Liderul USR, Dan Barna, reacționează după anunțul premierului Ludovic Orban privind organizarea alegerilor anticipate, spunând că reprezintă singura soluție pentru a avea o majoritate reformistă în Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews

La scurt timp de la anunțul făcut de premier la finalul discuțiilor cu șeful statului, liderul USR a reacționat printr-un mesaj pe Facebook în care spune că este nevoie de un parlament reformist și amintește că încă de la mijlocul anului trecut a transmis că în actuala configurație parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit.

"De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluție care poate conduce la crearea unei astfel de majorități care să reflecte dorința românilor de a ieși rapid din ambiguitatea actuală. Salut, în acest context, faptul că președintele și premierul s-au pus de acord pe acest subiect și au o opinie comună cu a noastră. România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare nu să o împiedice. Cu cât mai repede, cu atât mai bine", afirmă Dan Barna.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la finalul discuțiilor cu președintele Iohannis, că au convenit organizarea alegerilor anticipate, susținând că reprezintă cea mai bună soluție pentru România.