Primele proteste din cauza eliminării pensiilor de serviciu pentru magistrați: Judecătorii Curții de Apel și Tribunalului București își suspendă activitatea pe termen nelimitat / Aceeași decizie, luată de mai multe instanțe din țară - UPDATE

de MH     HotNews.ro
Marţi, 21 ianuarie 2020, 14:55 Actualitate | Esenţial


Protest al magistratilor in fata Curtii de Apel Bucuresti
Foto: Facebook/ Rezistenta TV
Magistrații Tribunalului București și ai Curții de Apel București au decis marți în adunările generale să își suspende activitatea pe perioadă nedeterminată, începând de miercuri, nemulțumiți de abrogarea pensiilor de serviciu. Aceeași decizie a fost luată și de către judecătorii mai multor curți de apel din țară. Și inspectorii judiciari s-au întrunit în adunare generală, opinia adoptată fiind că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională și încalcă principiile independenței și inamovibilității judecătorilor.

Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la votul deputaților în 28 ianuarie, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil în 17 decembrie pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mentin privilegiile sunt militarii și polițiștii. Magistrații își pierd pensiile speciale, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, săptămâna trecută, convocarea adunărilor generale ale judecătorilor de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel, pentru a formula un punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor. De asemenea, CSM a hotărât convocarea adunărilor generale ale procurorilor din ţară, pentru acelaşi motiv.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis marți, în adunarea generală, ca începând de miercuri să îşi suspende activitatea în sălile de judecată, nemulţumiţi de iminenta abrogare a pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.
 • "Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor", a transmis, printr-un comunicat, Curtea de Apel Bucureşti.
O decizie similară a fost luată și de magistrații Tribunalului București, potrivit Mediafax.

Aceeași decizie, luată de mai multe instanțe din țară

Și magistrații Tribunalului Iași și ai Curților de Apel Craiova și Cluj au anunțat că își vor suspenda activitatea, urmând să fie rezolvate doar cazurile urgente.

"Având în vedere iminenta abrogare a dispoziţiilor legale legate de pensiile de serviciu, judecătorii Tribunalului Iași vor suspenda activitatea, cu execepția cauzelor urgente, începând cu 27 ianuarie. Durata suspendării, decisă în unanimitate prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași, va fi reevaluată în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăptuirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor", a anunțat Tribunalul Iași, care consideră că "celelalte puteri alte statului încearcă să submineze independenţa puterii judecătoreşti".

Potrivit unui comunicat de presă transmis marți de magistrații Tribunalului Iași și citat de Mediafax, intențiile Guvernului și ale parlamentarilor de a elimina pensiile de serviciu reprezintă o încălcare gravă a independenţei puterii judecătoreşti", ei reamintind că magistrații au prevăzute incompatibilități și interdicții și nu le sunt permise alte surse de venit".

Aceeași decizie a fost luată și de către magistrații curților de apel Craiova, Cluj și Timișoara.

"Urmare a dezbaterilor din Adunarea Generală s-a hotărât transmiterea către Consiliul Suprem al Magistraturii a unui punct de vedere motivat, în sensul respingerii ferme a propunerii legislative de abrogare a dispozițiilor legale privind pensia de serviciu a magistraților, o astfel de măsură încâlcând independența judecătorilor și afectând statutul constituțional al acestora", se arată într-un comunicat de presă al Curții de Apel Craiova.

Curtea de Apel Timișoara a anunțat suspendarea activității din 22 ianuarie şi până la momentul retragerii sau respingerii proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

Adunarea generală extraordinară a judecătorilor Curţii de Apel Cluj a decis, tot marți, suspendarea activităţii de judecată între 22 ianuarie şi 28 ianuarie 2020, inclusiv, cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală.

"Adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Cluj cere abrogarea textelor normative referitoare la pensiile de serviciu ale magistraţilor, propunerile legislative fiind susceptibile de a afecta, în mod grav, independenţa judecătorului, ca şi componentă fundamentală a statutului acestuia şi implicit, independenţa sistemului judiciar. Se solicită, prin urmare, încetarea procedurii de legiferare şi păstrarea actualelor dispoziţii cuprinse în Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. S-a aprobat suspendarea activităţii de judecată, între 22 ianuarie şi 28 ianuarie 2020, inclusiv, cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală”, se arată în comunicat.

De asemenea, magistrații clujeni au aprobat formularea unei solicitări către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-şi exercita, prin Secţiile Unite, prerogativele de a sesiza Curtea Constituţională „pentru un control de constituţionalitate al Legii privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor şi personalului auxiliar de specialitate, înainte de promulgarea acesteia”.

Și Adunarea generală a judecătorilor Curții de Apel Alba Iulia a decis, marți, suspendarea activității, începând din 27 ianuarie.

Și judecătorii Tribunalului Mureş au decis marți, în adunarea generală, suspendarea activităţii începând din 27 ianuarie, prin amânarea tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia celor care au caracter urgent şi şi-au exprimat refuzul de a participa la constituirea birourilor electorale, în semn de protest faţă de eliminarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

De altfel, Tribunalul București, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, din același motiv. La proteste au luat parte atunci și procurori de la mai multe parchete din țară.

Inspecția Judiciară: Legea încalcă brutal principiile independenței și inamovibilității judecătorilor

Și inspectorii judiciari s-au întrunit marți în adunare generală și arată, într-un punct de vedere care va fi transmis și Guvernului, Senatului şi Camerei Deputaţilor, Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Uniunii Naţionale a Barourilor din România, că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu încalcă brutal principiile independenței și inamovibilității judecătorilor.

Inspectorii judiciari, judecători şi procurori, arată că:
 • Proiectul de lege încalcă brutal principiile independenței și inamovibilității judecătorilor, consacrate și garantate de articolele 21, 44 (3), 53, 124 (3), 125 și 126 (1) şi 139 din Constituția României, precum și de art. 6 (1) din CEDO;
 • Nesocoteşte deciziile CCR nr. 2/2000, 57/2000, 120/2007, 85/2009, 375/2000 și 873/2010;
 • Disimulează realizarea unei exproprieri simulate, contrară principiului constituțional din art. 44 (3) din Constituție și art. 1 (1) din Protocolul 1, adițional la CEDO, echivalând cu o „privare nelegală de proprietate”;
 • Nu are o „justificare obiectivă si rezonabilă”1 pentru o asemenea limitare și dispune arbitrar 2 o „reducere substanțială a nivelului pensiei de natură a afecta substanța dreptului de proprietate și a dreptului la compensație ca beneficiar al sistemului de asigurare de bătrânețe”, după toate interdicțiile, incompatibilitățile și îngrădirile în exercitarea profesiei de judecător;
 • Încalcă prevederile art. 53 din Constituția României; măsura înlăturării pensiilor de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor neputând fi calificată drept măsură cu caracter provizoriu/temporar, ci doar ca un experiment abuziv în raport cu autoritatea judecătorească. Cu alte cuvinte, această măsură nu este generată de circumstanțe excepționale ci are natura unei sancţiuni definitive care afectează însăși substanța dreptului de proprietate asupra pensiei de serviciu;
 • Încalcă principiul predictibilităţii normative în privinţa „pachetului” de prevederi legale avut în vedere la intrarea în profesie a judecătorilor şi procurorilor, prevederi printre care se numără şi cele privind pensionarea.
Inspectorii judiciari spun că pensia de sericiu pentru magistrați este justificată de:
 • Specificul activităţii pe care o desfăşoară, care impune obligaţii şi interdicţii severe, precum şi riscuri sporite;
 • Pensia de serviciu a fost instituită pentru a încuraja stabilitatea în serviciu şi formarea unei cariere în magistratură, caracterul stimulator al acesteia constând în modul de determinare a cuantumului în raport cu indemnizația avută la data ieșirii la pensie;
 • Interdicțiile impuse judecătorilor şi procurorilor vizează activități care le-ar putea aduce venituri suplimentare şi să le asigure posibilitatea efectivă de aşi crea o situație materială de natură să le mențină şi după pensionare un nivel de viață apropiat de cel avut în timpul activității;
 • Tratamentul juridic diferit al magistraților în ceea ce privește sistemul de pensionare este justificat şi de riscurile pe care le implică exercitarea profesiei, cu un rol esențial în apărarea drepturilor omului, a ordinii publice şi valorilor statului de drept;
 • Pensia de serviciu nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, constituind o compensație parțială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutului special căruia trebuie să i se supună judecătorii şi procurorii și care impune obligații și interdicții pe care celelalte categorii de asigurați nu le au, fiindu-le interzise activități ce le-ar putea aduce venituri suplimentare, care să le asigure posibilitatea efectivă de a-și crea o situație materială de natură să le ofere după pensionare menținerea unui nivel de viață cât mai apropiat de cel avut în timpul activității.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17171 vizualizari

 • +39 (43 voturi)    
  Aia care achitau toti hotii. (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:05)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  Spagarii.
 • +41 (45 voturi)    
  Saracutii...cum tipa ei pentru drepturile lor (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:10)

  ggiiggii [utilizator]

  Dar cand uita dosare prin birouri pana se prescriu faptele, sau cand nu isi justifica sentintele, sau cand iau spaga....sau cand dau drumu la vinovati.....
  Mai mai sa ii crezi ca sunt discriminati si ca vor muri de foame la batranete fara mult prea iubita pensie speciala.
 • +30 (34 voturi)    
  ei sunt doar o parte din speciali, au trei perech (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:12)

  linarel [utilizator]

  exista atat de multe locuri de munca in mediul privat dar ei nu si nu ....doar bujetari de lux
 • +38 (42 voturi)    
  S-a urcat scroafa in copac! (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:16)

  Mr.Vs [utilizator]

  Cu ce sunt mai presus decât profesorii sau medicii ?
 • +33 (37 voturi)    
  Nici-o pagubă! (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:20)

  Tayen [utilizator]

  Și așa aproape toate procesele se prescriu!
  ȘI SĂ LE SPUNĂ CAREVA GUNOAIELOR CĂ PENSIILE NU AFECTEAZĂ JUSTIȚIA!!!
 • +37 (41 voturi)    
  pseudo-argumente (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:21)

  Roman_Cetatean [utilizator]

  rusinoase din partea celor care cica 'impart dreptatea". Oare unde le e etica si moralitatea?
  Si articolul din Constitutie care zice ca toti am fi egali in fata legii?
  Pai pentru restrictii, pericole, bla blah au deja salarii foarte mari. Munca in plus e recompensata cu ore suplimentare, deci salarii mari si mai mari. Deci si pe sistemul clasic, contributiv, pensii oricum mari.
  Ba si pensionarea anticipata, la 45-50 ani, adica o iau cu 15-20 ani in plus fata de 'egali'. Ceva sute de mii de euro in plus, daca stam sa calculam, la fiecare persoana, fara sa fi contribuit la astea.
  De merite, nu mai zic, la ce "justitie" avem....
  Ei refuza sa inteleaga ca lumea nu mai vrea sa le suporte astfel de beneficii, care ii fac "speciali", pentru ca nu sunt in niciun fel speciali. Macar daca ar fi facut ceva notabil in domeniu, sa fi starpit infractionalitatea, clanurile de interlopi, chestii mai clare, daca la cele cu coruptia e mai greu. Dar nu, tot vedem cum si astea prospera nederanjate, cu NUP-uri sau achitari sau prescriptii.
  S-au "blindat" de legi si decizii CCR si se considera deasupra romanilor obisnuiti. Rusinos!

  PS: oare cum prin alte tari, avem magistratii la 60-70-80 ani care inca profeseaza si nu sunt "speciali"? la ei cum de pot fi independenti ?
 • +38 (42 voturi)    
  As dori sa mi se explice si mie... (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:28)

  Cuca [utilizator]

  de ce este NECONSTITUTIONALA ?

  Si... cum incalca abrogarea pensiilor speciale principiile independenței și inamovibilității judecătorilor ?

  Ce-are *** cu prefectura ?
 • +30 (34 voturi)    
  Motiv să mai scape pe unii de condamnare. (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:29)

  asavreau [utilizator]

  Nu sa stabilit că vor fi anulate pensiile nesimțite ale magistraților și au găsit motivul să mai amâne niște procese.Dacă tot nu judecă infractorii,mai bine desființăm tribunalele.
 • +32 (36 voturi)    
  foarte bine.. (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:53)

  sareta [utilizator]

  Sa fie adusi procurori si judecatori din UE .Si asa sub acesti magistrati tara a fost jefuita ...
 • +21 (25 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:54)

  [anonim]

 • +27 (31 voturi)    
  ipiiii! (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:54)

  revo [utilizator]

  a venit vacanta!

  Dar cine va tine, fratei, sa nu va apucati de altceva, mai banos si cu o perespectiva de pensie mai mare? Nu va tine nimeni legati la tribunal.
 • +22 (26 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 ianuarie 2020, 15:58)

  [anonim]

 • +26 (30 voturi)    
  nesimtirea e mare (Marţi, 21 ianuarie 2020, 16:01)

  andimi [utilizator]

  am si eu o intrebare: grefierii de ce iau pensie speciala? Medicii care salveaza vieti de ce nu iau? Totusi, sa nu exageram.
  • -11 (13 voturi)    
   Medicii nu fac parte din (Marţi, 21 ianuarie 2020, 18:36)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui andimi

   Structura de Securitate a Statului ! ! !.
   Judecatorii, si toti care participa la Actul de Justitie, inclusiv Grefierii fac parte
   din Structura de Securitate a Statului !.
   Daca un Medic ia Mita nu afecteaza direct / pe loc Securitatea Statului !.
   Sa ne imaginam ca Judecatorii luau Mita sa nu-l Condamne pe Dragnea !.
   E posibil ca Dragnea era si acum la Putere !.
   Sunt oameni care isi ingrijesc sanatatea si nu merg niciodata la medic. Altii prefera sa platesaca separat.
   De exemplu, eu la Medic prefer sa merg si sa platesc Integral, pe loc, orice Consultatie Medicala. Decat sa fiu Nevoit sa Platesc Pensie de Serviciu Medicului cand iese el la Pensie ! ! !
   Am dinaite o Lista cu Servicii Medicale platite / la consultatie etc.
   Si daca ma imbolnavesc stiu exact cat ma costa.
   Cei care nu au bani lichizi pot fi imprumutati de Stat cu pretul Consulatilor / Servicilor medicale / medicamente. Se vor scoate banii de la ei de catre Stat, in Rate, din Viitoarele lor Salarii.
   Sau Ajutor de Stat pentru cei care nu au cum sa Plateasca !
   • +6 (8 voturi)    
    ma lasi! (Marţi, 21 ianuarie 2020, 23:41)

    andimi [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    pana si gunoierii ar merita pensie speciala (ne-am ineca in gunoaie fara ei), ma lasi cu vrajelile cu securitatea statului. Jumate din astia din justitie se vand pe orice, ii doare pe ei undeva de securitatea statului.
 • +33 (35 voturi)    
  La munca, javrelor! (Marţi, 21 ianuarie 2020, 16:07)

  IoPaNet [utilizator]

  "Încalcă principiul predictibilităţii normative în privinţa „pachetului” de prevederi legale avut în vedere la intrarea în profesie a judecătorilor şi procurorilor, prevederi printre care se numără şi cele privind pensionarea."

  Ba, nu va e rusine? Dar noi, restul, ce predictibilitate avem "la intrarea în profesie" ca totul va ramane asa cum era la momentul respectiv? Ziceti mersi ca macar aveti predictibilitatea existentei profesiei voastre, ca nu trebuie sa treceti prin concedieri, reconversii profesionale, etc. Asta-i lumea reala, unde traiti?
 • +27 (31 voturi)    
  Magistrații nu au dreptul la grevă ! (Marţi, 21 ianuarie 2020, 16:37)

  backtothedarkages [utilizator]

  Alături de alte categorii sociale privilegiate (polițiști, militari), magistraților le este interzis prin contractul de muncă dreptul la grevă. De aceea li se și dau în compensație salariile pe care le au. Ori, încetarea activității se cheama grevă, indiferent că ei îi spun suspendare, protest, etc.
  • +19 (23 voturi)    
   Ei fac(grevă) pentru că pot ! (Marţi, 21 ianuarie 2020, 17:12)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui backtothedarkages

   Așa se comportă o parte din magistrații din România.Dacă tot nu se prea omoară ei cu judecarea faptelor,făcând scăpați infractorii prin prescrierea faptelor,mai bine reducem numărul de tribunale și parchete și cheltuim mai puțin.Facem niște//stabor-uri// locale să judecăm micile găinării și să rămână câteva tribunale care să judece probleme de infracțiuni grave.Cred-că vom fi mai câștigați.Punem păgubașii să judece infractorii și-i folosim pe infractori pe plan local pentru executarea de diverse munci în folosul comunității.
   • +19 (23 voturi)    
    Lucruri interesante ar putea face și guvernul: (Marţi, 21 ianuarie 2020, 17:31)

    backtothedarkages [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    De exemplu, celor care și-au suspendat activitatea, guvernul să le "suspende" pe timp nelimitat conturile în care le intră salariile. Și dacă vor da în judecată statul și vor câștiga, guvernul să le restituie salariile eșalonat (cum ne-a restituit nouă taxa auto): având în vedere situația din economie, sa le restituie în tranșe de câte 1 leu pe lună. Garantez că n-ar fi nevoie sa îi dea afară, ar pleca singuri.
    • +13 (13 voturi)    
     Echitate - Principiu moral sau juridic care cere (Marţi, 21 ianuarie 2020, 19:09)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui backtothedarkages

     cere respectarea drepturilor fiecăruia;

     Daca s-ar face o statistica cu profesiile celor care au plecat sa lucreze pe afara mi-e teama ca nu prea-i gasesti pe lista nici pe ei si nici pe altii de la bugetari.

     Presedintele Basescu zicea prin 2010 - "Nu exista niciun sistem de justitie din interiorul UE care sa fi facut atata rau cat a facut romanilor sistemul de justitie din Romania"
 • +16 (20 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Marţi, 21 ianuarie 2020, 18:01)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  chitaie gusatii ... li se ridica beneficiile faraonice ...
 • +17 (21 voturi)    
  vad (Marţi, 21 ianuarie 2020, 18:17)

  andrei1245 [utilizator]

  ca sunt foarte preocupati ca nu pot avea venituri suplimentare din alte activitati.

  dar nu va obliga nimeni sa fiti magistrati! duceti va la privat si faceti bani cu ghiotura!

  si cum vine asta ca va afecteaza independenta daca nu aveti pensii speciale? adica trebuie sa primiti mita si privilegii pentru a respecta legea?
 • +19 (23 voturi)    
  Pasul 1:Toti care protesteaza... (Marţi, 21 ianuarie 2020, 18:55)

  floriniulian [utilizator]

  Sa fie dati afara.
  Pasul 2.
  Salariile in justitie sunt aberant de mari.
  Trebuie taiate drastic.
  Aceste privilegii trebuie sa inceteze.Nu poti avea un salariu colosal garantat.
  Fiecare trebuie platit in functie de performante.Nu ai,nu primesti nimic.Simplu.
  Nu le convine?
  Sa se care la privati unde bineinteles nu vor pleca deoarece sunt corupti,incompetenti si fara caracter iar ei stiu acest lucru.
 • +5 (7 voturi)    
  sunt o clasa sociala (Marţi, 21 ianuarie 2020, 19:33)

  hanu [utilizator]

  foarte urata de public, se pare.. :) un fel de politicieni
 • +7 (9 voturi)    
  hahaha (Marţi, 21 ianuarie 2020, 19:40)

  nash pandelica [utilizator]

  pai nu sunt magistrati cei mai onesti dintre cetateni ?!
  se pare ca nu. nu le pasa ca unii o duc ca vai de ei.\
  ar trebui obligati sa mearga o saptamana pe luna, sa stea intr'o casa de tzara, asa cum este ea, cu buda'n curte. si cu venitul unuia de la sate.
  sa le fie rusine !
  afar' cu ei ! cu cei care nu inteleg ca sunt si ei romani, ca toti romanii. ca nu au dreptul la privilegii, nu sunt mai presus de lege, cum scrie la constitutie.
  si ca nu ei fac legea, ci sunt obligati s'o respecte si s'o aplice.
  guvernul administreaza tzara, din ce are, palavramentul legifereaza pentru toti cetatenii tzarii.
 • +2 (6 voturi)    
  Ca sa nu se mai "supere" nimeni, eu as propune (Marţi, 21 ianuarie 2020, 20:04)

  bigbrother [utilizator]

  Ma refer la TOATE PENSIILE DE SERVICIU sau orice alta pensie care nu se supune principiului contributivitatii:

  1. Incepand cu 2021 nu se mai acorda pensie de serviciu pentru toti cei care se angajeaza din acel moment in aceste domenii in care se ofera aceste pensii de serviciu.

  In felul asta nu mai tipa nici cei care acum zic ca nu e legal si nici cei care vor veni, pentru ca legea se aplica inainte sa intre in "paine", deci nu mai pot invoca deciziile CCR.

  2. Pentru cei care sunt deja angajati si se aplica regulile actuale stabilite de CCR si alte acte, pensile de serviciu se impoziteaza cu x% incepand tot de anul viitor. O valoare echitabila. Pana atunci fiecare magistrat/soldat/politist etc poate decide daca mai ramane sau nu in sistem. Odata plecat si vrea sa revina, se aplica punctul 1.

  3. Tot incepand cu 2021, pentru aceste categorii "speciale" se introduc bonificatiile de serviciu ca procent de x% din salariu (in functie de numarul de ani lucrati si de gradul de risc din grupa din care face parte), maxim X%, evident doar pentru perioada cat lucreaza in sistemul respectiv. Aceste bonificatii nu sunt impozabile si nu se cumuleaza cu alte sporuri. Dupa iesirea la pensie, sumele se opresc si se intra pe pensia normala pentru acea ramura.

  In felul asta fiecare "special" primeste o suma de bani
  suplimentara si decide ce vrea sa faca cu ei, poate vrea sa-i stranga la banca, la saltea, sa plece in vacante, sa-i lase mostenire etc ca orice alt om din tara asta.

  Peace out.
 • -12 (14 voturi)    
  ii rog pe comentatorii de mai sus si de mai jos (Marţi, 21 ianuarie 2020, 20:41)

  cucuveauamov [utilizator]

  sa nu se mai ia de magistratii #rezist. Le-ati dat nas atunci cand le ridicati statui prin Piata Victoriei, acum ii suportati.
  • 0 (2 voturi)    
   Doar că atunci s-a ieșit în stradă (Miercuri, 22 ianuarie 2020, 9:46)

   BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Împotriva modificărilor aduse de Dragnea și șleahta lui la Codul penal ...
  • +1 (3 voturi)    
   Plus ... Pensiile speciale ale magistraților (Miercuri, 22 ianuarie 2020, 9:54)

   BleahBleah [utilizator] i-a raspuns lui cucuveauamov

   Au fost date în 2004 de către guvernul Năstase ... Adică tot PSD ... Când au fost stabilite la 80% din valoarea ultimului salariu cu tot cu sporuri ...
 • +9 (13 voturi)    
  Dragi magistrati (Marţi, 21 ianuarie 2020, 20:42)

  dincannes [utilizator]

  … esta perfect sa fiti bine platiti ca nu cumva sa fiti tentati de bani, in luarea unor decizii.
  Cind veti fi pensionari va uram odihna placuta, egala pentru toata lumea inactiva !
  Asa se face azi, in Elvetia.
  Nu fiti egoisti, tara intreaga trebuie sa prospere !
 • +6 (10 voturi)    
  toti trebuie dati afara nu au legatura cu justitai (Marţi, 21 ianuarie 2020, 21:29)

  hopsinoi [utilizator]

  adica sa tot fure pt ca ei sunt mai egali ca altii.

  exista un singur principu pt pensie, cel al contributivitatii. exista un singur principiu pt salariu cel meritat.

  ce lo*ae!
 • +2 (2 voturi)    
  /// (Miercuri, 22 ianuarie 2020, 12:37)

  hmara [utilizator]

  Dati-le cat vor.
  Dar impozitati-le la greu.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by