​Președintele AEP Constantin Buică a avut joi o întâlnire, la sediul instituției cu reprezentanți ai formațiunilor politice. Discuțiile au fost axate pe implementarea recomandărilor Curții de Conturi, ca urmare a controlului cheltuielilor efectuate de partide din subvențiile acordate pe anul 2018, informează Mediafax.

Constantin Florin Mituletu Buică, presedinte AEPFoto: AEP

Din partea Autorității Electorale Permanente (AEP) au mai participat directorul general al Departamentului de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, Constantin Rada și directorul Direcției control din cadrul acestui departament, Adriana Ghiță, potrivit unui comunicat de presă al AEP remis, joi.

La întrunire au fost prezenți reprezentanți ai PSD, PNL, USE, ALDE, PMP și UNPR.

„Președintele AEP și oficialii Departamentului de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale i-au informat pe reprezentanții partidelor politice cu privire la constatările Curții de Conturi a României, precum și în legătură cu recomandările cuprinse în Decizia Curții nr. 7/19.12.2019 și le-au solicitat acestora să implementeze recomandările respective până la data de 31.01.2020”, arată sursa citată.

Autoritatea mai precizează că, în urma analizei modului de implementare a recomandărilor Curții de Conturi a României, aferente fiecărei formațiuni politice și transmise departamentului de specialitate al AEP, va fi întocmit un raport sintetic care va fi publicat în Monitorul Oficial și pe site-ul instituției.

Constantin Buică a reiterat importanța îndrumării şi prevenției în domeniul finanțării partidelor politice şi a campanilor electorale şi a afirmat că AEP va organiza, ca și în aul precedent, sesiuni de instruire şi îndrumare cu reprezentanții partidelor politice.

De asemenea, el a afirmat că „reprezentanții AEP vor iniția instruiri pe tema finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale și vor participa, la solicitarea partidelor politice parlamentare, la instruirile organizate de acestea cu trezorierii, responsabilii financiari și mandatarii financiari”, conchide sursa menționată.