medic, inginer constructor, expert contabil, programator etc.
 • +12 (12 voturi)    
  Concetatenii sunt derutati (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:57)

  Leo6769 [utilizator]

  Este minunata adresarea dnei presedinte catre concetateni. Sigur exista si un mic schepsis: concetatenii trebuie sa adune banii pentru pensiile speciale.
  Cea mai trista concluzie este aceea ca posesorii de pensii speciale chiar traiesc cu impresia ca MERITA acele pensii. Munca dansilor a fost / este atat de importanta incat o remuneratie de cateva mii de euro lunar este justificata. La un popor / tara vai de mama noastra.
  Sentimentul care a disparut total este RUSINEA. S-a evaporat.
  Sigur nu se va reusi taierea pensiilor speciale dar oare nu era mult mai inteleapta o abordare a IMPOZITARII acestora ? Eu cred ca da.

  PS Am citit ca pensiile speciale militare, SRI sunt platite din bugetele armatei, SRL etc. Dar oare aceste bugete ale respectivelor insititutii vin de pe Marte? Nu se aduna tot de la contribuabili?
  Asa cum spuneam RUSINEA s-a evaporat...
 • +11 (11 voturi)    
  intrebare (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 13:59)

  sbangi [utilizator]

  dar cand a fost data lege pentru pensile speciale nimeni a intrebat da ca era constitutionala? fata de totii cei care traiesc cu o pensie calculata pe baza de contributie care sa platit in funtie de salariu fara niciun adaos speciale ?
 • +7 (11 voturi)    
  pensii speciale (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:01)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  Pentru ca ati distrus Romania ! Poporul a decis ! Punctum !
 • +10 (10 voturi)    
  Dupa cum arata tara asta nici pensii nu meritati.. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:07)

  floriniulian [utilizator]

  Din cauza coruptiei,incompetentei si a slugarniciei celor din asa zisa ''Justitie Independenta(te apuca rasul)'' aceasta tara este praf si pulbere de coruptie si hotii.
  Nu aveti nici un drept sa cereti nimic,nu a-ti facut nimic in aceasta tara.Doar v-ati ascuns prin birouri si a-ti patronat toate hotiile din aceasta tara.
  Nu meritati NIMIC.Sunteti doar o clica de incompetenti lasi si corupti care v-ati cocotat la varful puterii din aceasta tara doar pentru privilegii si salarii mari.

  Rezultatele muncii voastre sunt egale cu ZERO.

  Mii de dosare ''prescrise'',condamnari de 2 bani,recuperari ZERO de prejudicii.

  Salariile colosale pe care le aveti sunt o bataie de joc la adresa noastra care le platim.Si aceste salarii trebuie taiate drastic altfel nu vom mai plati taxe si impozite in aceasta tara.

  Vom pleca cu totii din aceasta tara.  Nu va convine dati-va demisia.
 • +10 (10 voturi)    
  Asta habar n-are ce vorbeste (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:14)

  LiviuX [utilizator]

  Cum o fi ajuns in pozitia pe care o ocupa? Dum poti judeca ceva daca nici macar nu stii despre ce e vorba? Nu pensiile de serviciu au fost eliminate, ci cele speciale. E oare asa de greu de priceput si de tinut minte?
 • +1 (7 voturi)    
  Praf in ochi pentru votanti (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:17)

  Ochiana [utilizator]

  d-lor PNL-isti si restul!
  Legea asta va fi declarata drept neconstitutionala in secunda doi, asa cum a mai fost cel putin o data acum vreo doi ani daca nu ma insel.
  Daca vroiati cu adevarat sa scadeti pensiile nesimtite incasate de unele categorii "mai speciale", puteati sa dati o lege a supraimpozitarii progresive a pensiilor peste un anumit nivel.
  dar aici se vede IPOCRIZIA !
  Si va voi taxa d-lor.
 • +10 (12 voturi)    
  stupefianta-i (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:18)

  Wn [utilizator]

  lacomia voastra.
 • +9 (9 voturi)    
  Stupefiată? (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:18)

  marcelp55 [utilizator]

  Pentru mine, ca cetățean, decizia este corectă și trebuia mult mai demult pusă în aplicare !
 • +16 (16 voturi)    
  Poate daca nu dormeati in pat cu politicienii (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:18)

  KMiraj [utilizator]

  nu mai era asa puternic curentul negativ.

  - Cum ramane cu termenele date la intervale foarte mari?
  - Cum ramane cu cercetarea in libertate a plozilor de interlopi? (cu recidiva si violete dovedite)
  - Cum ramane cu "atatea" prescrieri si judecati fara recuperarea prejudiciului?
  - Cum ramane cu Colectiv?
  - Cum ramane cu cazul cu "sclavi"?
  - Cum ramane cu cazul Tzandarei?
  - Cum ramane cu atitudinea golaneasca pe care o au unii in curtea de judecata (procurori si judecatori) ?
  - Cum ramane cu atatea "eliberari conditionate" pe o gramada de vrajeala?

  Si... problema este ca va mai si acoperiti unii pe altii!!

  Absolut nesimtit este ca va comportati ca si cum n-ar fi nicio problema! Destul de multi, nu toti!
  • -2 (8 voturi)    
   da mai e ipocrita... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:54)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui KMiraj

   stim...
   urlau ca nu se poate sa faca greva la distrugerea justitiei de catre psd, brusc acum se poate!

   DAR asta nu inseamna ca ce face acum guvernul nu e o prostie ("taie" 10% din pensiile speciale) cu o lege care stiu deja ca e neconstitutionala! trebuie taiate TOATE pensiile speciale cu o lege facuta in asa fel incat CCR sa nu aiba ce sa-i faca....

   vor capital social... si-au taiat propriile pensii speciale cu alea ale magistratilor ca sa pice la CCR si ei sa ramana cu pensiile speciale! e o miscare de geniu dealtfel avand in vedere ca f putini s-au prins ca de fapt guvernul a dat intentionat o lege neconsititionala care o sa pice, si toti injura magistratii!

   cat despre ce zici tu... ai dreptate pentru asta trebuie intarita (si depozitizata) inspectia judiciara si marite pedepsele pentru magariile magistratilor!
   (Am zis IJ, SS in continuare trebuie desfintat)
 • +13 (13 voturi)    
  Societatea castelor (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:22)

  remicristian [utilizator]

  Imi pare rau insa constat ca lucratorii statului tind sa devina un ansamblu de caste care mai de care mai importante dupa parerea lor si care trebuiesc tinute in brate pina la moarte!
  Pensia reprezinta suportul pe care orice om il primeste atunci cind isi incheie activitatea importata sau mai putin importanta pentru a avea un trai decent insa asa cum clasa politica a inteles sa isi apropie structurile de forta si cele ce impart dreptatea de multe ori in propriul beneficiu prin mituirea cu pensii speciale ce nu au legatura cu contributia la fondul de pensie suna aprope ca o mita.
  Salariile mari sunt poate de inteles pentru a feri un judecator de tentatia spagii insa la pensie nu mai are de ce sa fie gratificat cu pensii de mii de euro lunar cind salariul mediu net nu depaseste 750 Euro. Poate ca pensiile ar trebui sa fie reasezate atit ca sitem cit si ca rferire in sensul ca fi cazul sa se impuna un plafon rezonabil cu raportare la salariul mediu net sau la salariul minim din anul anterior sa zicem de doua treimi si sa primeasca fiecae asigurat in sistemul public un ordin de marime de multiplicare de la 1 la 5 in functie de perioada de cotizare si de salariul cumulat pe toata perioada contributiei nu cum se face acum referire la ultima luna de salariu cind isi baga artificial sporuri ajungindu-se sa fie mult mai mare pensia decit salariul mediu din ultimul an de munca!
  Iar ca alternativa sa se deduca din impozit cotizarea la fonduri de pensie privata. Eu stiu ca daca am salariu mare voi fi nevoit sa fac economii sa investesc si sa ma asigur ca daca vreu un trai la acelasi nivel de bunastare la pensie nu sa devin un client privilegiat al sistemului public. Simplu!
  Atunci cind alegi sa faci parte din sitem alegi si restrictiile meseriei si nimeni nu te obliga sa fii magistrat. Poti foarte bine sa faci avocatura daca nu iti convine. La fel si politistii pot sa fie agenti de paza daca regimul militar nu le prieste. Bugetarii uita ca primesc salarii de la cei ce produc
 • +12 (12 voturi)    
  Afară cu voi!!! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:25)

  Cheie primara [utilizator]

  Mergeți să împărțiți dreptatea în lume, în Germania în Franța, în Statele Unite, în toate țările cu care vă comparați salariile și pensiile. Ăstea pe care vi le-a dat PSD sunt NESIMȚITE pentru că și voi sunteți NERUȘINAȚI!
 • +14 (14 voturi)    
  Tupeul și nesimțirea (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:28)

  gebica [utilizator]

  ating limite greu de imaginat în atitudinea acestei clone a politrucei Lia Savonea, persoane care nu au nimic în comun cu vocația (poate chiar harul) care ar trebui să guverneze viața și activitatea unui magistrat, dedicat binelui public și răsplătit prin aprecierea și respectul masei de concetățeni, alături de niște salarii mult mai generoase decît cele din oricare altă breaslă, salarii care și pe baza principiului contributivității (deci al respectării măcar formale a egalității în fața legii) conduc la niște pensii care ar sfida oricum pensiile celorlalte categorii de români -români care măcar în ultima parte a vieții ar avea dreptul la același trai decent pe care și-l vor exacerbat acești ipotetici împărțitori ai dreptății (cu nimic mai puțin corupți decît politicienii sau funcționarii publici).
  Soluțiile există:
  - afară toți cei care fac greve (mascate ca întreruperi ale activității);
  - revizuirea sistemului de salarizare din justiție, în corelare cu celelalte autorități publice;
  - renunțarea la orice fel de beneficii suplimentare în afara salariului și pensiei bazate pe acumulări prin contributivitate;
  - sancționarea drastică perntru întîrzieri și măsluiri de dosare;
  - modificarea radicală a legii CCR și renunțarea la numirile pe criterii politice, precum și restrîngerea atribuțiilor la nivel de constatare a neconstituționalității, nicidecum la emiterea de soluții obligatorii (CCR nu poate fi instanță de judecată, mai ales fără exiastența unor căi de atac).
  Mai sunt și alte mnăsuri de luat pentru instituirea unui sistem de justiție compatibil cu un adevărat stat de drept. Atunci rămîne de văzut dacă va mai fi această îmbulzeală incredibilă pentru ocuparea posturilor din sistem. Presupun că vor rămîne cei care au cu adevărat vocația de a se dedica binelui public. Să nu se uite că în anumite părți ale lumii posturile de judecător sunt ocupate onorific prin alegere de către cetățeni. Din păcate mai avem mult pînă acolo.
 • +14 (14 voturi)    
  NERUSINARE TOITALA (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:28)

  ic.ram1945 [utilizator]

  Ma mir, ca duduia a avut tupeul, ca sa scrie ce a scris:
  in Constitutie scrie clar, ca in fata Legii toti suntem egali...Judecarorii CCR au dat o judecata neconstitutionala... pe ei cine-i judeca, daca gresesc intentionat sau nu? Cuantumul ar trebui sa fi9e calculata in functie de contributia/salariul realizat ( la militar) , varsta de pensionare ar trebui ridicate la cei in uniforma...
 • +13 (13 voturi)    
  Stabilitatea Justiției sau Bunăstarea Personala (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:29)

  DEMA GOGU' [utilizator]

  Judecătoarea Corbu , omul lui Lia Savonea , aleasa la conducerea ICCJ prin încălcarea legii ,instiga la nerespectarea prevederilor legale și a principiului CONTRIBUTIVITĂȚII in calcularea pensiilor !
  Cum cetățenii sunt obligați sa respecte hotărârile instantelor judecătorești și magistrații au obligația de a respecta legile votate de Parlamentul României.
  O declarație politicianista care încalcă statutul magistraților.
 • +15 (15 voturi)    
  Nu inteleg de ce trebuie pensii speciale... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:30)

  monterosa [utilizator]

  pentru magistrati. Pur si simplu explicatia generala cum ca asa este aparata independenta justitiei mi se pare halucinanta. Inteleg ca, pentru ca justitia sa isi faca treaba corect, magistratii au nevoie de bani multi la pensie. Asta inseamna implicit ca fara banii astia vor fi tentati sa nu mai aplice corect legile?

  Daca independenta justitiei se masoara in bani, atunci nu conteaza oricum cata pensie ii dai judecatorului, oricand vor exista bani mai multi disponibili pentru a influenta justitia.

  Din punctul meu de vedere, cand esti magistrat aplici legea sau nu. Si aici nu trebuie sa conteaze daca ai pensie speciala uriasa.
 • +15 (15 voturi)    
  stupefactie (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:33)

  sile1 [utilizator]

  Si eu in calitatea mea de cetatean onest ma declar stupefiat de justificarile invocate in scrisoare de catre Presedinta Curtii Supreme ,justificari care nu dovesc altceva decat o incercare disperata de a-si pastra privilegiilor dobandite in perioada tulbure parcursa de Romania din 1989 si pana in prezent.

  Altii au muncit 40-42 de ani,au avut functii de raspundere, au facut parte din corpuri de elita si primesc o pensie ,in baza sistemului contributiv,care nu se ridica nici macar la jumatatea pensiilor magistratilor.

  Comparatia cu statele membre UE dovedeste ca doamna respectiva nu intelege sau nu vrea sa inteleaga ca situatia economica a Romaniei este total alta in comparatie acele state si anume una foarte delicata in momentul de fata.
  Cand alte state ,vezi de pilda Coreea de Sud, au trecut prin situatii economice la limita oamenii au adus bani si bunuri de pret de acasa pentru a sprijini guvernul in incercarea lui de a redresa situatia economica a tarii.
  La noi sunt unii care stiu doar sa ceara bani de la stat adica in ultima instanta de la contribuabilii onesti.

  Daca munca in magistratura este atat de stresanta de ce nu se orienteaza magistratii catre alte profesii mai putin stresante,avocatura,consilieri sau consultanti juridici sau chiar si alte domenii ,prin reconversie.
  Dar este mai usor a te victimiza si a solicita avantaje ,sa le zicem nemeritate,in raport cu situatia altor categorii sociale.
  In alta ordine de idei faptul ca un corp de elita, sa-i spunem, isi poate stabili singur salariile este un fapt foarte deranjant pentru marea majoritate a cetatenilor carora le este adresata scrisoarea.
 • +5 (7 voturi)    
  dar pensii babane la profesori? (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:38)

  young_e [utilizator]

  ...ca sa atrageti tineri de valoare? pe cand?....si nu, nu sunt profesor.
  • +4 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:30)

   [anonim] i-a raspuns lui young_e

  • +1 (3 voturi)    
   De valoare (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:46)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui young_e

   E vb de incompetentii, agramati si indolenti care ies din Tarabele de diplome Universitare? Sunt o rusine si multi sunt complici la distrugerea scolii romanesti
 • +7 (7 voturi)    
  Imi aduce aminte de bancul cu tiganul plecat. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:40)

  denvarel [utilizator]

  Un tigan pleaca, din cauza lipsurilor, in Germania. De acolo, dupa ce se angajeaza, trimite 200 Euro, lunar, celor de acasa. Stia ca cei de acasa sunt saraci si au nevoi.
  Dupa vreo 10 ani tiganul se indragosteste de o nemtoaica, face un copil si se insoara. vrea sa-si ia o casa si vede ca nu-i ajunge salariul pentru rata la banca. Le scrie celor de acasa: Dragilor, m-am insurat, am un copil, si acum imi iau casa pentru familie. Din cauza faptului ca nu-mi ajung banii o sa va trimit doar 100 euro lunar.
  Acasa tiganii se aduna la stabor. Hotarasc sa plece in Germania sa-l bata pe tigan.
  "Pai ce? Isi face casa pe banii nostrii?"

  Puterea obisnuintei si credinta interna a fiecaruia ca merita mai mult duce la paradoxale si ilogice idei. Doamna asta, presedinte al instantei supreme a Romaniei, pretinde ca avem/vom avea o "autostrada" a justitiei si ca rezultatele depind de investitiile in aceasta "caramida" a democratiei.

  Din afara se vede o justitie stramba, si foarte lenta, cu:
  Judecatori care se pensioneaza in mijlocul procesului care se reia de la capat,
  Sentinte cu motivatii aberante care contrazic orice bun simt "securitatea nu a facut politie politica",
  Judecatori care retrocedeaza comune intregi,
  Judecatori care accepta ca judecatorii care au retrocedat comune intregi, fiind prinsi cu mita in mana, sa faca doar 3 luni de puscarie.

  Doamna presedinta a Instantei supreme. Mai usor cu "reteaua de autostrazi". Justitia romana a ajuns sa judece cu anii dosare cu flagrant (adica din acele alea clare ca buna ziua). Sa dati sentinte care contrazic istoria. "Autostrazi"?!? Nici drumuri comunale nu se pot numi caile justitiei pentru care ne cereti bani ca pentru "autostrazi".

  Aveti dosare multe? Pai rezolvati-le in timp rezonabil si sa vedeti cum se imputineaza proportional numarul lor. Matematic vorbind: daca le rezolvati de 2 ori mai repede, incarcarea scade cu 100%.
 • +7 (7 voturi)    
  De beneficiile de langa salariile lor nu scot un s (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:49)

  VioP [utilizator]

  De incompatibilitati si interdictii sunteti constienti in momentul in care ati ales aceasta meserie, ati avut grija Dvs , de facilitatile de care beneficiati, casa de serviciu, tratamente medicale,transport, bilete de tratament cu regim special, numarul de zile libere nu ziceti nimic, sa facem o demonstratie in strada, ca prea ne iau pe toti de prosti si ne fac din cuvinte abil intoarse. Dupa pensionare atat cat ai contribuit. Nu pot sa inteleaga cum sa ajunga tocmai ei egali cu"""ceilalti"""
 • -4 (4 voturi)    
  TLTR (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:50)

  BjornTuroque [utilizator]

  Ce zice? Pentru ca CCR?
 • +5 (5 voturi)    
  hm (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:53)

  utilizator_ [utilizator]

  1.independenta justitiei este ceva imaginar in aceasta tara.cu rare exceptii justitia a fost este si va ramane obedienta.stie draga de ea cui.
  2.nu vad de ce magistratul maninca cu mai mult de o gura si are nevoie de o pensie aproximativ egala cu 30-40 pensii normale.
  3.nu este normal ( nici daca ai contribuit,indiferent cat) sa primesti pensie mai mare decat dublul salariului minim , de la stat.nu ai alt statut, daca doresti alt statut, mergi in alta tari unde poti sa fii platit mai mult.
  4.vrei pensie mare , ai sansa sa iti faci o frumoasa pensie privata , exista destule variante in piata.
  5.am eradicat coruptia, cautam hotii cu lupa si nu-i vedem, am reeducat pe toti cei care fura din buzunarul statului?
  Daca nu,magistratii sa se apuce de treaba si sa pregateasca conditiile necesare pentru o economie si o tara in care normalitatea si statul de drept sa fie regula, nu exceptia.

  Prindeti hotii si aplicati legea in folosul tarii si al cetatenilor onesti, cei care va platesc salariile si pensiile nesimtite la care v-ati obisnuit si de care va vine greu sa va despartiti.E grea intarcarea.

  Cand terminati ce aveti de facut , veniti si cereti-va drepturi.Deocamdata aveti de munca cateva sute de ani, pina reusiti sa faceti curatenie.
  Colcaie coruptia in voie.
  Cam de pe timpul lui Vlad Tepes.

  La munca, magistratilor.
 • +5 (5 voturi)    
  Dumnezeule (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:55)

  mihailaanurii [utilizator]

  cât tupeu pe această Corbu Corina!
  Tovarășii magistrați și ajutoarele gârâie dă bani. Încasează jde mii dă lei ca salarii, apoi alte jde mii ca penzii. Cunosc un pârlit dă procoror care are penzie de douşpe mii dă lei și a fost “ales” de un head hunter să ocupe un fotel baban într-un CS la o companie națională. Halal să-i fie mangafalei si baietilor care l-au pus.

  Tovărășica asta ni se adresează nouă, concetățenilor săi, plângând dă mama focului cu lacrimi dă crocodil, câtă muncă au pă cap. Curge transpirația pă judecători și procorori nu alta! Vine cu texte precum “decizia luată ieri de Parlamentul României a fost pentru mine, ca judecător și cetățean, tristă și, aș spune, stupefiantă” și “cât de vulnerabil se va simți un cetățean într-un litigiu cu statul sau chiar cu un alt particular”. Să-i fie rușine!
  Dacă muncește prea mult pă bani puțini şi penzie mică atunci să se recalifice zidar, parchetar, șofer de taxi. Sunt o grămadă de meserii unde muncești puțin și iei bani mulți. N-am pus-o noi, concetățenii săi, să se facă judecător. Vino tu, Ţepeş Doamne, și-i împarte-n două cete: în smintiţi şi în mişei!
  REFUZ SA FIU CONCETĂŢEAN CU ACEASTĂ Mița Baston.
  La urmă îi spun: Corina! Corina! Fii bărbată musiu… ce naiba!

  L-am auzit și pe leap-leap Tariceanu perorând cu aplombul politrucului dă soi nou precum că având în vedere, luând în considerare, prin urmare și ca atare, bla, bla, bla, despre discriminările impardonabile comise la adresa puterilor tărișoarei. Altă mangafa!

  Fraţilooor! Nu mai pot, mă sufoc văzând nesimțirea și mârlănia din România!
 • -12 (12 voturi)    
  Cum (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:04)

  cu4clase [anonim]

  dreq se face ca toti hipstarii de aici o ard specialisti in justitie, comentand doar despre penal ?`
  Pai fraierusilor, mai exista si completele de civil, contencios admiistrativ si comercial.
  Cu ultimile 2, prin suspendarea activitatii, se blocheaza tot aparatul decizional al celor de la conducere.
  S-a speriat al de Base de ipoteza asta, dandu-le inapoi cu dobanda cei 25% taiati in 2010... E randul si lui sica, rares rujatu, si maus.
  Asadar, sclavetilor, lasati gargara, si munciti mai cu spor, ca aveti bani de platit staborului.
 • +2 (10 voturi)    
  Madam, ciocul mic! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:30)

  tartoru [utilizator]

  L-ati bagat pe Dragnea la Zdup, acum v-a facut-o si el.
  Urasc PSD din tot sufletul, dar pentru asta nota 10.
 • +6 (6 voturi)    
  Rusine! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:31)

  Buculica [utilizator]

  ICCJ a validat toate abuzurile facute de Consiliul Conurentei de-a lungul timpului, si acum mai vor si pensii speciale. Rusine sa va fie, imbuibatiloir!
 • +11 (11 voturi)    
  suntem egali dar unii sunt mai egali ca altii .... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:43)

  viziru [utilizator]

  suntem egali dar unii sunt mai egali ca altii .... daca judecatorii au salarii foarte mari 15000 pana la 25000RON de ce nu cotizeaza mai multi bani lunar la Pilonul 2 si Pilonul 3 de pensii ????!!!! nu le-ar mai reprosa nimeni nimic ..... dar de ce sa luam pomana mare de tot .....
 • +9 (9 voturi)    
  Pensii (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:45)

  GICOMANU [utilizator]

  Cum ma simt eu dupa 40 de ani de munca cu o pensie de 1560 lei ? Ma simt calcat de buldozer .
 • -7 (7 voturi)    
  serios (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:50)

  liviu_ [utilizator]

  ati innebunit toti dragi colegi forumisti
  1 - exista dceizie CCR SI CEDO...
  2 - DE CE DRACU BV NUMAI DE MAGISTRATI?! raman 180k cu pensii speciale, au votat legea sa "elimine" doar 9-10k ! picati in plasa. nu au eliminat pensiile speciale ci o MICA parte din pensiile speciale!
  3 - cei care au votat legea STIAU ca e neconstitutionala! pe ei d c nu ii injurati?! stiu ca e neconstitutionala si stiu ca o sa pice la ccr... apoi o sa spuna "noi am incercat, CCR nu a vrut" si o sa dea vina pe justitie si voi o sa-i credeti!
  4 - hai sa nu fim ipocriti... cati dintre noi nu ne-am apara privilegiile daca am fi fix in situatia lor?!

  pensiile speciale trebuie eliminate, dar trebuie sa fie lege gandita calumea (a se citi constitutionala ) si facuta pentru TOATE pensiile speciale, nu pentur un procent sub 10% !

  da stiu... sariti cu injuraturile si minusurile ca nu ii injur pe aia cu pensii speciale (si ca sa scutesc niste raspunsuri penibile: nu sunt magistrat si nu beneficiez sub nici o forma de pe urma vreunei pensii speciale).
 • +8 (8 voturi)    
  Pensia - din contribuțiile la fondul de pensie (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 15:56)

  clencix [utilizator]

  Pentru ca CCR CSM și magistrații, cu toții să înceteze cârcoteala, ar trebui referendum național de modificare a constituției, în care să se scrie clar că statul asigură pensii numai pe criterii de contributivitate. Toti, inclusiv militarii, polițiștii, magistrații, etc. să primească salariile, poate mai mari, care li se cuvin pe timpul exercitării funcțiilor, să le aleagă liber dacă vor să nu facă ceva mai prost plătit, iar pensiile să fie pe contributivitate. În plus prin lege să se specifice că reducerea de stagiu să fie numai din criterii strict de mediu de lucru (lucrul în medii chimice, mină, balerine, etc.).
 • +6 (6 voturi)    
  Care este % de cazuri... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:01)

  Barosanu_nr1 [utilizator]

  ... în care se respectă termenele maxime prevăzute de lege pentru durata proceselor? Dar pentru motivarea unei hotărâri judecătorești?

  Câte hotărâri judecătorești sunt redactate în sictir?

  Câte soluții sunt pronunțate de judecători care nu au înțeles cauza, dar - fuck it - se pronunță oricum?

  Ok, legea interzice faptele de comerț. Dar ce îi împiedică pe magistrați să își investească indemnizațiile (considerabile) în imobile? În mobile tangibile (cum, de altfel, o fac deja)? În familie? Etc. Vreți să credem că fiecare magistrat ar fi fost un Ion Țiriac dacă nu ar fi ales această profesie?
 • +6 (6 voturi)    
  Bravo Postacilor! (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:06)

  mihailaanurii [utilizator]

  Rar mi-a fost să văd scârba față de un executant al sistemului cum este această Corbu exprimat aproape unanim! Din 75 de postări (până acum) doar cinci sunt pozitive la adresa elucubrațiilor mangafalei care se pretinde judecător.
  Cei cinci sunt fie (1) profitori dă penzii babane, (2) eterni gica-contra, miștocari, bagă bățul prin gard sau (3) fundamentaliști psd, săraci da' cinstiți.
  Careva dintre ăștia invoca Curtea Constituțională. Oameni buni, în Curtea aia sunt tot sinecuriști ai sistemului creat începând cu '90 și solidificat acum. Corb la corb nu scoate ochii zice proverbul. Ăștia dă la pnl nu-s mai breji, sunt și ei parte a sistemului, profită din plin. Așteaptă ca CCR să respingă legea pentru a se justifica: “noi am vrut da’ psd-u' s-a pus contra”. Curtea Constituţională trebuie desfiinţată!
  Sistemul este condus de statul paralel/perpendicular/adânc... sau cum naiba o fi. Suntem conduși de către echipele "ochiu’ și timpanu’" prin năimiții săi, de sus până jos!
  Exemplu: încearcă să ne ameţească de cap cu veșnica lege a salariilor. Dacă voiau rezolvată chestiunea ar fi putut adapta Legea retribuirii muncii de pe vremea lui Ceaușescu și se termina bâlciul asta!
  Curat murdar în Românica!
 • +11 (11 voturi)    
  75 de comentarii (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:13)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Ma intreb daca niste judecatori vor citi aceste comentari, multe dure, critice la adresa lor.
  Si daca tot impart dreptate cred judecatorii ca e normal sa ia bani din fondul de pensii al Romaniei, din buget ca sa ia niste pensii mai mari ca salariile a 95 la suta din populatia Romaniei ?
  Daca da , inseamna ca nu suntem un stat de drept , pentru ca aplicarea legilor are o imensa conotatie morala, pe care judecatorii iata, nu o au!
 • +8 (8 voturi)    
  Sugestie (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:16)

  ber [utilizator]

  O invit pe autoarea scrisorii sa citeasca cu atentie comentariile de mai sus si apoi sa se intrebe: cum de a ajuns judecatorimea din Romania atat de nepopulara.Trebuie sa intelegeti ca romanii nu sunt toti prosti ca sa incercati sa-i prostiti. In anii '90 cand erau la moda jocurile piramidale, primii care luau caimacul erau judecatorii, procurorii si militieni, dupa care se golea cosul. Acum ce vreti? De ce credeti ca sunteti mai indreptatiti decat alti oameni pregatiti, dar cinstiti, sa primiti si dupa pensionarea timpurie niste venituri exagerate. Este logic si normal ca pensia oricarui roman sa fie proportionala cu cat a contribuit. Fara pensii speciale! Statul asta a uitat 30 ani ca trebuie sa-i plateasca cinstit pe medici, profesori, ingineri, chiar si pe muncitori.
  De aia am ajuns unde suntem!
 • +6 (8 voturi)    
  PRINCIPIUL CONTRIBUTIVITATII (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:18)

  septinar [utilizator]

  De ce se fac ca nu inteleg. Principiul contributivitatii trebuie sa fie aplicat peste tot (exceptie militarii care ne apara si politistii care-si risca viata). Oricum ei o sa aiba pensie mare, ca au salariu mare. Principiul contributivitatii. Cel mai sanatos.
  • +7 (9 voturi)    
   de ce nu și la ei? (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:33)

   manu144x [utilizator] i-a raspuns lui septinar

   De ce nu și la militari? Principiul contributivității ar trebui peste tot.

   Iar militarii ar trebui să aibă salariu mai mare, pe măsura riscurilor, astfel să aibă o pensie bună și când ies la pensie.

   Problema pensiilor speciale este că creează imprevizibilitate și haos pe termen lung. Azi iau militarii, judecătorii, și securiștii. Mâine de ce să nu dăm pensii speciale și femeilor de servici angajate la primării? De ce la guvernul central să fie și la primării nu?

   Conceptul e din start anti-constituțional, pentru că un angajat la stat primește beneficii discriminatorii pe care unul angajat la privat nu le primește, și pe deasupra acele beneficii sunt plătite până la urmă un angajat de la privat.

   Ar trebui elimintate TOATE pensiile speciale, și crescute salariile pentru ca pensia să fie ok pe baza contributivității, fără artificii gen pensii de serviciu.
 • +7 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 16:44)

  [anonim]

 • +8 (8 voturi)    
  Tupeu, nerusinare si lipsa .... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:02)

  Costello [utilizator]

  ...de deontologie. Lipsa de respect. Mi-e o scarba absoluta!
 • +5 (5 voturi)    
  ti-i se pare (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:10)

  gopo2016 [utilizator]

  stupefiant? mie nu, pt ca daca legile au fost ignorate de voi ca v-a placut sa ii "sugeti" pe infractori de bani ca sa le da-ti pedepse mici, dar stiati ca de fapt asa e legea, ia-ti furat pe hoti, ce va face sa fiti hoti, si vreti pensie speciala, o teapa in ......nu vreti, aveti salarii mari, fata de muritori de rind, va "invirtiti" in cercurile puteri si faceti jocurile lui x sau y va place puterea dar vreti acum si pensii speciale, pt ce ? ca doar nu a-ti facut greva ca sint legile proaste, doar citiva au avut curajul sa faca asta
 • +7 (7 voturi)    
  Chiar nu va pasa (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 17:13)

  radu222 [utilizator]

  -Lumea n-ar fi atat de revoltata daca ati fi pastrat masura si pensia ar fi fost 80% din salariu. Dar voi ati adunat in ultima luna de lucru tot felul de sporuri si pensia a iesit mult mai mare decat salariul.
  -Cand ati vazut ca legea prin care vi s-au dat pensiile contine unele imprecizii de ce nu ati sesizat legiuitorul sa faca corecturile necesare? Nu v-a pasat, ati profitat fara rusine de aceste imprecizii.
  --Nu intelegeti sau nu va pasa ca tara este intr-o situatie disperata ca urmare a faptului ca PSD s-a ocupat doar sa dea salarii si pensii la bugetari mult peste ce-si permite tara, nu s-a ocupat sa fie bunastare reala, rezultata din cresterea economiei.
  -Din spirit de solidaritate m-am asteptat sa nu protestati, sa fiti solidari cu situatia actuala a economiei si sa puneti umarul la redresarea tarii.
  -Aveti salarii foarte mari, sunt convins ca v-ati facut si pensii la Pilonul 3, deci pensiile de la stat le vreti din lacomie si nepasare.
 • +7 (7 voturi)    
  stupid (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 18:20)

  pablos [utilizator]

  stupid e ca noi cu totii doar comentam , iar ei raman cu pensiile . nici un ONG, nimeni nu organizeaza nimic faca contra demonstratie cind ei ies sa isi apere -drepturile -
 • +9 (9 voturi)    
  eliminarea PS nu e suficient (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 18:56)

  Stelistu [utilizator]

  Eliminarea PS e o cacialma. Cei aprox. de 200.000 de beneficiari in plata nu sunt afectati. E nevoie de o modificare si a impozitarii PS care nu poate fi atacata la CCR . O decizie a CJUE spune clar ca statul respectiv acorda pensii in afara contributivitatii doar daca dispune de fonduri. Dar nu este corect nici stabilirea cuantumului pensiilor de serviciu pt. militari, adica 80% din salariul brut, astfel ca rezulta o PENSIE mai mare decat SALARIUL avut !?! ( a fost limitata la venitul net in 2018). Astfel toti militarii au pensii ca salariile avute in activitate!?!. Mai este o tampenie in lege ( adoptata de guv. Ponta si Oprea- gen. cu 4 stele si promulgata de IOHANNIS !?!) ; pensiile militarilor in plata se coreleaza cu salariile celor in activitate !?!. Astfel in jur de 180.000 de PS au avut majorari in anii anteriori 2015-2016 intre 30 si 90% !?!. Asa ca legea trebuie modificata mult mai mult care sa corecteze si aceste anomalii cu toata reactia lui Coarna si Dogaru doi nesimtiti. Iar CCR daca primeste contestatia se afla in CONFLICT DE INTERESE. Sa intra in atributii ANI >
  • +3 (7 voturi)    
   Numai pentru ca mi-au trimis mesajul ca s-au (Joi, 30 ianuarie 2020, 0:37)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui Stelistu

   achitat de promisiune cu anularea pensiilor speciale si pnl -cu asta- s-a si lins pe bot de votul meu si al familiei mele !! Astept oferte de la USR, PLUS si PMP care ca si pnl, stiu exact ce vor cetatenii !!
   Daca se vor face ca nu inteleg, inainte de alegeri , toti nespecialii ar trebui sa se intalneasca in strada, macar o data sa le spuna ce au de spus !!!!!!!!!!
 • +5 (7 voturi)    
  ingrijorator unde s a ajuns.. (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 19:47)

  constatator [utilizator]

  Stupefiant draga doamna e sa muncesti o viata intraga, dar nu la stat ci in privat si s a incasezi o pensie care nu acopera nici macar necesarul unui trai decent....!
 • +7 (7 voturi)    
  Daca justitia ar fi fost impartiala... (Miercuri, 29 ianuarie 2020, 21:40)

  morometu [utilizator]

  Romania nu ar fi ajuns in faliment dupa 30 de ani. Si poate acum ne-am fi gandit si la rasplata profesionalismului si impartialitatii. Dar cum justitia si escrocii au fost tovarasi, nicio solicitare de rasplata nu este justificare. Daca nu au fost independenti in timpul activitatii despre ce independenta discutam la pensie? Avantaje materiale necuvenite?
 • +7 (7 voturi)    
  Refuz sa primesc un mesaj de la cineva care m-a (Joi, 30 ianuarie 2020, 0:30)

  deval [utilizator]

  ignorat in 2017-2019 ! In puii mei, cu 1-2 exceptii, nici unul nu ati vorbit cu noi ! Ati lasat haita, pe Ciordache sa va si sa ne faca pe toate partile !! Ati lasat infractorii sa ne abuzeze, sa malformeze realitatile cum au vrut : protocoale, recurs compensatoriu, nerecuperarea, lipsa sechestrelor si tot asa la nesfarsit ....... Dupa decizia Tandarei (si alte 1000 asemanatoare) ati avut ceva de spus , noua , cetatenilor ?
  Dar dupa ce judecatoarea Florita Bolos (a ''retrocedat''contra mita un sat) a fost prinsa intr-un al treilea flagrant luand mita , condamnata la sapte ani si eliberata (iar) dupa 4 luni , ai avut ceva sa imi spui ?
  Am stat in strada in 2017-2018, inclusiv de ziua mea , pentru principii, pentru nevoia acuta de dreptate , pentru ca o gasca de infractori croiau legi pentru ei, am stat cumva pentru justitie dar in nici un caz pentru una ca matale !!
  Sa mai amintesc ca ati concurat cu dvs (adica singurica) intr-un interviu cu alta ''lumina''a justitiei romane Lia Savonea pentru a ocupa acest post ? Nu e asta, suficient de de relevant ?!
  Dupa mesajele astea puteti sa mai cereti un spor : de lături !! Pe care sa vi-l dea tot pe lumea cealalta , la pensia aia speciala care daca trebuie sa fie , uite ca va putea fi si 500 de lei de exemplu .........
 • +2 (2 voturi)    
  Pacat de justitia romana (Joi, 30 ianuarie 2020, 11:13)

  Dromikete [utilizator]

  Dacă de la cele mai inalte foruri ale justiției sunt astfel de mentalități în care te complaci si esti părtaș la abuzuri din partea colegilor si nu faci nimic ptr a corecta/sesiza derapajele în exploatarea unor lipsuri de echitate în lege si trăiești cu ideea ca ajungi si tu să te folosesti de acele portite ptr venituri necuvenite, nu mai exista sanse de îndreptare în moralitatea acestei caste de magistrați! Cred ca pozitia în societate ca magistrat, în care noi ca locuitori in aceasta tara am vrut, si vrem sa avem niste repere de corectitudine, moralitate si înțelepciune s-a compromis, fiind umbrită de fuga după bani. Bani care de altfel, o sa spuna magistrații, nu i-au cerut ei, ci noi, poporul, prin reprezentații noștri, am vrut să fie remunerati sub o formă superioară celorlalte categorii sociale pentru a obține rezultate notabile în justiția noastră democrată si am dorit sa-i urcam pe un piedestal pentru a avea niste repere in dedicarea la infaptuirea dreptății. Din nefericire așteptările (cel putin asa cum am fost manipulati) au fost inselate, si puterea magistratilor, cu sprijinul politicului (reprezentanții poporului) nu mai poate fi acum adusă cu picioarele pe pământ, asemeni unui dulau care il pui stăpân pe o curte si care este hrănit de mai mulți stăpâni, care se schimba de la un an la altul si uita ca el primește de mancare din bunavoința oamenilor pe care el acum ii mușcă că nu primește mai mult, după ce s-a îngrășat ca un porc si nu mai apară asa bine curtea, uitând că el trebuia să apere oamenii din curte de cei răi de după gard. Dar, ca orice câine, mai devreme sau mai tarziu, va fi pus din nou cu botul pe labe! Păcat că nu avem magistrati cu mintea luminata care să nu fie afectați de puterea si strălucirea banilor, indepartandu-se de noi, care le-am acordat o încredere oarbă dar acum ni s-a luat valul de pe ochi si putem vedea injustetea în cei de la care vroiam să vedem dreptate, responsabilitate, morală socială și crestina!
 • +4 (4 voturi)    
  Ne pare rau (Joi, 30 ianuarie 2020, 11:44)

  Brutus2 [utilizator]

  dar nu vi s-au parut stupefiante pensiile speciale cand au aparut? Noua, prostii de platesc, ni s-au parut! Sau oare nu a fost afectata independenta justitiei cand s-au acordat pensii speciale? De ce doar cand se iau si nu cand se dau? Cum e draga doamna? Propun sa va dati toti demisia, toate fosilele din sistem si sa lasati tineri competenti in locul vostru... aveti salarii care sa-i atraga, cu siguranta! Pentru a concluziona, va rugam, draga doamna, sa notati urmatoarele: "LA MUNCA, NU LA INTINS MANA, 'rati ai naibii de lenesi comunisti!!!"
 • +2 (2 voturi)    
  demotivati? (Joi, 30 ianuarie 2020, 12:47)

  andimi [utilizator]

  la salarii cu 5 cifre sunt demotivati? sa vina sa traiasca cu 1500 pe luna si mai discutam! Chiar e bataie de joc.
 • 0 (0 voturi)    
  Cucoană (Joi, 30 ianuarie 2020, 18:02)

  BehehePapu [anonim]

  Cucoană tu ai pitici pe creier ? Pensiile nesimțite sunt o hoție la drumul mare. De ce voi judecătorii nu vă înscrieți în pilonul 2 de pensi ? Dacă cozile de topor din CCR vă vor da dreptate , atunci guvernul ar fi cazul să dea o OUG să vă oblige să plătiți un impozit pe aceste pensii nesimțite de minim 90%. Capisci ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by