Un urs care a ajuns, miercuri, pe pârtie la Predeal a fost tranchilizat și va fi relocat. Nu este prima dată când animalul ajunge pe pârtie în ultima perioadă, iar reprezentanții ISU Brașov au transmis populației mesaje Ro-Alert.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jandarmii din Predeal au fost sesizați, miercuri, că un urs a ajuns, din nou, pe pârtie și au intervenit astfel încât să asigure zona, potrivit Mediafax. La fața locului a mers un echipaj specializat pentru a tranchiliza animalul.

"Am fost sesizați prin apel 112 despre prezența animalului pe pârtie. Ursul a fost tranchilizat și urmează să fie relocat. Noi am asigurat sprijin pentru ca turiștii să nu fie puși în pericol”, a declarat Ion Zaharie, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Brașov.

Se ia în considerare relocarea ursului la Sanctuarul de la Zărnești, însă acest demers nu este încă finalizat.

Martorii spun că în ultimele zile același urs a fost văzut de mai multe ori în zona pârtiei. De altfel, în ultima perioadă jandarmii au intervenit și au reușit să alunge animalul până la 500 de metri de locul de îmbarcare pentru teleschi, iar ISU Brașov a transmis populației mesaje de avertizare.